Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És a mi gyerekeink örökségével mi lesz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A világ – de legalábbis a honi propaganda – nem sokat változott a hét végén sem. Az Index annak örült tegnap, hogy szárnyal a forint (hétvégén nincs tőzsde, szóval az árfolyam marad a pénteki szinten), az Origó pedig meghirdeti a világháborút, atomháborút, Ukrajna vesztét. Mikor mit. Az ellenzéki pártok pedig úgy hiszik, közleményekkel el lehet érni valamit. Bármit. Valaki igazán szólhatna nekik, hogy nem az MTI és az OS telefosása a cél, hanem a rezsim leváltása, és az országlakók életének javítása. A PS-ről tudtam meg, hogy a liberálisok két dolgot gyűlölnek igazán. A vasutat és a magyarokat. Mármint a honi liberálisok. Nem akarok én beleavatkozni a propagandisták munkálkodásába, de szerintem ez már a saját olvasóiknak is sok lesz, kivéve persze a leghülyébbeket, mert nekik semmi nem túl sok.

Szétnéztem a legjobban fizetett celebek közösségi oldalain is, hátha valamelyik megvilágosodott, meglelte a gerincét vagy valami. Semmi ilyen nem történt, ellenben megtudtam, hogy Varga Judit még mindig külügyminiszterként szeretgeti önmagát, legalábbis a Facebookon maradt ez a titulus. Novák Katalin ellenben tiszta erőből szabin lehet, mert egyrészt nyári olvasmányokat ajánlgat, másrészt már két napja evezgetnek az öreg Túron az ő Istvánjával. Van szelfi a boldog párról, fotó a csónakról, bográcsról, tisztára mint egy átlagos család. Az őket kísérő testőrökről nincsen kép, ahogy a sminkesről sem. Bár lehet, őnagysága saját kezével vakolja magát vízreszállás előtt. Nem tudom, általában a vízitúrázó hölgyek mennyi rúzst és szemfestéket szoktak használni, az is lehet, hogy ez így normális. Mármint a smink, nem az, hogy ilyesmivel szórakoztat minket Novák, akit szerintem nem ezért fizetünk. Az is igaz, hogy minimálbérből nem futná csecse úszódresszre, de még vízitúrára sem, pláne fülig érő vigyorra.

A fővezér is nyaralni mehetett, mert egy hete megtekintette az árvízi védelmet irányító központot (nem én fogalmaztam így, ez van neki a közösségi oldalán), azóta se kép, se hang. Nem, mintha hiányozna bármelyik kártevő, mert szó sincs róla. Ameddig valahol szórják a pénzünket, addig sem okoznak nagyobb bajokat azok mellé, amiket már eddig okoztak. Nem pihen azonban az, akinek most igazolt lenne a hiányzása, hiszen parlamenti szünet van. Kövér László zizeg és pezseg, éjjelente valószínűleg arról álmodik, hogy hamarosan megint jó kis bírságokat szabhat ki a renitensekre. Kell neki a lelki egészségéhez a mindenhatóság illúziója. Most sajnos sem a szót nem veheti el senkitől, sem milliós bírságokat nem szabhat ki, de a fantáziája szabadon szárnyalhat, mint a szél. Már persze amennyiben az alusisak csak egy irányban árnyékol.

A változó világban a legfőbb korparancsunk megmaradni magyarként és keresztényként – hangoztatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap a XXVI. Szentkirály Szövetségi Találkozón, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szentistvánon.

