Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán lehetne azzal is foglalkozni, hogy legyen elég túlélő, aki kitermeli a nerencek üzleti sikereit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Vége van a keserves időknek, mert a NÉBIH visszavonta a tűzgyújtási tilalmat. Ha jól gondolom, az utóbbi időben az ország lakosságának legnagyobb gondját ez jelentette, de most vége, kivívtuk a szabadságunkat! Meg hát esett annyi eső, hogy amúgy sem gyullad meg semmi, még a fafejűek búrája sem. És ez még messze nem a remek hírek vége, mert Nagy Márton egy jóllakott óvodás őszinte ártatlanságával mosolyoghat bele a nagyvilágba. Megírta az Index, hogy úgy bejött az ő zseniális taktikája, hogy Orbán Viktor ma már hátra is dőlhet, mert az infláció meredeken zuhanásnak indul. Vagyis bemegy 20 százalék alá, köszönhetően a hozzáértő kormány inflációlebirkózó törekvéseinek. Bizony! Azt meg nem szükséges feszegetni, hogy az inflációt mindig az előző év azonos időszakához mérik, tehát ha tavaly júliusban 13,7 százalék volt, akkor az most nullának számít, és ahhoz képest lesz most 17 vagy akárhány százalékkal drágább az élet. Az okosok már többször elmagyarázták, hogy amikor nagyon elszabadul az infláció, akkor egy idő után magától is csökkenni fog, pontosan azért, mert mindig az előző évihez mérik, tehát egyre magasabb a kiindulási pont, egy idő után pedig nem tudnak emelkedni az árak, mert nem lesz, aki meg tudja fizetni. Szóval gyárilag lemegy, magától. Én persze nem tudom, hogy Orbán Viktor mikor és hol dőlhet hátra, csak arra kellene neki vigyáznia dőlés közben, hogy nehogy valami arra kóborló nyugdíjas alászoruljon, aki idén majdnem felével többet költhet kajára, mint tavaly. Bár szerintem nem csak a nyugdíjasoknak drágult meg alaposan a bevásárlás, hanem mindenki másnak is.

Ha vész közeleg, mindig számíthatunk a mi örökké győztes hadvezérünkre. Az esőt ugyan (még) nem tudja elállítani – az csak a brüsszeli pénzcsapokkal megy, de azokkal legalább gond nélkül -, a széllel szemben maximum pisálni tud, de az árvizet úgy lebirkózza, mint a vöcsök. Legalábbis ez lehet a terv, mert egy hét jótékony eltűnés után előkerült és megszemlélte az árvízvédelmet irányító központot. Biztosan ezernyi hasznos tanáccsal szolgált a szakembereknek (mert azt szívből remélem, hogy még szakemberek vannak legalább ott), ha levonult az árhullám, majd biztosan megveregeti a saját vállát, hiszen megint győzött. Vagyis győzni fog. És azt még nem is mondtam, hogy a zorigón megint kitört a harmadik világháború. Most a franciák miatt. És még csak majdnem, csak feltételes módban, de holnapra tuti találnak még ennél is ütősebbet. Ugyanitt megtekinthetjük Jennifer Lopez luxusautóit. Biztosan azért nem maradt hely bemutatni azt a luxusjachtot, ahol Mészáros Lőrinc és ifjú neje üti el a puritán szabadságát. Gyanítom, a gázszerelő 15 évvel ezelőtt, amikor még a segge lógott ki a gatyából, nem gondolt arra, hogy egyszer így felviszi Orbán az Isten a dolgát. Igazán minden fillér közpénzt megér nekünk a turbékoló galambok pihenése, ahogy a saját lábon álló Orbán-Tiborcz duó gyarapodása is. Visszakanyarodva Jennifer Lopezhez, neki csak a vezetékneve ilyen, amúgy megdolgozott a pénzért, ezért azt vesz rajta, amit akar. Akinek más a vezetékneve, de annak ellenére lopez, az előbb vagy utóbb (remélhetőleg előbb, mert még én is látni akarom) el fog számolni a közpénzből vásárolgatott jószággal.

Istvánnal Splitben, indulunk a sinji vitézi játékokra, ahol a horvát elnökkel és feleségével találkozunk.
Splitből indulunk tovább Sinjbe, ahol a horvát elnök, Zoran Milanović meghívására részt veszünk az Alkán, a több mint három évszázados hagyománnyal bíró vitézi játékokon. (Facebook/Novák Katalin)

Ezt ám nem Szélsőkeresztény Istvánné posztolta a családi kiruccanásáról a zurával, hanem a köztársasági elnöknek kinevezett néni, akit mi fizetünk, ha jól gondolom, Istvánt is mi tartjuk el, de nem ez a valami, hanem az, hogy baromira nem az a dolga a nemfideszes-asszonyságnak, hogy ilyesmikkel szórakoztassa a nagyérdemű publikumot. Igaz, ha el kellene mondanom, hogy mi is a feladata őnagyságának ebben a különös országban és az ő különös helyzetében, aligha tudnám megtenni. Úgyhogy talán rendben is van, hogy Istvánnal meglátogatják a másik ország elnökét és annak a feleségét, mintegy családi összejövetelt tartanak. Horvátországba csak nem mentek nemkatonai géppel, bár ebben azért nem vagyok biztos. Amikor majd kiörvendezték magukat Istvánnal, megtapsolták az összes vitézt, esetleg szét lehetne nézegetni itthon – ha a sok utazgatás közben feledésbe merült volna, akkor mondom érthetőbben: Magyarországon -, mert a 300 forintos vizitdíj miatt utcára vonuló mimagyarok úgy jártak, hogy egy csomó gyógyszer nem elérhető, egy nőgyógyászati vizsgálatra hónapokat, térdműtétre éveket kell várni. A betegek pedig találgatnak, hogy rajtuk spórol a jó kormány. Pedig nem, csak másra jobban kell a pénz. Szóval most még a fideszesek is boldogan adnák a 300 forintot, de 30 ezer körül kell adjanak, ha azt akarják, hogy még az idén lássa őket szakorvos. Magán, természetesen. De azzal még olyan nagyon nincsenek előbbre, ha tudják a bajuk okát, mert gyógyszer attól még hiánycikk, a műtét magánkórházban sokak számára megfizethetetlen, aztán ha megint jön a covid és leáll az egészségügy, elpatkolnak, mire sorra kerülnek. Már most is sok olyan ember rokkan bele a kormány gondoskodásába, akik időben elkészülő diagnózissal, azonnal megkezdett kezeléssel vagy a szükséges – lehetőleg modern – gyógyszerekkel megfelelő életminőség mellett vígan dolgozhatnának.

Szóval, ha nemzetünk nagyjai kinyaralták magukat, és az árvizet is sikeresen elhárította a népnek az ő vezére, talán lehetne azzal is foglalkozni, hogy legyen elég túlélő, aki kitermeli a nerencek üzleti sikereit. Nem? De. Addig is jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.