Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez lett a magyar rögvalóság, az ország tragikomédiája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jézus Viktor egy hét után előkerült egy rövid akciófilmmel, védi az árvizet, párhuzamosan kergeti az infláció tigrisét, és közben mit látok? Hát a Lölő-jelenség nem majdnem annyival hosszabb ladikon virítja a kisportolt felsőtestét, mint amennyi az infláció még nemrég boldogan vágtatott Magyarországon? De. Mint tegnap kiderült, a NER új jachtja 23 százalékkal hosszabb, mint elődje, a most eladósorba került Seagull. Apró kellemetlenség, de így viszont már – mint most Mészáros Lőrincék is megtudhatták – parkolni sem könnyű vele, és néhány kikötőbe valószínűleg be sem fér majd – írja a csodálatos szerzeményről fotókat készítő portál. 

Nem, a kurva életbe. Majd legfeljebb kikötnek valami haditámaszponton, és közben hangosan kiabálják a flottillának, hogy békével jöttünk, ne lőjetek! Mert Andi és Lölő is a béke pártján állnak, akárcsak a jó miniszterelnök uraság, úgyhogy lehet gyorsan exponálni a magyar álláspontot. Ha valaki esetleg még nem tudná széles e világban, hogyan vígadnak a magyar arisztokrácia mesterségesen, közpénzből feltőkésített szerencsés kegyeltjei. Jó helyre tette le a gólya Lőrinckét, szó se róla, aztán eltelt egy kis idő, összecsorgott néhány százmilliárd és bereppent a fészekbe Andika is, aki számomra az évezred csalódása, még akkor is, ha sokan mondják azt, hogy nincs itt semmi látnivaló, van az a pénz. Hát nekem nem lenne az a pénz, ha nő lennék, ráadásul csinos és némi agyam is lenne, hogy egy ilyen palival megosszam az ágyamat. Persze, persze, tudom! Vagyis honnan is tudnám, hogy mi zajlik a daruval a nappaliba emelt páncélszekrény vonzáskörzetében, az impozáns Mészáros-villában, de azért vannak sejtéseim. Nem hinném, hogy a kirakatba kellett az Andi, mert arra vannak nála profibb játékosok is szerintem, de ez a része legyen az ő dolga. Én a gyereket sajnálom – aki ugye Bochkor Gábortól, az ismert rádióstól van -, hogy egy ilyen szituációba kényszerült anélkül, hogy bármi beleszólása lett volna. Mert ugye még kiskorú, így nem igazán tehet ellene semmit, maximum az apukája tehetne, akit szemmel láthatóan nem zavar, hogy ez a felkapaszkodott gázszerelő lett a gyereke mostohafaterja. Szerintem ne higgye senki, hogy ez milyen jó, mert legalább mindene megvan, vagy meglesz annak a gyereknek. Az ilyen hamis, sötét dolgoknak nem szokott jó végük lenni. Persze ha majd egyszer – remélhetőleg ez hamarosan be fog következni – elszámoltatják ezt a bűnbandát, onnantól talán másképpen fog állni a Katiban a gyerek.

De ez a jövő muzsikája, most most van, és ezek nem tudják alulmúlni magukat, ha mások pénzének mutogatásáról van szó. Egészen konkrétan ezúttal is azokról az ellopott adóforintokról beszélek, amelyek nélkül a Mészáros-Várkonyi turbékoló párocska és népes famíliájuk most nem verhetné a nyálát egy olyan járművön, amit Lölő maximum hollywoodi filmen láthatott még pubi korában, valami halálba másolt videokazettán. Mára viszont ez lett a magyar rögvalóság, az ország tragikomédiája. Mert ilyet látni és tágra nyitott szájjal, se köpni, se nyelni nem tudva végignézni, csak és kizárólag Jézus Viktor Szupersztár mindenkit kanyarban előző országában lehet. Brüsszel! Hol a faszban van a pénz? Szerintem ha már így megjachtosodtak, Andi és Lölő menjen el a szigetre, amin Anulu élt, hátha megtalálják a kincset, amit Viktor Brüsszelben keres. Francot. Vagy dehogyis. Elég, ha lenéznek a lábuk alá, a pénz egy része éppen ott úszik velük együtt a positanói naplementében.

Az ember esze megáll. És persze megint a dollárbaloldal nem röhög, miközben persze hogy a Soros pénzelte lipsik leplezték le a puritán, konzervatív, keresztény popkultúra haszonélvezőit. Faszt! Magát a jelenséget, a sonka- és homárzabáló, pénzügyekkel sosem foglalatoskodó farkast, aki éppen báránybőrben urizál a tenger habjain. A csónak valódi tulaja meg éppen el volt tűnve egy hétre a nagy nyilvánosság elől, szerintem jó lesz figyelni a radart, hol tűnik el, meg fel a nem honvédségi luxus Falcon majd a napokban, mert ott lesz ő! A nagy Ő! Ha már nincsen éppen ott. Az sem kizárt, hogy majd beszáll Peti meg az asszony, hogy egy jót jakuzzizzanak az ifjú párral, valami zavarba ejtően drága pezsgő szürcsölgetése közben. Egyelőre Andi megőrizte a burzsoázia diszkrét báját, és nem egy Jamaica Blue Mountain jegeskávéval hűtötte fenséges szomját, hanem csupán egy minden mezei adófizető által is megvásárolható magyar frissítővel, amit gondolom, gondosan behűtöttek egy hűtőtáskában, ami mellé még szendvicset is csomagoltak. Biztos a régi reflexek ugrottak be azokból az időkből, amikor Andit is fonott kosaras elemózsiával vitték a szülei a strandra. De szép is volt! Emlékszem – azért is merem leírni, mert a saját szememmel láttam – talán 5-6 évvel ezelőtt Várkonyit és Bochkort a józsefvárosi kínai piacon, a lányuknak vettek valami nepáli kardigánt. Először nem nagyon akartam hinni a szememnek, hogy ezek ide járnak vásárolni, de ők voltak azok, az egymillió százalék. Már csak azért is, mert bementem utánuk, hogy meggyőződjek róla, nem káprázott a szemem. Hát nem. 

Szóval a kínai piachoz képest tényleg nagy változás lehet ez az újasszonynak, mert az a pompa, ami azon a luxushajón van, még egy született milliárdosnak is megcsiklandozná a fantáziáját. Mert ugye van akinek ez a fajta élet jutott, és tudja hogyan kell viselkednie és hogyan viszonyulnia ezekhez a földi halandóknak csodaszámba menő javakhoz. Andinak még tanulnia kell, de majd csak belejön. Ha meg nem, akkor így jártunk, éppen eléggé égetnek minket a világ minden normálisabb szegletében, legfeljebb majd idővel a melósdekoltázst villantó ifj. Mészáros (mert ő is ott volt a luxusfedélzeten) nem a hajó tatján fog a trambulinról a medencébe pisálni, hanem lefárad az erre a célra kialakított mellékhelyiségbe. És ha már a francia újhullám egyik nagy alkotását említettem fentebb, akkor nyugodtan lehetünk megengedőek, hiszen úgy látszik, a vágy titokzatos tárgya nem az, aminek látszik.

Mindenesetre ha ez így megy tovább, akkor valószínűleg a NER-álompárját jövőre egy csapásmérő anyahajón fogjuk viszontlátni, mert amit most használnak, annál valószínűleg csak az lehet nagyobb. Arról legalább majd tud díszsortüzet és légiparádét is rendezni Lőrinc az ő egy szem Andikájának, nehogy még a végén durcás legyen a lelkem.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.