A házelnök ünnepi köszöntőjében hozzátette: mindezt úgy, hogy megőrizzük szuverén államunkat, megóvjuk és továbbadjuk keresztény kultúránkat, megerősítjük nemzeti összetartozásunkat és megtartjuk hazánk és szülőföldünk otthonosságát.
    Ezt önerőből, önfegyelemmel és önbizalommal kell tennünk, „úgy, ahogyan Szent István és nemzedéke egykor megteremtette mindazt, aminek mi, mai magyarok felelős őrzői vagyunk” – tette hozzá Kövér László.
    Az Országgyűlés elnöke kiemelte, „napjaink viharos időszakában” fontos megnyernünk a diplomáciai csatákat, hogy Magyarország kimaradhasson a szomszédban dúló háborúból, és a másfél évnyi küzdelem után előbb fegyverszünet, majd béke következhessen.
    Emellett meg kell nyerni a politikai és szellemi csatákat is, melyeket a „nyugati világot elpusztítani akaró, Szent II. János Pál pápa megfogalmazása szerint a halál kultúrájának nevezett erő ellen kell megvívnunk” – folytatta Kövér László.
    Elmondta, ezen kultúra erőinek „nemcsak az anyagi javaink kellenek, hanem a lelkünk is”, ezért el akarják idegeníteni az embert önmagától, családjától, hitbéli és nemzeti közösségétől.
    Hozzátette, „a halál kultúrája jegyében fel akarják számolni a nemzeteket, és az azok védelmére hivatott nemzeti államokat”. Emellett a halál kultúrája el akarja törölni azt a keresztény örökséget, amelyet kétezer éve Jézus hagyományozott követőire, és melyet ezer esztendővel ezelőtt Szent István hagyományozott a magyar utókorra – mondta az Országgyűlés elnöke.
    Kövér László úgy fogalmazott: a küzdelemben Európa nyugati fele, és az általa meghatározott Európai Unió nem áll győzelemre. 2023 derekán az európai valóságot többek között a tömeges illegális migráció, a társadalmi szétesés, az erőszakos genderpropaganda, a demokrácia kiüresítése és a gazdasági lecsúszás jellemzi – fűzte hozzá.
    Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, Szent István Magyarországának örököseiként „ma sem térhetünk ki a kihívás elől, hogy családjainkat és nemzetünket, keresztény kultúránkat és életformánkat megvédve, ugyanakkor együttműködve minden Kárpát-medencei és európai sorstárs nemzettel hozzájáruljunk az élet kultúrájának győzelméhez Európában is”.
    Kiemelte, augusztus 20-ához közeledve számba kell vennünk „István király művét” és örökségét, mindazt, ami megmaradt az Árpádok országából, ami túlélte a szent király után következő polgárháborús időket. (MTI)

Jó, sok újdonság nincs a szóvirágkupacban, de attól még én mindig rá tudok csodálkozni erre az emberre, aki – szerintem – el is hiszi azt, amit beszél. Valószínűleg egyedüliként. Szóval társadalmi szétesés, az erőszakos genderpropaganda, a demokrácia kiüresítése és a gazdasági lecsúszás? Tökéletesen sikerült leírni mindazt, ami ebben az országban történik 13 éve egyvégtében. A társadalom atomjaira hullott, köszönhetően Orbán propagandájának. Az erőszakos genderpropaganda is stimmel, a fideszes mocsármédia messze többet, harsányabban és erőszakosabban foglalkozik ezzel a témával, mint amit a társadalom igényelne. Nap nem tud úgy elmúlni, hogy valamelyik pártportál ne kotorna elő és nyomna az arcunkba valamit ebben a témakörben. A demokráciát nem is kiürítették – pláne kiüresítették, mert kiüríteni a szemetest, a bilit és a pénztárcánkat szokás -, hanem fel is számolták Kövér László és kartácsai, a gazdaságról meg nem is érdemes beszélni, ha csak nem a kínai pajtásaikra gondol, vagy a német autógyárakra. István király, meg Árpádok (hányan voltak azok?) öröksége, mi? És a mi gyerekeink örökségével mi lesz? Hol keressük? Kinek a nevén van? Képmutató banda.

Tényleg valami egészen elképesztő az a végtelen cinizmus és határtalan pofátlanság, amivel a nertársak napról napra szórakoztatják a populációt. Tiktok Alexandrától Szijjártó kocogásán át Novák Katalin paprikás krumplijáig tolják az arcunkba azt, amit amúgy is tud mindenki, aki képes egyszerre rágózni és gyalogolni: idióta barom alattvalók, kuss legyen! Itt minden a miénk, mi mindent megtehetünk és mindent meg is teszünk! A ti pénzetekből rázzuk a rongyot bele a pofátokba, és ti semmit nem tehettek ellene. Mert ahhoz is hülyék vagytok, hogy megértsétek, mi történik veletek!

Hát akkor én jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez a szokásunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.