Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De az önérzet a csillagokat nyaldossa, abban az egyben nincsen hiány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Nekem már megvan, holott nem is mai, de még csak nem is tegnapi hír aranyozta be a napomat, hanem tegnapelőtti. Remek hírt kaptak a nyugdíjasok – olvasom én, bár némileg megkésve. Nem vagyok ugyan nyugdíjas, de remekül tudok örülni mások örömének is, úgyhogy rákattintok, erre kiderül; az ért meg egy cikket a zindexnek, annak kell kurvára örvendezni, hogy egy nappal előbb érkezik a nyugdíj a számlákra. Ami ráadásul tudtommal nem is annyira különleges, ha a kifizetés napja hétvégére esne, az előtte lévő munkanapon szokták utalni. Egy rohadt nappal előbb. Ha ennek valóban lehet örülni, akkor azt csak az okozza, hogy a nyugdíjasok már napok óta aktívan éheznek, de most egy nappal előbb tudnak venni kenyeret. Semmi más apropót nem találok arra, mi a bánatos francért kellene tapsikolni egy ilyen említésre sem méltó hírtől. Aki nem tud boldogságban kitörni az előrehozott nyugdíjnak, annak itt a másik örömforrás (ugyanazon a portálon), hogy Minden várakozást felülmúlt, amit az OTP letett az asztalra. Rohantam is megnézni, mi van az asztalon:

Még az elemzők várakozásait is túlszárnyalta az OTP-csoport második negyedéves teljesítménye, 283,94 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el. Ezzel 52 százalékot javított az előző negyedévhez, és 75 százalékot tavalyhoz képest. (Index)

Hát szarom is össze magam a boldogságtól! A már pénteken enni tudó nyugdíjasok mellé Csányiék is vehetnek kenyeret, meg még vajat is a kenyérre. Hát mi ez, ha nem vegytiszta boldogság? Ha hozzávesszük a méregdrága tűzijátékot, amit már bizonyára alig győz kivárni az országnak az ő népe – mert hát ő fizeti, akár akarja, akár nem – egy merő kacagás ez a hónap, pedig még alig több mint egy hét telt csak el belőle. Ki tudja, mi vár még ránk a hátralévő időben! Még egy erkélyt tosznak fel a Karmelitára? Bővítik Hatvanpusztát? Lecserélik modernebb, drágább, luxusabb gépekre a nemkormánygépeket? Alkalmassá teszik a Dunát a luxusjachtok fogadására? Vesznek nekünk további tizenezer horkolásgátlót tízszeres áron? Sándorpalotáné kap egy Stradivarit, hogy legyen mit tartani a méregdrága zongorán, amit a mi pénzünkből vettek? Megduplázzák a saját fizetésüket a parlamenti képviselők? Annyi, de annyi lehetőség van még a nép boldogítására, hogy az elmondhatatlan.

Mondjuk ettől függetlenül Gyopáros Alpárnak máris kijár egy rendkívüli emelés, de minimum jutalom, amiért olyan remekül felismerte, hogy Sándor Fegyir nem is magyar. Egyrészt azért, mert ő – mármint Alpár – nem tudta elolvasni a nevét, mivel az cirill betűkkel íródott egy ukrán lapban, egy fideszes képviselőnek pedig egyáltalán nem kell követnie a magyar politikát, és nem szükséges tudnia az ukrajnai magyar nagykövet személyéről sem, másrészt mindenképpen fel van jogosítva arra, hogy eldöntse, ki magyar és ki nem az. Ez nem azért köpedelem, mert egy nagykövetnek a fogadó ország nemzetéhez kellene tartoznia, mert nem kell. Pálffy István sem volt ír, Csiszár Jenő nem olasz, Mikola István nem ausztrál, de Habsburg-Lotharingiai Eduard sem vatikáni. Sőt, még csak nem is magyar állampolgár. Szóval egyáltalán nem feltétel, hogy Ukrajna magyarországi nagykövete magyar legyen, ő mégis annak vallja magát. A magam részéről ezennel nemzettársamul fogadom Sándor Fegyirt, és büszke vagyok arra, hogy magyarnak érzi és vallja magát. Alpárra viszont nem vagyok büszke, és akkor nagyon, de nagyon finoman fogalmaztam.

Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke beletaposott Orbán Viktor érzékeny lelkébe, ugyanis azt találta mondani, hogy Orbánnal és lengyel haverjával képtelenség együtt dolgozni az unió érdekében, mert ők csak a saját érdeküket tartják szem előtt, és csak a pénz nyelvén beszélnek. Miviktorunk természetesen haladéktalanul felkapta az iszapot, és a rá jellemző fantasztikus szellemességgel azt mondta, Martin Schulz kommunista, mert ő akarja eldönteni, hogy ki európai és ki nem az. Ha tehát jól értem, akkor Orbán ezzel azt is mondta, hogy ő és kormánya egyenesen vérkommunista, amikor ők akarják eldönteni, ki magyar és ki nem, ki keresztény, ki becsületes, ki becstelen. Sőt, azt is ők döntik el, hogy kikből állhat egy család, mi az egyedül elfogadható, ahogy azt is, kiből lesz alkotmánybíró, köztársasági elnök, milliárdos vállalkozó, trafikos, kaszinótulajdonos. Éppen úgy államosít és beleavatkozik a piaci folyamatokba, mint a kommunisták, csak azok legalább eredendően jó cél érdekében csináltak szarul szar dolgokat, ezek pedig eleve aljas célból nyomorítják meg az országot. De az önérzet a csillagokat nyaldossa, abban az egyben nincsen hiány. Szánalmas, komolyan mondom.

Minden propagandalapok legszebbikén az a friss hír, hogy mindjárt összeomlik Ukrajna. De ám bármelyik pillanatban. Gondolom, a világháború holnap tör majd ki, ezt be szokták osztani. Máshol azt olvastam, Putyin nagyon rottyon van. Nem fordult még elő soha életemben, hogy bárkinek a halálát kívánjam, bármennyire aljas gazemberről legyen is szó. Most kivételt teszek, remélem, hamar véget érnek Ukrajna gyötrelmei. Az oroszok gyötrelmei alighanem akkor kezdődnek igazán, de azt már nem fogják tudni leverni a cárevicsükön, hiába ébrednek öntudatra. Már ha egyáltalán. Sajnálatos az is, ami ott fog történni, de remélhetőleg otthon, a négy fal között csinálják majd. Nagyon halvány esély biztosan van arra, hogy sikerül egy normális vezetőt találniuk, de ismerve az orosz történelmet, erre azért nem érdemes mérget nyelni. Van az a jó kis mondás, hogy a történelem nem ismétli önmagát. Hát az talán nem, de az emberek ismétlik a saját hibáikat, az biztos. Jobb lenne persze, ha Putyinnak hosszú élete lenne, melynek minden percét rácsok mögött tölti, de ameddig életben van, addig mérgez. Szóval kis lelkifurdalással, de várom a halálhírét.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.