Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki lehet az a nyomorult, aki ezt ízlésesnek, helyesnek találta?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hülye fejemmel még két napja is azt hittem, hogy a Szent István nevével fémjelzett augusztus 20-i állami-fideszes népünnepély fő unortodox attrakciója, amit egyetlen alusisakos populista hatalomnak sem lenne könnyű alulmúlni, a hatósági ársapkába öltöztetett, közepesen felvizezett 350 forintos sör lesz, cirkuszt és folyékony kenyeret a népnek jeligére. Hát nem. Tegnap egyes portálokon sima nerhétköznapi hír, más portálokon bréking nyúz volt (szerintem itt az egyetlen bréking nyúz az lenne, ha Magyarország tulajdonosa váratlanul belátná, hogy nem megy ez a kormányzás neki, és mivel már további 80 életre megszedte magát a köz vérének három évtizedes kitartó szívásából, nyugdíjba vonul), hogy Magyarország nemzetileg hivatalos állami ünnepén, amelyet az államalapítás és az államalapító I. (Szent) István király emlékére rendezne, és amely nap egyben a magyar keresztény katolikus egyház egyik – konkrétan az egyesek által Európa utolsó keresztény bástyájának tartott Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe, újra ide eszi a fene a hatalmas török szultánt. Azt, aki miatt Szijjártó Péter és Kocsis Máté, vagyis a Fidesz nevű kormánypárt és a Fidesz nevű párt parlamenti frakciója egymás kergetésére kényszerültek a hímes összevisszahazudozás péniszerdejében Svédország NATO-csatlakozásának apropóján.

A csatornafedelek lehegesztésében jártas, akár sok éves tapasztalattal rendelkező polgártársak nagy örömére, de valószínűleg sokan mások megrökönyödésére a 27 milliárdos Arany Rózsa nevű luxusjacht hivatalos tulajdonosának gazdája, egyben minden igaz (=fideszes) magyarok miniszterelnöke munkalátogatásra hívta meg Recep Tayyip Erdogan török államfőt Budapestre, aki elfogadta a meghívást. Erről az európai uniós politikába újraintegrálhatatlan, ámde az öblös kommunistázásban élen járó felcsúti miniszterelnök sajtóelhárító sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta az MTI-t. A más közérdekű, jellemzően közpénzeket érintő, súlyos korrupciós szálakat sejtető ügyek esetén tapasztalható egy mondatos, hisztérikus szűkszavúságával ellentétben Havasi mindenes ezúttal majdhogynem szószátyár kedvében volt. Tőle tudjuk, hogy a magyar-török csúcstalálkozóra augusztus 20-án kerül sor a Karmelita kolostorban, a megtárgyalandó témák között biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyek is szerepelnek. Havasi a közleményben azt írta, hogy a felek előkészítik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülését is, amit az év végén tartanak meg Budapesten.

Egyáltalán nem szeretném itt felidézni az Erdogan kottájából muzsikáló szuverén magyar miniszterelnök Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban előadott, nem csupán Hende Csabából, de a komplett fideszes parlamentből és a fideszes kormányból egyaránt hülyét csináló, szappanoperába illő pávatáncának összes állomását, amihez képest még a török autokrata is majdnem kultúrembernek tűnik, pedig nagyon pontosan tudjuk, hogy nem az. Neki legalább futotta annyira a saját érdekei érvényesítéséért nem ritkán a Nyugat ellenében vívott harcainak hevében, hogy konkrét aggályokat és elvárásokat fogalmazzon meg a Putyin háborúja nyomán a NATO-csatlakozás mellett döntő Finnországgal és Svédországgal kapcsolatban, miközben Orbán és bandája több tiszteletet követelve magának, az ügyhöz semmilyen módon nem kapcsolódó vélt sérelmeiről óbégatva parlamenti delegációt küldött a két országba. Hogy aztán kiderüljön, hogy Szijjártó bokát csattogtatva egyeztet a török elvtársakkal, hogy mi legyen a magyar parlament álláspontja. Amelyik mint tudjuk, még mindig nem tűzte napirendre Svédország NATO-csatlakozási kérelmének ratifikálását.

Szóval ezt a szégyenteljes történetet már betéve ismerjük, egyenesen következik abból, hogy a szuverén külpolitika hazugságára kétharmadokat építő magyar kormány az elmúlt években több mint nyilvánvalóan dörgölőzött Erdoganhoz. Olyannyira, hogy Trump legnagyobb rajongója és ikertestvére a török választások előtt nemhogy látványosan szurkolt a szultánnak, de divatkeresztény megélhetési oligarcha-miniszterelnökként imádkozott is azért, hogy jó muszlim haverja győzzön, és el tudjon menni az beiktatására. El is ment. Ezen jóval túlmutat ez a szimbolikus időzítés, és én még csak nem is azt a megatrollkodást kifogásolom, hogy a minden évben augusztus 20-án jellemzően a függöny mögött pihenő kolbásztöltő, homárkedvelő, disznókörömből pálinkát vedelő fideszesek miniszterelnöke tényleg képes a nemzeti ünnepi miatti lezárásokra rászervezni a köztudottan brutális biztonsági intézkedések mellett közlekedő Erdogannal való összeborulást. Pedig annyit szerintem nem ivott 2019 novembere óta, hogy ne emlékezne: nemzeti ünnep hiányában is, pusztán a török elnök érkezése miatti biztonsági összefosás miatt órákra teljesen megbénult a fővárosi tömegközlekedés. De nemhogy a tömegközlekedés bénult meg, hanem volt, ahol gyalog sem volt egyszerű közlekedni.

