Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem baj, majd leállítják, és az nekünk fog fájni a legjobban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kérem tisztelettel, továbbra is zajlik az élet Nerniában annak ellenére, hogy nyár van, szabadságolási és uborkaszezon van, többnyire tényleg csak nagyon extrém esetekben történik ilyenkor olyan említésre méltó politikai esemény, ha az nem nagyon tűr halasztást. Nem éppen ebbe a kategóriába tartozik, de azért érdemes megemlíteni azt a mindenkit bizonyára érzékenyen érintő útátadást, amihez 7, azaz hét darab Fidesz-janicsár asszisztált. Egészen pontosan egy dűlőutat Tarcal határában: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Koncz Zsófia energiaügyi miniszterhelyettes, Szabó Tünde fideszes képviselő, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, a másik társelnök, Wáberer György milliárdos üzletember, korábbi kormánybiztos, Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, valamint két polgármester: Butta László, Tarcal és Posta György Tokaj első embere.

A három és fél kilométer hosszú felújított földút alig lehet szélesebb két méternél. A dűlőút átadása jól szimbolizálja azt a fejlődést, amelyet Tokaj-Hegyalja és Tarcal elért – mondta Gulyás Gergely az útavatáson, aki szerint a kormány elkötelezett a térségben megvalósított vagy a megvalósításra váró helyi tervek és fejlesztések támogatása iránt, Tokaj-Hegyalja pedig, mint az ország egyik legszebb tájegysége, az ennek megfelelő elismertséget a következő években a turizmus területen is ki fogja vívni. A csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdálkodók és a földtulajdonosok mellett azok számára, akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára – jelentette ki a miniszter az MTI tudósítása szerint. „Ez a dűlőút fejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér”méltatta a beruházást Butta László, Tarcal független polgármestere.

Az biztos, bazdmg! Ha ez a két méter széles, három és fél kilométer hosszú aszfaltozott járda egy ekkora apparátust kíván ahhoz, hogy átadják, akkor mi lesz, ha a horvát-magyar határszakasz M6-os összekötő pár száz méterét fogják majd avatni? Odamegy az összes 135 bátorok és 3 napos fesztivált tartanak majd? Egyébként is mi a fasz került 620 millióba azon, hogy leaszfaltoztak egy földutat? Méterenként 177 ezer forint? Most komolyan, mindenki meg van itt háborodva? És akkor nem beszéltünk arról, hogy az amúgy is nagy lábon utazgató slepp odavonulása is egy kisebb vagyon lehetett. De nekünk belefér minden, pontosabban nekik. Egyszer sem kérdezték meg tőlünk, hogy faszkalap adófizetők, mehet ez így? És a helyszín sem véletlen, hiszen köztudottan az Orbán-klán tulajdona a tokaji borvidék (is), úgyhogy gratulálunk, megint jó helyre sikerült eltalicskázni a pénzünket, amit majd idővel gondolom magán úttá nyilvánítanak és sorompóval fogják lezárni a jobbágyok elől. Így épül-szépül Récsöl és Pityu szőlőbirtoka a mi pénzünkből.

Mindeközben a vasúton továbbra sem életbiztosítás utazni, főleg nem azokon, amiket felújítanak, majd másnap be is zárnak, mert veszteségesek, vagy azokon, amiken egész egyszerűen felforr a szerelvények hűtővize, ezzel konkrétan égési sérüléseket okozva az utasokon. Ki nem szarja le? Utána meg találjanak a szerencsétlenek a közelben valami egészségügyi intézményt, ami talán ellátja őket. Ott tartunk, hogy életveszélyes ma közlekedni Magyarországon, mert a vonatok nagy része műszakilag gatyán van, nyáron hőgutát lehet kapni rajtuk, mert nincs klíma, télen meg befagy az ember segge, ha nem figyel oda. És hol van már az elmúlt 14 év előtti 8 év, amikor hisztérikus rohamot kapott a Fidesz, amiért a szocik mellékszárnyakat zártak be, mert veszteségesek voltak? Arról nem is beszélek, hogy például Ferihegyre nem lehet eljutni a városból egy szimpla külvárosi vonattal, mert csak. De a repülőteret mindenáron le akarnák nyúlni Orbánék, mert az még nem az övék. Gondolom, ha ez sikerülne, akkor egyből épülne egy luxus Orient expressz vonathálózat csilliárdokból, tízszeresen túlárazva, amit a Lölő-jelenség építene. A mi pénzünkből saját maguknak. Így megy ez és így is fog menni, ameddig ezek a gecik mindenféle kontroll nélkül rendelkeznek a köz vagyona felett.

