Október 23,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Idősíkok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,767,750 forint, még hiányzik 1,232,250 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Véletlenül sikerült kb. 10 percet elcsípnem a nagy ember nagy beszédéből, véleményem szerint ez lehetett a beszéd csúcspontja, de legalábbis nekem úgy tűnt, és amúgy is, ennyi elég volt belőle. Azért azt végignézném, ahogy felkészítik OV-t arra, hogyan adja elő a beszédet. Az például nagyon jól megy neki, hogy a mondatai végére már felemeli a tekintetét a közönség felé.

Le a kalappal a Rogán-központ előtt a különböző idősíkok koncepciójának kidolgozásáért. Bevallom, kicsit irigy is vagyok, amiatt, hogy nem nekem sikerült kitalálnom egy ilyen okosan hangzó sületlenséget. Viszont úgy láttam, hogy nagyon bejött a hallgatóságnak. Egy ilyen közönség előtt egy élmény lehet beszélni. Csak úgy itták a nagy ember szavait, mindig a megfelelő helyen tapsoltak és nevetgéltek, természetesen szolidan, olyan elegánsan, lesajnálva mindenkit, aki nem értékeli vagy netán nem érti, látja, hiszi nemzetvezetőnk bölcsességét. Eddig is mindig kiderült, hogy neki van igaza. Hát nem? Tisztára, mint a Besenyő Nekem Mindenben Mindig Igazam Van Pistának. Amikor a román hadakon átkelt, már akkor is végig igaza volt. Meg amikor azt mondta, hogy nem lesz háború akkor is. Háború ugyan lett, de az nem számít. Neki már a rendszerváltás óta folyamatosan igaza van, még ha mindig mást mond, akkor is. Pont.

Mielőtt belemélyedek, elárulom, hogy eredetileg azt a címet szántam, ennek az írásnak, hogy ‘Idősíkok sík hülyéknek’, de beláttam, hogy ez azért túl bántó lenne, hiszen még értelmes emberek is beugranak annak a maszlagnak, amit OV nyom. Hiszen a felszínen tényleg nagyon okosnak tűnik. Irigységen és ámulaton túl, rögtön beugrott az a jelenet az Annie Hallból, amikor a mozipénztárnál a Woody Allen már nem bírja tovább hallgatni a mögötte álló faszi okoskodását, és kirobban belőle, hogy „kapná be az összes faszomat!” Idősík, mi? „Ahol a politika létezik.” Nem tudom, ő milyen idősíkban él, mindenesetre szerinte a 2. világháború után már eltelt 80 év. De nem baj, ebben is biztosan igaza van.

Szóval van a taktikai, a stratégiai és a történelmi idősík… Igaz, a taktikának, a stratégiának, a történelemnek meg pláne van időbeli vonatkozása, de ezt az idősíkot, mintha valami rossz akciófilmből szedték volna ki. Viszont ezeknek az idősíkoknak az alkalmazása tényleg fantasztikus volt. Jól kell tudni megválasztani melyik idősíkon értelmezzünk egy helyzetet. És persze megint az derült ki, hogy mindenki hülye, csak a legkisebb ugrifüles elég okos ehhez. Most tényleg mondjam el, hogy minden helyzetet a legkülönfélébb szempontokból és látószögekből szokás elemezni, miközben felmérik minden lehetséges problémakezelés rövid és hosszú távú hatásait?

Idősíkok! Ja! És ahogy végig vitte két példával, az külön gyönyörűség volt. Olyan szépen, visszafogottan, szerényen adta elő. Figyelem! A mester, a politika géniusza műhelytitkokat árul el. Először is, kiderült, hogy ez a Merkel, – aki ugye mindig is támogatta OV-t, leginkább a német gazdasági érdekek miatt, de most, hogy már rég visszavonult, Rogánék és OV úgy gondolták, hogy ideje belerúgni egyet – mennyire béna volt, mert a taktikai idősíkon nézte és kezelte a „migránsinváziót”, pedig a stratégiai idősíkon kellett volna. Ráadásul egy épkézláb ember sem volt ott, aki a megfelelő idősík felé fordította volna Merkelt. Ne azt nézd már te agyatlan, hanem ezt itt, ni!

Azt is megtudhattuk, hogy az amerikaiak is mennyire hülyék. Ezt amúgy már régóta tudjuk, de persze ők is csak akkor, amikor a demokraták kormányoznak. Szóval ezek az idióták meg a stratégiai idősíkot használták a történelmi helyett. Hát, hogy lehet valaki ennyire hülye!? Mondjuk nem tudom, ehhez a részhez mit szólna Donald bácsi, de azért neki megelőlegezhetjük, hogy ő biztos mindig a megfelelő idősíkot nézi. És ezt még lehetett fokozni. OV azt a titkos tudását is megosztotta velünk, hogy az amerikaiak lettek. Elárulom, nem lettek. Az USA-t megcsinálták. Emberek csinálták meg, akik idealisták voltak vagy akár számítóak is, de összehozták. Jól vagy rosszul, lehet kritizálni, lehet rajongani érte, de akkor sem csak úgy lettek. Lehet, hogy OV rossz idősíkon értelmezi azt a tényt, hogy az USA pár száz év alatt, gyarmati státusból a világ vezető hatalmává vált, és még mindig az. 

