Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azért picit fura, hogy a fél világ ezen a jelentéktelen kis országon akar bosszút állni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap Rogán Tóniék lekapkodták az ársapkát a csirkefarhátról, azt is csak azért csinálták, mert már megkopott a reklámértéke. Helyette lett a kötelező akciózás, ami eddig is volt, csak nem kötelezően, hanem piaci verseny-alapon, de ezt a fogalmat a magyar kormány nem érti. Náluk nagyjából minden az élősködés-lopás-propaganda tengelyen mozog, ami ezen kívül van, az számukra teljes homály. Úgyhogy sapka le, és máris lehet kipakolászni – természetesen kötelezően – az új kék plakátokat, hogy a jó kormánynak hála vannak és lesznek az akciók. Imádják az elvtársak az olyan megoldásokat, melyek nekik egy fillérjükbe sem kerülnek, ám tovább lehet velük hülyíteni az eredetileg is hülyéket. Tisztára olyan az ország, mint egy filmforgatás! Fasza homlokzatok, díszes épületek, mögötte meg a nagy semmi, mert minden csak díszlet. Mészáros Lőrinc is díszlet (miközben persze stróman is), Gulyás Gergely meg is védte a főnöke befektetését, amikor nehezményezte, hogy nincs 30-40 a disznószerelőből, mert az lenne nekünk nagyon jó. Innen is szeretném megnyugtatni az önvezető minisztert, hogy van belőle 30-40, csak a többit máshogyan hívják, és kicsit visszafogottabban – vagy kevésbé látványosan – szórják beléjük a mi pénzünket. A nevek nem számítanak, lecserélhetőek igény szerint, a lényeg a malacpersely-jelleg. Az elterelés legjobb módja, hogy van egy látványosabb akció. Például a filmekben a dörzsöltebb bűnözők egy kisebb csoportja megtámad egy bankot, amikor oda csődül a rendőrség és a szájtátiak, és mindenki a nagy eseménnyel van elfoglalva, a banda nagyobbik része békésen kifosztja a sokkalta nagyobb másik bankot. Mint a bűvész, amikor azt mondja: csak a kezemet figyeljék! Mészáros Lőrinc Orbán Viktor egyik keze.

Örvendezik a pártmédia és a Gazdasági Versenyhivatal, amiért az ársapka levételét követő napon 30 százalékkal zuhant a tojás ára, hála érte jó kormányunknak! Hát van itt még ember, aki képes gondolkodni? Komolyan azt kell ünnepelni, hogy a kormány hibájából befagyott a tojás ára, és most, hogy levették a kezüket a mesterségesen szinten tartott árakról, működik a piac? Hát ugyanezt csinálják a rezsicsökkentéssel is, már régen olcsóbb lenne minden, ha ezek a gecik nem pancsolnának bele mindenbe. Ahelyett, hogy elküldenénk őket a picsába, ahol végre méltó helyen lennének, még hálásak is vagyunk. Legalább kétszer. Egyszer, amikor a nyakunkra taposnak, másodszor, amikor egy pillanatra leveszik a lábukat a torkunkról, és levegőhöz jutunk. Ez valami csodálatos, de komolyan!

Ennél talán csak Schiffer András ötlete csodálatosabb, hogy amennyiben Brüsszel nem utalja a pénzt, mi se fizessük be a kötelező hozzájárulást. Az ilyen ötlet nem lenne meglepő egy random tévészerelőtől, fodrásztól, harangöntőtől, de aktív jogásztól legalábbis meghökkentő. Nekem akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy ezen gondolatmenet mentén nekem sem kell adót fizetnem? És persze senki másnak sem, aki úgy véli, hogy a kormány túladóztat, ráadásul az így beszedett pénzt távolról sem arra fordítja, amire kellene. Mert én például a pénzemért elvárnám, hogy járhatóak legyenek az utak, működjön az oktatás és az egészségügy, legyen szociális védőháló. Nem azért fizetem be az adókat, járulékokat és minden egyéb sarcot, hogy a miniszterek elnökének, a külügyminiszternek és a köztársasági úszóbajnoknak különgépet toljak a valaga alá, nem is azért, hogy Cilike néni ruhatára bővüljön, hogy a diktatúra megszilárduljon. Én nem akarok egy fillért sem áldozni Hatvanpusztára, mindenféle klán felemelkedésére, propagandára, külhoni klientúraépítésre, sem afrikai templomokra, de még magyarországi templomokra sem. Azért fizetek, hogy legyen a kórházban orvos, gyógyszer, vécépapír, hogy legyenek az ovikban játékok és rendes kaja a kicsiknek, hogy legyenek jó iskolák, hogy mindenki, aki segítségre, támogatásra, ápolásra, gondozásra szorul, az meg is kapja akkor is, ha nem tudja megfizetni. Azért fizetek adót, mert a tartósan beteg hozzátartozóját ápoló ember nem tud, a munkaképtelen nem tud, az idős, a gyerek nem tud. Nem óhajtok sem zongorát, sem semmit venni Matolcsynak, Nováknak, nem akarok kínai akkumulátorgyárakat, sem német autógyárakat finanszírozni, stadiont építeni, vadászkiállítást rendezni. Ha ez így van, ha a kormány nem tartja be azt a társadalmi szerződést, amit velem kötött, ha semmibe nem szólhatok bele, még a saját életembe se, akkor én megtagadhatom az adófizetést? Jogilag megtagadhatom, ügyvéd úr?

Már megint bántják mimagyarokat! Biden és Soros György, de pláne az ő fia, valamint David Pressman, az USA magyarországi nagykövete vérben forgó szemekkel állja a bosszút szuverén országunk ellen. Mert azt akarták ők, hogy a kormány adja ki a honosított magyarok adatait, de ezt nem teszik meg kormányék, mert csak azért követeli ezt az USA, hogy aztán átadják az adatokat Zelenszkijnek, aki egyből bosszút állna az ottani honosítottakon. Na, ehhez képest van az, hogy már Trump elnöksége alatt jelezte az amerikai kormányzat, hogy gond van a 2011-2020 között kiadott okmányokkal, legyen szíves a magyar hatóság alaposabban ellenőrizni, kiknek ad állampolgárságot, merthogy a magyar útlevéllel bűnözők is bejuthatnak akár uniós tagországokba, akár az Amerikai Egyesült Államokba. Még néhányszor jeleztek, Orbánék természetesen a fülük botját sem mozdították. Most azonban háború van, a biztonság mindenütt felértékelődött, így nem volt túl sok választása a Biden-adminisztrációnak, mint szigorítani. Egy szuverén ország úgy döntött tehát, hogy a saját polgárai védelmében megteszi, amit tud. Ehhez képest habzik a szája a komplett magyar kormánynak, az összes propagandalapnak és külön az Alapjogokért Központnak. Hát mi a probléma, elvtársak? Azért picit fura, hogy a fél világ ezen a jelentéktelen kis országon akar bosszút állni, nem? Dübörgünk? Amúgy meg nem kell rinyálni, Oroszország a barátunk, felajánlották az elektronikus vízumot a testvéri magyar népnek. Ez sokat fog segíteni a külkapcsolatainkban, ha jól sejtem.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez nekünk a mániánk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.