Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minek kell ennyi testőr, páncélozott autó és titkosított sunnyogás?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy nehezen megszülték, hogy a mi Jézus Viktor szupersztárunk mennyi adófizetői pénzt égetett el chemtrail-csíkok formájában a Föld nevű bolygó atmoszférájában a mi nagy örömünkre. Mondjuk nem annyira nagy öröm egy raklapnyi semmittevő nyaloncot és Jézus Viktort folyamatosan a legnagyobb pompában vendégül látni, ráadásul úgy, hogy mi fizetjük a cechet, és ő nem hajlandó azzal elszámolni felénk. Mindezt úgy, hogy folyamatosan hülyének néz mindenkit, és ha lebukik, akkor meg törvényt módosít, nehogy szint kelljen vallania Európa egyik legdemokratikusabb és legbecsületesebb vezetőjének.

Ez van. Tegnap óta tudjuk, hogy másfél év alatt 502 milliót, tehát kicsivel több mint fél milliárd forintot dorbézoltak el az elvtársak és elvtársnők a mi kontónkra. Mármint a főnök. Gondolom, volt habzsidőzsi, kaviár, pezsgő és persze homár is, hiszen azt ő nagyon szereti. Egészségére a mi drága jó doktorminiszterelnök urunknak, kell neki a jó kondíció , hiszen elég sok libernyák van Brüsszelben, akit neki el kell néha cipelnie A-ból B-be. Az egy másik kérdés, hogy néha ezeket az üzleti legénybúcsúkat egybeköti a családi programjaival, akkor meg egész egyszerűen kikapcsoltatja a pilótával a jeladót, hogy ne lehessen látni a radaron, hogy éppen merre kóricál. Tavaly ugye Sándorpalotánéval és annak szűkebb pereputtyával ugrottak át Rómába Brac szigetéről a nem honvédségi luxus Falconnal, aztán vissza. Oda se neki. Majd a birka nép kifizeti, ha meg nem, akkor is. Oszt jónapot!

Kairóból is véletlenül technikai landolást hajtott végre Toscanába, ahol véletlenül meglátogatta az Erasmus-program keretében ott tanuló kölykét, és úgy tértek vissza a Kárpátok medencéjének ölelő karjaiba. Apropó: Horvátország. Feltételezem, hogy idén is eltolja a nemzethy biciklit majd egy félreeső szigetre (ha már el nem tolta), amit szerintem már meg is vett magának valahol egy félreeső kis tengeri öbölben. Mert gyanúsan lapít, ha a bojler méretű hasát sütteti, meg amikor hajléktalanokat megszégyenítő külsőt ölt magára, igénytelen szakállat növeszt, bár persze a hívek ettől is el vannak ájulva. Legyenek, ki nem szarja le, hogy néz ki, hiszen nem csupán és nem elsősorban a külcsínnel vannak itt bajok, hanem a belbeccsel is. Ez itt a probléma.

Tehát amikor Robinson Crusoe-t játszik, akkor is a köz pénzét költi és abból dőzsöl az egész famíliája. Persze csak azért, mert megteheti, mert az alattvalók ezt megengedik neki. És ha megteheti, akkor ő meg is teszi. Hol vannak már a luxuskormányzó komcsik, a limuzin szocialisták, a kaviárbaloldaliak? Helyettük itt vannak a gumicsizmás parasztok, meg a horogkeresztény inkvizítorok. Igaz, hogy éppen rendeleti kormányzás és veszélyhelyzeti ákombákom van, de a nyár az felülír mindent. Ilyenkor nem kell az ilyen aprócseprő dolgokkal foglalkozni, majd a Gulyás vagy a Semjén tartja a frontot a Karmelitában. Egyébként érdekes, hogy amikor ezek elreppenek, mint egy turulmadár raj V-alakban, akkor nekik valamiért mindig 5 csillagos hotelekben kell megszállniuk, és mindenből a legdrágábbat kell zabálniuk. Leszarják ezek magasról az ország szar anyagi helyzetét, nem igazán szeretnek spórolni, legfeljebb más kárára, de akkor nagyon. Például a pedagógusok, egészségügyi dolgozók, és úgy általában mindenki más kárára, aki húzza az ország szekerét, amin ezek pöffeszkednek. Úgy közlekedik és viselkedik, mintha ő lenne az USA elnöke, aki  – lássuk be – mégiscsak nagyobb biztonsági kockázat és komolyabb védelmet igénylő személy, mint a mi önjelölt Messiásunk. Komolyan nem értem, minek kell ennyi testőr, páncélozott autó és titkosított sunnyogás. Ha elmenne mondjuk Münchenbe vagy Lisszabonba, és végigsétálna egy bevásárlóutcán, azt se tudnák, ki ez a csávó. Illetve ha a horvátországi nyaralásból menne oda olyan külsővel, amit tavaly villantott, szerintem adnának is neki pár eurót sajnálatból, nehogy éhenhaljon szegény. Akkor meg? Akkor meg természetesen itthon szarik, fosik, mert itt fél, hogy valaki nyakon bassza, ha netán csak úgy egyedül andalogna mondjuk az Erzsébet körúton. Nyilván itthon van miért rettegnie, azt aláírom, de külföldön?

Na ezek azok a dolgok, amik igencsak undorítóak, különösen annak tükrében, hogy több mint 5 milliót keres havonta, amiből illene, hogy fussa ezekre a tivornyákra. De ő nem az a gavallér típus, ha magáról meg a népes családjáról van szó. Pontosabban de, csak nem a sajátjából, hanem a közösből fizeti ezeket. 

Itthon mindeközben az üzemanyagok ára lassan visszatér a horror kategóriába, a benzin literje átlagban 48 forinttal lett drágább, így 622 Ft/L, a gázolaj litere pedig átlagban 52 forinttal kerül többe, olyan 613 Ft/L az ára. Még szerencse, hogy nem állítanak barikádokat a fuvarozók, nem tartanak taxisblokádot a személyszállítók, mindenkinek jó ez így, ahogy van. Akkor meg minek hőbörgünk, lipsik? Az infláció ettől nem kevesebb, hanem zsebbel érezhetően több lesz, megint emelkedni fog mindennek az ára, mert ilyenkor ezt is a végfelhasználóval fizetteti meg kereskedelmi lánc. Az infláció nevű tigris vígan zabálja fel az országban szédelgő prédáit, és még mindig nem lakott jól. Ami hagyján, de a mi Pamapalinink sem igazán tudja a puskacső végére kapni és leteríteni. Persze ezek olyan elenyésző, jelentéktelen, szóra sem érdemes dolgok a nagyok életében, hogy ennek megfelelően nem is nagyon foglalkoznak vele. Jézus Viktornak amúgy sem kell közértbe járnia, és a többi erkölcsi félkegyelmű is a klimatizált Karmelita kantinjában tömi magát igencsak elenyésző pénzért. Nyár van, meleg van, uborkaszezon van. Amúgy sem nagyon foglalkozik üzleti ügyekkel, és az a helyzet, hogy valószínűleg ezután sem fog. Főleg azzal nem, ami (még) nem az övék. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.