Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, hogy nem a pohár sörrel van a nagyobb gond, hanem mimagyarok agyával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap nem maradhatott el a fővezér szónoklata a Kossuth rádióban. Ideje lenne elvonulni és szakállat ereszteni, mert a világon semmi mondanivalója nincsen a miniszterek elnökének. Mondjuk azt nem pontosan értem, hogy akkor miért beszél annyit, de biztosan ő tudja. Vagy sem. Mindenesetre a produkció a hazudozáson és a szarelkenésen kívül az égvilágon semmiről nem szólt. Brüsszel odaadta a Magyarországnak járó pénzt Ukrajnának, a háború miatt van minden bajunk, a multik tehetnek az inflációról, mert ész nélkül emelik az árakat. Szóval mindenki más tehet minden bajról, a magyar kormánynak az égvilágon semmi köze nincsen semmihez. Ha ez így van, akkor már csak egyetlen kérdés marad. Ha ennyire tehetetlen a kormány, ha Soros György és Gyurcsány Ferenc irányítja a fél világot, ha az ellenzéki EP képviselők mozgatják Brüsszelt, ha tőlünk független külpolitikai tényezők befolyásolják a kenyér árát, ha Brüsszel pénze nélkül még a pedagógusok béremelését sem tudja kitermelni az ország, akkor mi a jó bánatos francért nem mond le ez a tehetetlen, inkompetens kormány? Hiszen ha egy ország vezetésének semmi köze semmihez, semmi befolyása semmire, tehetetlenül sodródik, az tökéletesen alkalmatlan az ország vezetésére is. De ha már le nem mondanak – és persze nem fognak, maguktól legalábbis biztosan nem -, legalább egyeztetnék, hogy ki mit hazudozik. Tisztára összezavarják a hívek fejét. Miközben Orbán a rádióban azzal szédíti a bárányait, hogy a multik miatt magasak az árak, mert eszük nélkül emelik, a propaganda ennek éppen az ellenkezőjét tolja nagy erőkkel:

Szinte példátlan árverseny zajlott le az elmúlt három hétben a legnagyobb magyarországi boltok polcain – ez állapítható meg a júliusban eddig végbement árváltozásokat megvizsgálva. A folyamatot egyértelműen a kormányzati árfigyelő elindulása generálta, amely azzal szembesítette a kiskereskedelmi szektor vezető szereplőit, hogy nyilvánosan, bárki számára láthatóvá vált, melyik bolt hogyan árazza az egyes termékeit. A megkérdezett vásárlók közül többen úgy nyilatkoztak, hogy használják és hasznos számukra az árfigyelő rendszer. Hiszen könnyen utána tudnak nézni, hogy melyik üzletben olcsóbbak, illetve drágábbak bizonyos termékek. (PestiSrácok)

Tehát az van, hogy a szemét multik emelik az árakat ész nélkül, ezzel párhuzamosan a multik csökkentik az árakat, versenyeznek egymással az árcsökkentésben, köszönhetően a jó kormány agyafúrt tervének, az árfigyelő rendszernek. Mert a magyar vásárló magától annyira hülye, hogy beszédül az első boltba és megvesz mindent, amit lát dupla áron. Mert a magyar vásárló eddig nem figyelt arra, hogy hol tud spórolni, ugyanis nem tudja két kattintással megnézni az interneten, hogy mi, hol, mennyibe kerül. Ráadásul minden magyar vásárló nagyvárosokban lakik, merthogy falun aztán teljesen mindegy, a Penny árai hogyan viszonyulnak az Aldi áraihoz, amikor a faluban egyik üzlet sincs jelen, kizárólag a kisbolt, ami délben már be is zár. Szóval a magyar vásárlónak az a jellegzetes tulajdonsága, hogy idióta, ész nélkül vásárol, eszébe sem jut takarékoskodni – mert futja neki bőséggel -, de a jó kormány helyette is gondolkodik, és bevezette a remek árfigyelő rendszert. És majd biztosan belekerülnek a magyar tulajdonú élelmiszerláncok is, csak eddig erre nem volt ideje senkinek. Nyilván.

Szenzáció: Orbán Viktor indoklás nélkül mentett fel egy főispánt. Bennem az merült fel, hogy és amikor kinevezte, akkor indokolta? Azt már nem is kérdezem, hogy amikor főispánnak keresztelte át, akkor azt indokolta? Nem hát! Mi a bánatos francért lenne érdekes az, hogy Orbán a saját sakktábláján hogyan pakolássza a saját bábuit? Eddig volt hozzá közünk, volt beleszólásunk, vagy legalább meg kellett nekünk indokolnia, mit miért csinál? Szerintem sem. Szóval semmi rendkívüli nem történt most sem. Az Úr adta, az Úr elvette. Ha akarja, holnap leváltja a nemzet anyját – mármint a Balaton-átúszás élharcosnőjét -, kirúgja, csereberéli a minisztereket, egyetemek, sportklubok vezetőségét, alkotmánybírákat, akit csak akar. Ez van, mert legalább nem operálták át az ovisokat gendernek, és legalább ők tudnak kormányozni. Biza.

Patkányt láttak az egyik fővárosi kórház szülészeti osztályán. Legalább megoldódott egy rejtély. Ugye szinte hetente hír az, hogy mikor melyik kórház jelenti be, ott aztán ne akarjon szülni senki munkaidő után, sem hétvégén, mert nincsen kapacitás. Hát ezért nincs! Gondoljunk csak bele, milyen gyakorisággal és mennyit fial egy patkány! Évente minimum háromszor, optimális körülmények között akár nyolcszor is ellik, 7-12 kölyköt. Ha ezeket a szüléseket le kell vezetni, jóhogy nem jut idő és energia másra.

Napok óta izgatja a médiát az az ötlet, hogy talán nem is kell ragaszkodni a zéró toleranciához, valamennyit lehessen már inni autóvezetés előtt. Mivel Lázár minisztériumának fejéből pattant ki az ötlet, valószínű, hogy a bortermelőknek óhajtanak kedveskedni. Azt mondjuk nem tudom, hogyan fogják megoldani, hogy éppen bort igyon valaki, de majdcsak kitalálnak valamit. Már mindenki megszakértette a dolgot, közlekedési szakemberek, orvosok, harangöntők és műkörmösök is, tehát éppen ideje, hogy hozzátegyem a magam okosságát. Sokan arra hivatkoznak, hogy hát hiszen most, amikor zéró a tolerancia, most is vannak ittas vezetők, akkor mennyivel több lesz, ha már szabad is inni. Szerintem nem lesz több. Akinek van magához való esze, az akkor sem ül részegen a volán mögé, ha lehet. Akinek meg nincs esze, netán alkesz, és nem bírja ki, az meg most is simán beül a volán mögé szittyósan. Át kellene alakítani a vezetési kultúrát is, az iváskultúrát is, akkor nem lenne gond. Sok országban megengedett egy pohár sör vagy bor vezetés előtt, mégsem zúzzák egymást halomra a részeg sofőrök. Igaz ugyan, hogy csatakrészegen tántorgó honpolgárt is nagyon ritkán látni, ellenben kiengedik, beengedik egymást az autósok a közutakon, átengedik a zebrán a gyalogost, nem nyomulnak a másik seggébe villogva, nem cikáznak a sávok között ész nélkül azért, hogy előbb érjenek a piros lámpához, mint a másik. Szóval lehet, hogy nem a pohár sörrel van a nagyobb gond, hanem mimagyarok agyával.

Jó reggelt, szép hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.