Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Olyanok, mint a sáskák. Megszállnak valamit, lezabálják, aztán mennek a következő területre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Úgy fest, az ellenzékinek nevezett parlamenti képviselők belepancsoltak az egész éves megfeszített munkába belefáradt fideszes honatyák megérdemelt pihengetésébe. Mármint persze még nem biztosan, mert attól függ, Orbán Viktor érdekeit mi szolgálja, ők majd annak tükrében – és persze a parancsnak megfelelően – jelennek, vagy nem jelennek meg a hétfőre összehívott rendkívüli parlamenti ülésnapon. Az ülésnap témája többek között Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása lenne, de miután Erdogan ősszel fog rábólintani – ezt legalább lehet tudni -, az ő hűséges csicskása valószínűleg igazodik a gazdihoz (az egyikhez), a honi gombnyomó-automaták pediglen a saját gazdájukhoz, úgyhogy aligha fognak hétfőn megjelenni az ülésen. Biztosan éppen a balatoni vendégforgalmat lendítik fel, nehogy csődbe menjen a NER. Amúgy jól látom, hogy ahová ezek beteszik a szőrös mancsukat, ott minden szarrá válik? Elfoglalták a focit, olyan is. Csak most sokkal drágábban szar, mint eddig. Elfoglalták az oktatást, az egészségügyet, mindkettő romokban. Letarolták a felsőoktatást, omlik össze. Kultúrharcot hirdettek, az is bedől. Lenyúlták a médiát, propagandagépet csináltak belőle. A turizmust, vendéglátást is kinézték maguknak, látjuk az eredményt. Olyanok, mint a sáskák. Megszállnak valamit, lezabálják, aztán mennek a következő területre. Csak hát előbb vagy utóbb (és már az utóbbnál tartunk) elfogynak a lehetőségek, márpedig a sáskák csak zabálni, pusztítani tudnak, értéket teremteni, területeket működtetni, fejleszteni nem tudnak.

Közben a fősáska a világ urának képzeli magát. Romániába járkál uszítani, igaz, nem most kezdte, de mostanra sokat romlott az állapota. Sikerült nem csak a románokat teljesen Magyarország ellen hangolni (ami nagyon jót fog tenni az erdélyi magyaroknak, merthogy nekik továbbra is ott kell élniük, ami egy ellenséges közegben nem annyira egyszerű), most még Szlovákia magyar miniszterelnökét is feltoszta ügyesen, hiszen lényegében arra célozgat, hogy ha fizikailag nem is tudja visszafoglalni az elcsatolt területeket – és ez aligha az akaraton múlik, sokkal inkább a lehetőségek hiányán -, azért azok az ő fennhatósága alá tartoznak. Érdekes lenne készíteni egy felmérést, hogy vajon a külhoni magyarok akarnának-e a demokrácia bölcsőjéhez, a tejjel-mézzel hitegetett Magyarországhoz tartozni, vagy maradnának ott, ahol vannak. Alighanem meglepő eredmény születne, mert hát a külhoniak sem ellenségeik önmaguknak, a saját jövőjüknek. Úgy hiszem. Mi a bánatos francért akarnának egy jóval szegényebb, visszafejlődő országhoz tartozni? Ők is uniós tagok, és biztos, hogy azok is maradnak. Ez Magyarország esetében már távolról sem ennyire garantált. Nálunk alacsonyabbak a bérek, magasabbak az adók – és akkor az inflációt még nem is feszegettük -, bármikor, bárkitől elvehetik a vállalkozását, megélhetését, elég, ha megtetszik valamelyik nerencnek, netán kiderül valakiről, hogy nem szimpatizál a csútival és bandájával, máris ellehetetlenítik. Parlamenti képviselőként persze lehet bárki ellenzéki, attól még megkapja a jó kis fizetését, de pedagógusként, színházi dolgozóként, tűzoltóként, bármilyen közalkalmazottként már tökéletesen kiszolgáltatott helyzetben van. És nem csak úgy, de akár közmunkásként is repülhet, ha a helyi kiskirálynak nem tetszik a viselkedése, véleménye. Miért akarna valaki olyan országban élni, ahol leköpködhetik azért, mert ellenzéki, baloldali, liberális, meleg, vagy bármi módon kilóg a masszából? Miért vágyna arra valaki, hogy reggeltől estig propagandával tömjék, hogy a kormány döntse el, hogy mit tanulhat a gyereke, milyen iskolába járhat – mert falun ez van ám. Szabad iskolaválasztás van, de ahol csak egyházi iskola működik, ott szabadon lehet választani? Aligha -, ahol még azt is pontosan szabályozzák, hogy kikből állhat egy család? Baromira nem hiszem, hogy kezüket-lábukat törve akarnának önként ilyen országban élni. Hiszen ha akarnának, most is szabadon ide költözhetnének, mégsem teszik. Sőt, azok is menekülnek, akik ide születtek. És még csak különösebben csodálkozni sem érdemes rajta.

Ahogy azon sem kell meglepődni, hogy a nemzeti bölcs megfejtette, miért olyan szar a magyar foci:

Ma ez a mamahotel… Szóval az az egész pátyolgatás, ami Magyarországon jellemző nagyon sok szülőre, a rengeteg kütyü, a különórák világa, ami a modern világnak a velejárója, ma nem segíti a magyar futballt. (24.hu)

Ehhez mennyire kell degeneráltnak lenni? Mamahotelről makog az az ember, aki személyében felelős azért, hogy Magyarországon képtelenség megélni a fizetésekből, hogy az ingatlanok ára az egekben van, a banki hitelek kamataival együtt, tehát egy fiatalnak esélye sincs arra, hogy önálló életet kezdjen. Meg kell kérdezni a pályakezdő fiatalokat – pedagógusokat, orvosokat, szakápolókat, mentősöket, tűzoltókat -, hogy amennyiben albérletben kénytelenek élni, marad-e pénzük ételre? Csak ételre, és akkor nem beszéltünk ruháról, cipőről, pláne nem beszéltünk színházról, koncertről, moziról, étteremről. Mi más lehetőség marad? A harsány röhögéssel kísért mamahotel, vagy az éhezés. Igaz is, mentek volna inkább focistának, akkor jól keresnének. És ez egy miniszterelnök, aki a félművelt botlábúakra cseréli le az országban az értelmiséget. Pöpec. De legalább már azt is tudjuk, mennyire lenézi a miniszterek elnöke, ha valaki tanult, érdeklődő. Szerencsére hamarosan teljesül a vágya, mivel egyre kevesebb szülőnek telik különórákra, kütyükre. Majd úgy nőhetnek fel, mint a drágaszépminiszterelnökúr unokái, akiket egészen biztosan nem járatnak különórákra, nem kapnak számítógépet, okostelefont, pláne drága ruhákat, márkás cipőket, nem viszik őket nyaralni sem, nincs is mivel, merthogy gyalog jár a pereputty, ámde reggeltől estig rúgják a bőrt a flaszteron. Biztosan így van.

Jó reggelt, jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.