Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Csapvacsicsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„És nemzetközivé lesz holnapra a világ” – dalolta ifjúkommunista korában a fideszes elit java(kban bővelkedő) része. Álmuk teljesült. Olyan európai unió része vagyunk, amely 27 tagállamot tömörít, a prosperitást garantáló szilárd jogi és gazdasági elvek alapján. A katonai szövetség, amelyhez csatlakoztunk, 28 tagországot számlál. Ezek a listák folyamatosan bővülnek, sorban állnak ugyanis a csatlakozni óhajtó regnumok. Az áruk és emberek szabadon mozoghatnak, közös a pénznem (kivéve ahol ezt nem akarják). Ennél nemzetközibb szinte már nem is lehetne a világ!

A bibi csak az, hogy ez a pernahajder mikormányunk csupán az előnyeit szeretné elélvezni ezeknek a formációknak. A kötelezettségekről, az elvek betartásáról, a közérdekileg konstruktív lehetőségek kiaknázásáról hallani sem akar. Ócska, piszlicsáré diktatúrát kanyarítottak ebből a jobb sorsra érdemes hazából, ahol a rabló és a pandúr egy tálból cseresznyézik, ahol a tisztes és szabad életre vágyóknak nem lehet maradása. A kiválasztottak csak az önnön személyes hasznukat látják meg a kínálkozó alkalmakban, nem törődve a járulékos következményekkel. Szemébe hazudnak a komplett világnak, Helyre kis különvalóságot köntörfalaztak maguknak, amely egy istenség szimulációja*, elvégre már saját Istenük is van nékik.

Mekkora orbánság ez már!…

*A szimulációs elmélet szerint – amely Nick Bostrom fejéből pattant ki – az emberiség a jelen technológiákkal is képes már szimulálni a valóságot, méghozzá hihetetlen részletességgel és pontossággal. Ezek a szimulációk gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek a valóságtól. Az hipotézist illető aggályok ellenére, tudósok tömkelege töri azon az agyát, hogyan lehetne eldönteni: vajon nem máris egy jól megtervezett szimulációban élünk-e? 

Magyarhonban – szerintem – a szimulált lakosság száma megközelíti a hárommilliót. Ők az ún. Mimagyarok (újabban összmagyarok), kiknek az egész álomvilága, valamint ők maguk is, matematikailag leírható kódok összessége. Az érintettek természetesen nincsenek tudatában annak, hogy egy virtuális világban élnek, amely csak hellyel-közzel kötődik a realitásokhoz. Itt nálunk – és csakis itt – a szimulációt futtató magasabb entitás személye is ismert, a felcsúti góréként definiálhatóan. 

Ez az igazi hungarikum, csesszétek meg, nem a Balaton-átúszás!…

*

A szélerőművek károsak a környezetre – károgta az akkumulátorgyárak védőszentje tulipántos talicskája mellől, lapátjára támaszkodva, abbahagyva a közpénzek lapátolását egy hamiskás szóra. 

Nem szereti, na, ha más is lapátol ebben az országban, mégha csak a levegőt is.

*

Kidűtnek egy diktit, jön helyette másik?

Az idő vasfoga soha el nem vásik!…

*

Sorra kapom a fb- figyelmeztetéseket, hogy ismerőseim száma közelíti az 5 000 fős limitet. Afölött új ismerőst nem fogadhatok be. Ezért úgy döntöttem hogy minden egyéb körülményre való tekintet nélkül mindenkit törlök, aki az Orbán-maffiát közvetlen vagy közvetett módon magasztalja, védi, bűneiket tagadja vagy relativizálja. Ezt teszem majd azokkal is, akik azt állítják: aki nem Gyurcsányt támogatja, az fideszes. 

A magam részéről nem szeretném hogy az elkövetkező éveket is két volt KISZ-titkár vetélkedése határozza meg.

Minden külön értesítés helyett.

*

A vas és az acél országából a stadionok és az akkumulátorgyárak hazája lettünk.

*

A Vej hencegésén felbuzdulva, társadalmi felelősségvállalásom jegyében ma vettem egy egész kiló kenyeret.

Ezzel befizettem az általános forgalmi adót, a cipót kisütő pék munkadíját, az alapanyagok árát, a közmű-díjak arányos részét, a kamarai tagdíjat és még temérdek rafináltan rejtett költséget. Hát csoda-é, hogy 1200-at kóstált?!

Na jó, csak 1198-at…

Valamennyi ebből a summából nyilván csurran-cseppen az államkasszába is, de kísért a sanda gyanú, hogy a java része csiricsáré magánzsebekben köt ki.

Mindennemű kikötési díjtól mentesen.

*

Annak, hogy pirinyó ország vagyunk, megvan az az előnye, hogy ha az Árfigyelőn kinézed, hol mi a legolcsóbb, alig pár óra alatt megjárhatod az utat oda-vissza, legyen az a termék akár a hon legtávolabbi sarkában! 

Sokat lehet spórolni így!…

*

Valamit nagyon félreértesz, Mi Atyánk, ki vagy a Mennyekben!

„Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.” – imádkozunk Tehozzád nap mint nap.

Mondom, a kenyerünket, nem a keresztünket!…

*

Elverik az összes pénzünket, őket mégse veri el senki. Még az Isten sem, pedig az nem ver bottal.

Ideje utánanéznem, mi is az a szemmelverés, hátha…

*

Nincs az a könyv, amely többet mondana el az adott társadalomról, mint az a körülmény, hogy befóliázzák, ledarálják vagy elégetik.

*

Gondolkozz bár bátoran té s tova, de sose tetováltasd egy diktátor képét a bőrödre, mert úgy jársz, mint Krausz Gábor a tóthgabival.

Előbb-utóbb elválnak útjaitok, de a bőrödön neked is ott marad a szégyen.

*

Az elmúlt napok tóthgabis tanulsága: csicsás csicska is kaphat Fricskát!

*

A csicsáról (ízléstelenül túldíszített, túlszínezett, tarka) jut eszembe: a chicha (ejtsd: csicsa) a dél-amerikaiak kedvenc itala időtlen idők óta. A piros vagy sárgás színű ital alkoholtartalma nagyjából a sörének felel meg, állaga a ceglédi murcihoz hasonlít. Házi elkészítése során az asszonyok körbeülnek egy méretes alumínium fazekat és a kellően megcsócsált kukoricát beleköpködik. A pép a nyál enzimjének hatására forrásnak indul és egy héten belül ihatóvá válik. Mindenfelé árulják, de a chichaderiák (csicsa-kocsmák) is népszerűek. Amelyik házon egy hosszú boton piros, esetleg kék rongyot vagy nejlonzacskót látsz lobogni, az azt jelenti, hogy jó helyen jársz, ha be akarsz csiccsenteni.

Az ottani NAV-osoknak nincs túl nehéz dolguk, az ehoni bögrecsárdákhoz viszonyítva.

*

Nagy az orrom, ezért bármit mondhatok, úgyis lezsidóznak. 

Pedig a Pandula név Indiában szignifikánsan gyakoribb, mint bárhol másutt. De a bőröm nem barnább az átlagosnál, így a valószínű ottani elszármazásomhoz képest kifejezetten jó bőr vagyok.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.