Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nemzethy vi®tustánc

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak és kizárólag én nyerhetek, senki más! Vár engem a Fehér Ház! – nyilatkozta a befutó republikánus elnökjelöltnek tűnő Donald Trump.

A hírre a hatóságok sebtében elrendelték a Washington állam fővárosában, Olympiában levő börtön teljeskörű fehérre meszelését. Egy molinót is készítettek, „Wellcome, Mr. President!” felirattal.

*

Az oroszok a háborúra hivatkozva 70 évre emelték a tartalékosok behívhatósági korhatárát.

Bezzeg a fideszesek előrelátóbb voltak. Ők 1993-ban, az V. Kongresszusukon teljesen eltörölték az addigi 35 éves tagsági korhatárt.

Így azóta felső limit nélkül folytatnak háborút – bocsánat, különleges kamuflázs hadműveletet – a katatón állapotba került magyar nép ellen.

*

„Álláspontunk világos: tűzszünet, béke!” – propagálja Magyarország Kormánya, alias Orbán Viktor.

Ha netán van még olyan gyengeelméjű ebben az országban, aki nem értené: ez az aljas hivatalos álláspont konkrétan azt a sanda célt takarja, hogy az agresszor tarthassa meg az általa lerohant ukrán területeket, azaz a Krím-félszigetet és a három határmenti megyét. Mindemellett Ukrajna szüntessen meg mindennemű harci cselekményt a támadókkal szemben. A Putyin nevű háborús bűnös pedig hadd foglalkozhasson nyugodtan további európai, ázsiai és afrikai területek és befolyási övezetek megszerzésével, illetve kiterjesztésével.

Még belegondolni is rossz, hogy milyen lenne a magyar álláspont, ha netán oroszpárti lenne a kormány! 

*

Ausztria túl közel van, Franciaország túl messze, ezért inkább Németország hanyatlik, pusztul ezerrel a NER-médiában. Amely propagandailag már nincs is, de mégis van, mert nélküle hibádzana az agymosás.

*

Míg a civilizált világ életünk jobbulását reméli a mesterséges intelligencia alkalmazásának kiterjesztésétől, addig a magyar kormány ezermilliárdokat áldoz a mesterséges unintelligencia kiterjesztésére, határon innen és túl.

*

Propagandában prímák vagyunk. De a goebbelsi időktől eltérően, a munka alapú rendes megélhetést elsinkófálták mellőle.

*

Mai ebédem: sárgaborsó-főzelék korbáccsal.

Több nap, mint kolbász.

Kösz, Vitya!…. 

*

A Hír tévében nonstop a bál.

A baromméter Bayerre áll.

Ne búsulj, rózsám, mert az egy garast sem ér.

Ne búsulj, lesz még szőlő lesz még lágy kenyér.

(Csárdáskirály /részlet/)

*

A legtöbbeknek Posványos, egyeseknek Fosványos, de nekem inkább Toszványos.

*

Oda vagyok az ilyen újbeszél cikkcímekért:

– Már fő a bérlakásprogram leve, több minisztérium gondoskodik a fűszerről

(Index, 2023.07.29.)

– „Orbán Viktort megbabonázták a kínai csoda eredményei”

(Index, 2023.07.29.)

– Itt a jólét a tét: komplikált beteg fekszik a kormány műtőasztalán

(Index, 2023.07.29.)

– Egy irányi /sic!/ főerkölcscsősz szexbotránya rávilágított, milyen kettős mércével mér a teokratikus rezsim

(Index, 2023.07.29.)

– Felrobbantak a napelem telepítések Újpesten, Egerben és Hatvanban – Ritkán látott számokat mutatunk 

(Portfolio, 2023.07.29.)

*

Mint megtudtuk, a mi gazdagjaink szegényebbek más országok gazdagjainál. 

Szegény rendszergazdagok, már nekik sem elég gaz a NER!…

*

Ezt is megértük! 

Csizmaszárba szökkent a demokrácia.

Na jó, lehet hogy (még) csak bakancsszár.

*

Nemzet nélkül a diktátor félkarú óriás!

*

Testőrök hada ide meg oda, de nem lennék most OV helyében! 9 éves vásott kölykök száguldoznak felnőtti felügyelet nélkül, terepjárókon, távcsöves puskával a kezükben, farkasokra vadászva!