Megismétlem: ezt szerintem el lehet engedni, nem mintha nem lenne félelmetes, hogy egy magát királynak képzelő miniszterelnök ennyire nyilvánvalóan képes beleüríteni nemcsak a 2 milliós főváros polgárainak szájába, hogy az olcsó sör fejében ilyen módon szívatja őket. De hogy augusztus 20-ára, a keresztény államalapítás sátoros ünnepnapjára egy muszlim autokratát csődít a Karmelitába, hogy európai viszonylatban partvonalra került, közmegvetésnek örvendő személyének jelentőséget és fontosságot tulajdonítson, az kicsapja a cinizmussal szemben legellenállóbb biztosítékomat is. Akkor már miért nem rögtön a mohácsi csata emléknapjára (augusztus 29.) hívta ide? Az se lenne ennél sokkal gyomorforgatóbb. Vagy annál, hogy a szuverén magyar kormánynak a rossz arcú török szultán súgja személyesen a fülébe, hogy mi legyen a hivatalos álláspontja a svédek NATO-csatlakozásával kapcsolatban. És még csak arról sincs szó, hogy ha már a kereszténység olyannyira központi helyen szerepel a politikájában, akkor mondjuk hívjon ide valami civilizált európai kultúrkörből származó keresztény politikust, aki felmondja azt, amit a szájába adnak, és lehet vele villogni. Dehogyis.

Nem elég, hogy több mint négy évtized kőkemény szovjet megszállás, gyötrelem, kín és keserv után teli szájjal szopkodja a Magyarország szomszédságában háborút kirobbantó moszkvai zsarnokot, de az évszázados török hódoltság meg a keresztény államalapítás nagyobb dicsőségére augusztus 20-án együtt parádézik halaszthatatlan biztonsági, védelmi és gazdasági megbeszélésekre hivatkozva a nem éppen demokratikus elköteleződéséről ismert, a rezsimje autoriter jellegét napról napra fokozó, nem mellesleg muszlim vallású Erdogannal? Ki lehet az a nyomorult, aki ezt ízlésesnek, helyesnek találta, és ki az, aki nem volt képes megakadályozni a nagy embert benne? Ennél csak az érdekelne jobban, hogy és vajon a török zászlót is felhúzzák a budai Várra ebből az alkalomból? Vagy a Szent Jobb-körmenet fő attrakciója idén maga a török szultán lesz?

Őszintén nem értem, hogy lehet ennyire túltolni a cinizmust és a pofátlanságot. Hogy lehet ennyire arcon pisálni egy népet? Nem egy népet, pardon, ezt a népet. Jó, akinél a papíron milliárdos kettyós gázszerelő 27 milliárdos luxusjachtja sem veri ki a biztosítékot, annál miért pont ez verné ki? De akkor is. Mi a tetű lehet az, amit az orbánizmus hatalmát biztosító szimbolikus identitáspolitizálás lehányása árán csak személyesen lehet megbeszélni Erdogannal, és kizárólag augusztus 20-án? Ha csak nem az infláció derekának eltörése és egy számjegyűvé zsugorítása – ki sem nyitott hülye vicces zárójel bezárva. Tehát Magyarország augusztus 20-án elvileg a kereszténységhez való csatlakozását, a keresztény hívek a haza fővédőszentjét ünneplik, a keresztény Európát minden lehetséges eszközzel aláásó teljhatalmú fideszes oligarcha meg iderángat egy szintén önkényesen uralkodó muszlim diktátort, akit a saját országában nem lehet kritizálni, aki tömegesen börtönözteti be a saját népét, aki ha olyan kedve van, menekültekkel zsarolja Európát, és még sorolhatnám. Persze lehet azt mondani, hogy mi mást vártam a fideszesek romlott, erkölcsileg züllött illiberális rendeleti kormányzójától, és azt is lehet mondani, hogy amíg a szavazói bizalma töretlen, addig azt hív ide és akkor hív ide, akit és amikor akar, de ettől még szar érzés látni, hogy mára micsoda riasztó morális szemétdomb éktelenkedik ennek a legalábbis hangyafasznyival jobb sorsra érdemes országnak a helyén.

Utóirat: ha a nálam jóval okosabbaknak igazuk van abban, hogy Erdogan látogatásának időpontját nagy valószínűséggel nem a fideszesek miniszterelnöke vagy a körülötte sertepertélő slepp választotta, akkor az nemhogy enyhíti, hanem súlyosbítja ezt az egész dolgot. Szuverén ország szuverén kormánya, az.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.