Május 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egyáltalán nem kevés, hogy az embernek legalább a lelkiismerete tiszta, a gerince ép

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes, borzasztó jó reggelt, szebb napokat kívánok mindenkinek a lombkorona nélküli lombkoronasétányok, a köz nélküli közmeghallgatások, a megfelelő számú tanár nélkül agonizáló közoktatás, a világhírűen combos forint, az olcsó sör és a drága tűzijáték őshazájában! Ahol ráadásul át lehet úszni a NER nevére íratott Balatont, amit sehol máshol a világon nem lehet, mert hanyatlóéknak még Balatonjuk sincs. És ahol például abból csinál propagandát a vészesen közeledő augusztus 20-i állami ünnepséget szervező társaság, hogy akárcsak tavaly, idén is árstopos lesz a népnemzeti mulatság, dacára annak, hogy az egy számjegyű infláció még nem tört ki, pedig már hónapokkal ezelőtt beadták neki a vakcinát, és azt mondták neki, hogy mukodj!

Szóval 350 forint lesz egy doboz sör államalapító Szent István ünnepén, occsón be lehet baszni, emberek. Nemhogy olcsón, bazmeg, olcsóbb lesz a sör, mint a szóda, baszki. Legalább egy napra. Az is valami. Az elmúlt ezer év aranykorának számító békebeli Orbán-évtized után most az a kollektív parasztvakítás vezérmotívuma, hogy a fél literes dobozos Borsodi és a 0,4 literes csapolt Borsodi egyaránt mindössze 350 forintba kerül. Hát persze, hogy demagógia idehozni és szembeállítani ezzel a filléres kutyakomédiával a 27 milliárdos NER-luxusjachtot, és azt feszegetni, hogyan aránylik az inflációtól megfosztott Borsodi világoshoz, és mekkora gátlástalan erkölcsi hulladéknak kell lenni ahhoz bárkinek, hogy ezzel verje a mellkasát, de mégiscsak idehozom. Ha demagógiáról van szó, abban minden idők legkorruptabb patriótája és az ő udvartartása amúgy is verhetetlen, ha neki belefér, hogy az árvízvédelmi homokzsákok darabszámából csináljon ócska, hangulatkeltő, harci propagandát, hogy demonstrálja, hogy míg az intellektuálisan alultáplált milliárdos strómanja az olasz partoknál rázza a rongyot a szuperbankja lízingcége által tulajdonolt luxusladikon, bezzeg ő keccsöl és a vízügyi igazgatóság meg a kolostora között ingázva védi a hont, akkor ennyi igazán belefér.

Ha az egyre kevesebb kenyér, a konstans cirkusz és a háború idején is csúcsra járatott korrupció kormánya és az ő feje ennyire hülyének néz, akkor hadd tegyem világossá: tudok róla, hogy kreténnek vagyok nézve, úgyhogy penetránsan undorítónak tartom, hogy miközben azért tepernek, hogy a pórok figyelmét még véletlenül se kerülhesse el, hogy kinek köszönhetik az olcsó ünnepi bebaszást, miközben minden páratlan kormányzati propagandaközlemény úgy kezdődik, hogy a háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben a kormány mindent IS megtesz, hogy a mimagyaroknak jó legyen, az idei augusztus 20-i állami ünnepségsorozat majdnem 13 milliárd forintba kerülhet (és a NER sormintáját ismerve, ha ennyit bevallottak, akkor drágulni fog az még decemberben is), ami a tavalyi 10,3 milliárd forinthoz képest mintegy 25 százalékos költségnövekedést jelent. Amiben az a valami, hogy ez messze meghaladja az azóta bekövetkezett 15-20 százalékos infláció mértékét. Vagyis a tetves gazdasági nehézségekre hivatkoznak állandó jelleggel, amelyekről jelentős részben ők tehetnek, de ez nem akadályozza meg Rogánékat abban, hogy még annál is pofátlanabbul szórják a közpénzt, mint tavaly, amikor deklaráltan „Európa legnagyobb tűzijátékát” rendezték. Na ehhez képest derék a 350 forintos bebaszásból sikerpropagandát gyártani.