Na és kié a legnagyobb farok ebben az országban?!…

*

A tukmálással ellentétben, nem védtek meg ti senkit semmitől! Amit védjátéknak mondotok, az igazándiból a végjáték.

*

A kérdés merőben költői, de azért íme:

Akad-e olyan honfitársunk, aki a rendszerváltás eredményeként nem demokráciát, hanem teokráciát szeretett volna?

A papság és a hívek körét kivéve, természetesen.

*

„Fellépünk az árspekuláns multikkal szemben!” – nyiratkozta a Nagyfőnök.

Végre egy multikulturális nemzet lettünk! 

*

Tegnap – szemész szakorvos receptjére – vásároltam a gyógyszertárban Ducressa szemcseppet (5 ml). 4500 Ft-ot fizettem érte. 

Úgy becsülöm, hogy egyes gyógyszerek – súlyukat tekintve – drágábbak az aranynál is. Azt tapasztalom, a szakportálok néha már fel sem tüntetik a tájékoztató árat.

Ceauşescu csak ígérgette, de Orbán meg is valósította az Aranykorszakot (Epoca de Aur).

*

Újabb Hungarikummal bővült a Nemzeti Büszkeségre okot adó látványosságok sora.

Gyógyultnak nyilvánítottak és otthonába bocsátottak egy beteget a kistarcsai kórházból, ám az a kijáratnál összeesett és meghalt.

„Ez sehol máshol nem történhetett volna meg – és nincs is rá példa -, csakis Nálunk!” nyilatkozta a helyszínre úszó Novák Katalin Köztársasági Elnök. 

„Hol kell aláírnom?” – nézett szét tanácstalanul.

*

Ha rajtam múlna, én kötelezővé tenném a Balaton-átúszást minden magyar politikusnak!

Az úsznitudás nem lenne feltétel!… 

*

Létezik ez a Bede Zsolt nevű feledhető, fideszközeli jelenség, aki nemcsak a háromszavas politikai szókincséről hírhedt, hanem arról is, hogy közéletileg picit bántalmazta Hont Andrást, picit nekiment Hadházy Ákos kocsijának majd elkezdte sikoltozni hogy a képviselő elütötte, nempici rózsaszín műfaszt tolt Alföldi Róbert orra alá. Ez az eltökölt provokátor legutóbb bejelentette – hivatalos Twitter-fiókjában képes bizonyítékkal is szolgált -, hogy jelentkezett az orosz hadseregbe, mi több, az el is fogadta a jelentkezését, úgyhogy „holnap indul”. 

Lepöckölném magamról e hírt, mint a kerti poloskát (más néven mezei poloska, népiesen Büdös Bence), de mégis, nézzünk már egy kicsit mögé. Törvény tiltja, hogy magyar állampolgár más állam reguláris hadseregében szolgáljon, de ami még fontosabb, a Tisztelt Vezető propagandaszinten ki akar maradni ebből a háborúból. Tehát zokon venné hű béresétől ezt a magánakciót. Igaz, hogy sorozatgyilkosoktól kezdve aggastyánokig ma már fűt-fát besoroznak a „különleges katonai hadművelet” véghezvitele érdekében, na de a 115 kg/162 cm paramétereken még a ruszki sorozóbizottság is elmerengene. 

Mindezek mellett, a holnapok jönnek-mennek, engedem hadd menjen, a troll mégis itt vadhajtáskodik tovább, terjesztgeti a kremli agitációt, ahelyett hogy – hőzöngése szerint – az ukránokat ritkítaná.

*

Záporral, zivatarral, felhőszakadással, jégesővel és tóthgabival ér véget a július – az egész országra kiadták a figyelmeztetést.

De a lakosság inkább egy sáskajárással kombinált földrengésre szavazna.

*

A NER kétféle szexualitást ismer. A közcélút, amelynek révén mennél több „közjószágot” kell produkálni, valamint az öncélút, amely nem eredményez gyereknemzést a Nemzetnek.

Rémlik, mintha a középkorban is pont így gondolták volna, azzal a különbséggel, hogy akkoriban nem fóliázták be a szerelemről szóló könyveket.

*

Ma kaptam:

„Bosszú távú kapcsolatot keresek.”  

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.