És persze Kína meg van. Szépen bóbiskoltak magukban, de a hülye amerikaiak felébresztették őket. És igen, elképesztő ütemben fejlődtek, illetve fejlesztették magukat, és ez például egy olyan pont, amit OV Magyarországról nem mondhat el. Kína valóban kiterjesztette gazdasági és politikai befolyását a fél világra, ezzel szemben OV Magyarországa pusztul le, fejlődik vissza, és jelentős mértékben csökken mind a befolyásunk, mind a megbecsülésünk és a megítélésünk, az életszínvonalunkról nem is beszélve. OV nem tudás alapú társadalmat akar, ami különösen egy kis ország számára létfontosságú, – fejlődési és kiugrási lehetőségeket teremthetne – hanem munka alapú társadalmat. Azt akarja, hogy a magyarok belegebedjenek a munkába, ne legyen se energiája, se ideje senkinek arra, hogy gondolkodjon is, netán kitaláljon valamit, ami előremozdíthatná az életét, majd a nagy ember mindent megold. Úgy, hogy ő és elvtársai dagadtra hízzák magukat fizikailag és anyagilag is. Kösz!

Romokban az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a közműrendszer nagy része még 80-100 éve épült, elképesztő az infláció, csúcsokat dönget az államadósság mértéke, és OV egyrészt a kínaiakra költi a pénzünket, hogy még több gyárat hozzanak ide, illetve olyan kiemelkedően fontos változtatásokra, mint például a Köztársasági Elnök hivatalának, illetve a közigazgatási rendszerünk egységeinek átnevezésére. Mert most már ideje volt lecserélni minden táblát, bélyegzőt, fejlécet, logót és névjegykártyát, mert a vármegyék elnevezés nyilván fontosabb minden másnál, de legalább Ispánjaink is vannak megint. Igen, kedves Táborlakók, nagy tapsot a nagy embernek! 

Eddig arról volt szó, hogy nincs B-terv (az A-terv Donald Trump és Vlagyimir Putyin volt, és a legyen béke), most még is úgy tűnik, hogy van. Mint Kína. Sőt, OV elmélkedési arról szólnak, hogy ez a B-terv egyre jobban felváltja az A-t. Pár korábbi cikkemben már utaltam arra meglátásomra, hogy már javában folyik az ország kiárusítása és eladósítása Kína felé, vagyis szép lassan Kína gazdasági gyarmatává válunk. Ezt most OV visszaigazolta. Szóval, akármelyik idősíkot nézzük, a Nagy Szuverén először Putyinnak, majd egyre inkább a kínai kommunistáknak szolgáltat ki minket.  A C-terv biztos az, hogy majd ezek ketten fognak marakodni a koncon, azaz rajtunk. 

Azért a kedves táborlakókat megkérdezném így utólag, hogy tényleg senki nem rökönyödött meg, legalább egy kicsit attól, hogy Magyarország Miniszterelnöke Romániában így körbenyalta a kínaiak seggét? Lassan lecserélhetjük a régi óriásplakátok szlogenjeit arra, hogy „Tiszteletet Kínának!” meg „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kínaiak érdekeit.” Őfényességességétől meg azt kérdezném, persze csak halkan, hogy a másik cimborád, Vlagyimir nem fog berágni ezért? 

Félreértés ne essék, a kínai emberekkel és a kínai kultúrával, még a kínai konyhával sincs bajom, sőt. Lao-ce és a taoizmus, vagy a buddhizmus kínai ága, a csan nagyon közel állnak hozzám. Ajánlanám is OV-nek, hogy az idei olvasmánylistájába tegyen be egy-két kínai filozófiai művet is. A Libriben nyilván beszerezheti őket.

Azért maradt még bennem egy idősíkoly, amit kieresztenék. Drága Miniszterelnök Úr, olyan, hogy keresztény idősík nincs is? Pont ilyen nincs? Pedig ennek még komoly filozófiai háttere is van. Ugyan, hát tessék már utána olvasni egy kicsit! Esetleg beleolvashatna a Bibliába is, tudom, nagyon hosszú, meg apró betűs, meg archaikus a megfogalmazás, de talán néhány dolog kiderülne még az Ön számára is belőle. A luxusrepülések alatt talán még időt is tudna szakítani rá. Vagy legalább olvastasson utána valamelyik emberével, netán vegye rá valamelyik pap ismerősét, hogy meséljen a történelem végéről. Szóval mi van a megváltással, meg a 2. eljövetellel, meg az apokalipszissel? Ezek nem a történelem végét jelentik? Mi lesz akkor, ha kiderül, hogy jó pár dolgot már nem a történelmi idősíkba kellene besorolni, hanem a keresztény idősíkba. Van olyan elképzelés is ám, hogy most, hogy már majdnem 2000 éve meg lettünk váltva, már nem is kellene nagyon kapálózni, hanem csak szép szerényen, csendben, békében, visszafogottan, feltűnés nélkül, tudja olyan keresztényi módon kivárni a végét. Már nem kell harcolni, gyűlölködni, hergelni, hiszen a Megváltás megtörtént. Esetleg többet gondolhatna Jézusra és kevesebbet a homoszexualitásra. 

Persze a kínaiak térnyerésének előrehaladtával még az is kiderülhet, hogy OV és társai valójában mindig is kommunisták voltak. A táborlakók majd bizonyára akkor is tapsikolni fognak. Persze az is lehet, hogy addigra egész más táborok lesznek.

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.