Egyáltalán nem a merevrészegségről jut eszembe kapcsolódó tartalom gyanánt Pálffy István közismerten józan életű, eredeti vallása szerint KDNP-s pártkáder, akit műsorvezetőből lett parlamenti képviselőből lett dublini nagykövetből most újra műsorvezetővé avattak a gazdái: a rémHír TV Napi Aktuális című „politikai-közéleti hírháttér műsor” vezetését bízták rá. Ebben semmi érdekes nem lenne, a csereszabatos szolgák tologatása a NER sakktábláján nem igazán bír hírértékkel a patrióta kétharmad tizennegyedik évében. Az viszont érdekessé teszi a sztorit, hogy az állampárt tévéjének médiajobbágyai nem örülnek maradéktalanul ennek az igazolásnak. Miután elterjedt, hogy józan életű Pálffy kolléga a kereskedelmi tévéknél megszokott csúcsgázsiért, folyosói információk szerint rongyos 3 millióért tér vissza a képernyőre, a propagandaegység gyapotszedői megrökönyödtek. Az egy dolog, hogy a kanális nézettsége rohadtul nem indokol ekkora nagyságrendű fizetést, de Blikknek arról panaszkodtak a fizetésükért minden szakmai becsületüket naponta lehugyozó munkások, hogy miközben ők egyre nehezebb körülmények között dolgoznak, miközben a remélt béremelések elmaradtak, miközben többen felmondtak, jön Pálffy havi három millióért.

Hát mit is mondhatnék? Meg kell a szívnek szakadni, még egy kicsi hiányzik, és könnyeket hullatva érzek együtt ezekkel a mezei propagandistákkal. Majdnem annyira sajnálom őket, mint Pesty Lászlót. Ott vannak hosszú évek óta, minden áldott nap tolják fenntartások nélkül, gátlások nélkül, szégyenérzet nélkül, amit parancsba kapnak. A legnagyobb hazugságokat, a legocsmányabb karaktergyilkot is, ha az a feladat. Még az sem igaz, hogy a feltétel nélküli szolgálatért legalább jó fizetés jár. Pontosan tudják, hogy hiába adták le a gerincüket a ruhatárban, hiába űznek csúfot a szakmájukból napi 24 órában, amit csinálnak, az undorító, és hát igencsak visszafogott az érdeklődés a munkának nem nevezhető seggnyalásuk iránt. Közben ugyanúgy megszívják a háborús inflációnak hazudott orbáni inflációt, mint azok, akik emelt fővel nevezhetik magukat újságírónak holnap is, meg tíz év múlva is. Ott szopnak, csattogtatják a bokájukat, szolgálnak, és nem történik semmi. Aztán egyszer csak beesik az ajtón a felsőbb köröknél jobban jegyzett, csontjózan káder, és hiába hosszú évek kitartó, alázatos seggnyalása, ő keresi a nagy lóvét. Biztos van ennél sokkal nyomorúságosabb érzés is, de ez kurvaélet, hogy az egyik legnyomorúságosabb. Tudom, nem nagy dicsőség, hogy nekünk jellemzően (és összesen) Pálffy István Hír TV-s havi fizetésének feléből kell valahogy életben maradnunk, működtetni a portálokat, vagy még annyiból se, de az sem kevés, hogy az embernek legalább a lelkiismerete tiszta, a gerince ép. Egyáltalán nem kevés. Még ha olyan őszinte örömöt egészséges ember nem szokott érezni afölött, hogy a gépezet a saját szolgáit is szanaszét szopatja nemcsak a buzikat, nem fideszeseket, liberálisokat, civileket, jogvédőket, stb. és újabban már egészen geci módon a szakszervezeteket is.