És akkor megint csak ide lehetne citálni, és ide is citálom azt az elenyészőnek és az átlag fideszes szavazót nem igazán érintőnek tűnő intézkedést, amit a Biden-adminisztráció lépetetett érvénybe a svéd NATO-csatlakozást szabotáló korrupt Orbán-kormánnyal szemben. A 2018-ban a csalás útján magyar útlevélhez juthatott közel 700 külföldiről cikket író Direkt36 szerint az amerikai kormány ezt olyan súlyos problémának tartotta, hogy ideiglenesre változtatták Magyarország státuszát a vízummentességi programban. 2018-ban pedig a belbiztonsági minisztérium munkatársai Budapestre utaztak, és egyértelművé tették a magyar kormánynak, hogy ha nem oldják meg a problémát, akkor Magyarország ki fog kerülni a vízummentességi programból – mindez ráadásul még az Orbán Viktor által közeli szövetségesének tekintett Donald Trump elnöksége alatt történt. Ő az az ikertesó, aki ellen vádat emeltek, és akit nagy valószínűséggel el is fognak ítélni. A Rogán-féle letelepedési kötvényes bűnözők, az orosz kémbank, a saját szövetségesünk folyamatos kritizálása, kioktatása, az amerikai nagykövet becsmérlése, a jogállam lábtörlőnek használása, Orbán kihaénnem flegmázása, és Romániából való üzengetése Amerikának.

Ide vezet a különutas politika, a Szijjártó-féle nyílt kollaborálás az orosz agresszorral és Oroszország vezetőivel. Mit hittek, de tényleg? Azt hiszik ezek, hogy ölbe tett kézzel nézi majd Biden, hogyan ugrál a bolha az elefánt testén? Amint azt a Telex nagyon helyesen rávilágított, az Egyesült Államok ezzel a döntéssel is gyakorlatilag egy szövetségeseinek biztosított előnytől fosztja meg részben Magyarországot. Nem hiszem, hogy csak a Washington Postnak tűnt fel, hogy valószínűleg nem véletlen, hogy épp most fogyott el a türelem az amerikai kormány részéről. Annak ellenére, hogy Magyarország és Amerika azonos szövetségesi rendszer tagjai, az elmúlt hónapokban feszültebbé vált a viszony: egyre több a látványos jelzés az amerikaiak részéről, amikre azonnal érkeznek a szurkálódó visszaszólások a magyar kormánytól.

A mostani bejelentés egy nappal azután jött, hogy a kormánypárti képviselők nem mentek el az ellenzék által összehívott parlamenti ülésre, így még tovább csúszik a svéd NATO-tagság ratifikációja. Amerika többször is felszólította Magyarországot, hogy ne halasszák tovább a döntést. Áprilisban Joe Biden már külön kérte a törököket és a magyarokat a jóváhagyásra – a törökök részéről időközben elhárult minden akadály a jóváhagyás elől, amire aztán Szijjártó Péter külügyminiszter is már csak technikai kérdésről beszélt.

Az Egyesült Államok az amerikai nagyköveten keresztül többször is üzent a magyar kormánynak. Áprilisban az akkor még részben magyar tulajdonú orosz kémbank és annak magyar vezetője is amerikai szankciós listára került. A tavaly kinevezett amerikai nagykövet, David Pressman és a kormány tagjai között folyton megy az üzengetés: Orbán februárban „présembernek” nevezte a nagykövetet (ami a neve egy lehetséges tükörfordítása), aki nemrég alusisakos giffel reagált Orbán egyik mondatára, de Szijjártó Péter moszkvai útját is kritizálta. Júniusban pedig az USA is azon országok között volt, amelyek aláírták azt a nyilatkozatot, amiben aggasztónak minősítették a melegeket megbélyegző magyar jogszabályokat.

Vagyis szemmel látható, hogy nem csupán az EU, az USA is egyre jobban bekeményít Magyarországgal szemben, de Jézus Viktor nem áll le. Nem baj, majd leállítják, de az nekünk fog fájni a legjobban.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.