Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a sok vergődő nyomoroncot lovon, trapézon és jachton

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Hatalmas felfedezést tettem, és mivel végtelenül önzetlen vagyok, nem tartom magamban a friss tudásomat, hanem íme, a mindennél drágább olvasók lábai elé szórom: Rétvári Bence a legtöbb emojit használó izé. Hirtelen nem találom a szakma megnevezését. Olyan, akit a mi pénzünkből fizetnek (olyanok, akik előzőleg önkényesen elvették a mi pénzünket), tízszer annyit keres, mint akinek az adóforintjaiból él, közben nem a munkáltatója, hanem egy harmadik fél szolgálatában áll, mégpedig a saját munkáltatója ellenében. Na, az a szakmája neki. És valószínűleg látens humorista is, a közösségi oldalának címlapképéül választott fotó alapján legalábbis így gondolom. Hát nem cukik?

Szerintem de! És még ahogy ír, az aztán hűha!

Árucikk lett az LMBT? 🤔 Homoszexuális párokkal is reklámozzák az idei Sziget Fesztivált – olvassuk a hírekben. Jól tudjuk, ezzel is csak ingyen reklámot akarnak maguknak. Úgy látszik a Sziget marketingesei ismét bevetik azt a régi módszert, hogy tudatosan provokálják az embereket😡, hogy ezért írjanak, beszéljenek róluk, ami nekik ingyen reklám. Brüsszeli🇪🇺 nyelven ezt úgy mondanák: „nem-bináris személyek instrumentalizálása”. Azaz azonos nemű csókolózó párok felhasználása arra, hogy nagyobb hírverést kapjanak, több jegyet adjanak el, és így több legyen a profit💰.
Így sikerült egy reklámmal mindenkit megsérteni: a homoszexuálisokból marketing eszközt faragni, a konzervatívokat provokálni😠. Most akkor azért hívják a Szigetre a látogatókat, hogy koncerteket hallgassanak, vagy azért, hogy LMBT párokat lássanak? 🤷🏼‍♂️Miért kell a másként gondolkodókat folyamatosan provokálni? Miért nem szólhat a sport a sportról🚴🏻‍♀️, a zene🎼 pedig a zenéről? Miért kell mindenbe kötelezően beletenni az LMBT ideológiai üzenetet?
Jól tudjuk, hogy a Sziget fellépői, vendégei és tulajdonosai már jórészt külföldiek. Ez nem is gond, hiszen van még számtalan fesztivál idehaza a 🇭🇺magyar előadóknak és a magyar közönségnek. Egy teljesen nemzetközivé alakult fesztivál is jól érezheti magát nálunk, örülünk neki hogy itt is bekerültünk a nemzetközi élmezőnybe. Csakhogy a külföldi tulajdonossal jön kötelezően az LMBT is😡. Hozzáteszem, Európa szinte minden országából azért jönnek tízezrével Budapestre a Szigetre a fiatalok, hogy igazán szabadnak érezzék magukat. Arra a Magyarországra🇭🇺, ahol a híradóik szerint autokrácia van, nincs szólásszabadság, csak az elnyomás dohos levegője.
De mégis ez lesz a nyaruk legszabadabb hete. Hát nincs itt valami ellentmondás a külföldi hírek és a valóság között❓Mégiscsak Magyarország lenne a szabadság egyik utolsó szigete❓❓ (Facebook/Rétvári Bence)
Ennyi emojit utoljára a Lucifer az Újvilágban című sorozatban láttam, amikor a pokolból érkezettek ismerkednek a földi szokásokkal, és némileg túltolják a dolgokat. És akkor a bejegyzés tartalmáról még nem is beszéltem, pedig az ám a valami. Nem kis teljesítmény lehet, hogy valaki diplomás emberként ennyi hülyeséget hordjon össze hirtelen. Szerintem azonosnemű emberek csókját sehol a világon, még Brüsszelben sem nevezik nembináris személyek instrumentalizálásának. Már csak azért sem, mert a nembináris nem azonos a meleggel, teljesen mást jelent. Amúgy ahogy nézem, a kormánypropagandát előállító portál és a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tolja a hírverést a dolognak, máshol még nem láttam. Fura olyasmi ellen küzdeni, amit maga csinál az ember. Kapnak legalább valami jutalékot?  Továbbá szerintem nem kétféle ember létezik, úgymint homoszexuálisok és konzervatívok. Én például egyik sem vagyok, mégis létezem. Azt nem tudom, hogy Rétvári milyen magyar fesztiválokra gondol, ahol magyar előadókkal, magyar közönséggel és nemzetiszínű zászlóval buliznak a népek, de szeretném jelezni, hogy a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget többségi tulajdonosa ugyanaz, aki a Szigeté. A keresztény-konzervatív lélekhez bizonyára közelebb álló lovasos-táltosos-nyilazós-sámános-kántálós fesztiválok is külföldi vendégekkel futnak. Tóth Gabira és az Ismerős Arcokra szerintem nem lehet fesztivált építeni akkor sem, ha lenne rá közpénz dögivel. Amúgy – ha már ez a szép, ősi magyar szó, mint az instrumentalizálás előkerült: a fesztivál nem egy személy, sehol nem tudja jól érezni magát, ahogy a szerda sem, a karácsony sem. És nem azért jönnek ide külföldről a fesztiválozók, mert itt érzik szabadnak magukat, hanem azért, mert Gerendai felépítette a semmiből azt az eseményt, ahová neves külföldi sztárok is örömmel jönnek, és ide tudják vonzani a közönséget.
Tartok tőle, hogy bármennyire nagyszerű a Csík zenekar, az Ismerős Arcok, Ákos, Zalatnay Cini, Nagy Feró, Tóth Gabi és mások, aligha indulnának meg tömegesen Európa fiataljai, hogy láthassák őket. Szóval nem szabad levegőt szívni jönnek ide, csak bulizni. Ezt az egészet kifuttatni arra, hogy Magyarország a szabadság egyik utolsó szigete, minimum röhögséges. De legalább tökéletesen passzol a fentebb megcsodálható fotóhoz. A szabadság szigete pedig akkor lenne ez az ország, ha egy közpénzből fizetett, a köz szolgálatára felesküdött politikus minden – most éppen a Sziget – apropóján nem mások – köztük a saját honfitársai – ellen uszítana azért, hogy hatalomban tartsa a gazdáját, hanem a közt szolgálná, és a másik megértésére, elfogadására buzdítana mindenkit. Végezetül szeretném megjegyezni, hogy engem például baromira nem érdekel egy bizonyos művésznő szerelmi lírája, szakítása és három perc alatt meglelt új szerelme, mégis a pofámba tolják. Ahogy a mindenféle lecserélt asszonykák szépülését és gazdagodását, totál érdektelen emberek veszekedését, kibékülését, vasalt és vasalatlan heréjét, üzleti sikereit is. Ezek közül egyik sem rám tartozik, csinálják ők a négy fal között, aztán meg a rács mögött, akinek ott a helye. Ha már elkerülhetetlen, sokkal szívesebben nézek két, mindegy milyen nemű embert, akik szeretik egymást is, önmagukat is, mint ezt a sok vergődő nyomoroncot lovon, trapézon és jachton.
Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.