Ami az egyebeket illeti, van itt azért jó hír is, bár nem kifejezetten Piálffy nertársat érinti, ő magasról szarik az egészre. Az agymosásra szakosodott párttévé egyéb alkalmazottaknak viszont ajánlom figyelmébe: béremelés helyett vegyék tudomásul, hogy az általuk szolgált bűnbanda csodafegyvernek tartott árfigyelő rendszere marhára nem mukodik. Ez se. Nem is működhet. Szakemberek szerint annak a szánalomhalmaznak az adatai köszönőviszonyban nincsenek a valósággal, pontosabban a KSH által mért inflációval. Hogy úgy mondjam: még azzal se. Vagyis elmaradt a sokat hangoztatott élelmiszerár-csökkenés, a várt 2-3 százalékkal szemben mindössze 0,9 százalékkal csökkentek az élelmiszerárak júliusban, és ahogy kinéz a dolog, augusztusban sem várható nagy zuhanás, nem kell elájulni. Ez akkor is tragikus – különösen Nagy Márton miniszter hallelujázó böszmeségeinek árnyékában -, ha természetesen tudjuk, hogy ebben a csodával és önmagával határos paradicsomban már rég nem az a kérdés, hogy valami működik-e, vagy sem, egyedül az számít, hogy mit HISZ el a vakhitre idomított társadalom. Márpedig ameddig a hit elég és a propagandaszőnyegbombázás hangja túlordítja a korgó gyomrokat, addig lesz ez még így se.

Van is. Szintén örömhírként említeném a Hír TV dolgozóinak megnyugtatására, hogy amíg az ő bérük is pontosan úgy emelkedik, mint a pedagógusok bére, akiket parancsra és a munkaköri leírásuk részeként lejáratni szoktak, a darálás- és hisztériaügyi minisztériumot vezető Szijjártó embereivel kitömött alapítvány újabb ingatlant vásárolt Szlovákiában. Csak a jegyzőkönyv kedvéért rögzítsük a tényfeltáró sajtó kiváló munkatársainak jóvoltából, hogy ezzel a Bártfa (Bardejov) történelmi belvárosában található épülettel együtt a minden idők legszégyellnivalóbb külügyminiszterének (Moszkva kijáróemberének) haverjaival kitömött Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványnak már 26 ingatlana van öt környező országban, csak Szlovákiában 14 darab. Mert ezek legalább nem talicskázzák ki a pénz külföldre, mert ezeknek a haza az első, mert ezek nem idegen érdekeket szolgálnak. Hát nem.

A végére pedig egy igazi ínyencfalatot hagyok itt, minden kommentárral szerintem csak rontanék a nemzeti árokásás és polgárháborús pszichózis kormánya ügyeletes alászolgájának több mint súlyos, beismerő vallomásba csomagolt fenyegető üzenetén. Tiszta sor, érti, aki érti. 

A vidéken élők nem másodrangú állampolgárai Magyarországnak a budapestiek mellett, hozzájárulnak az ország fejlődéséhez – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Nagymányokon, a város csaknem egymilliárd forint értékű beruházásainak átadásán.

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a Pitypang óvodában rendezett eseményen azt mondta: ezért a hozzájárulásért a vidéki településeket támogatni kell. A kormány a vidék Magyarországát képviseli. A vidéki képviselőknek köszönhetően tudtak 2022-ben már negyedszer kétharmaddal – mindig felülmúlva az előző teljesítményüket – nyerni az országgyűlési választásokon, és polgári kormányt alakítani, a kabinet ezt „meg is hálálja” a vidéki, a Tolna vármegyei és nagymányoki embereknek.

Közlése szerint úgy próbálja támogatni a projekteket, hogy inkább kisebb összegekkel, de minden településre jusson beruházás. „Erre azért van szükség, hogy a lakosságot meg tudjuk kötni, tudjunk számukra – ha nem is helyben, de a környéken – munkalehetőséget biztosítani”. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.