Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A zsákos ember magánya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Mondanám örömmel, hogy amióta tömegesen kidőltünk, gyógyultunk, pihentünk és visszatértünk, javultak a dolgok. Sőt, már azzal is megelégednék, hogy nem romlottak. De nem telt el egy hét sem, és szemmel láthatólag romlottak. Nem elég az idióta időjárás, a globális felmelegedés, az infláció, a minden szar, még Orbán Viktor sem húz el a francba nyaralni, helyette provokál, beleköt mindenbe és mindenkibe, és még csak meg sem tudom tippelni, hogy mit vár ettől. Elszörnyedve nézem az erdélyi haknin készült képeket, videókat, olvasom a baromságokat, és ég a pofámon a bőr. Holott pedig nem nekem kellene a föld alá bújni szégyenemben, hanem ennek az átok bandának, és mindazoknak, akik képesek hatalomban tartani őket. Számomra viszonylag új információ, hogy micsoda remek tervet eszelt ki a csúti a pénzszerzésre. Nem, mindenki nyugodjon meg szépen, egyáltalán nem az jutott eszébe neki, hogy megpróbálkozik a munkával magánemberként. Miniszterelnökként sem az ugrott be neki, hogy lemond a teljhatalmáról, visszafogja a lopásokat, nem zabáltatja közpénzen a sleppjét és a propagandagépezetből is visszavesz. Még csak nem is az az ötlete támadt, hogy teljesíti az uniós irányelveket, visszaállítja a fékeket és ellensúlyokat, betartja a játékszabályokat. Francokat!

Kérdésekre válaszolva leleplezte, milyen iszonyatos zűrzavar uralkodik a fejében. Először is arról mesélgetett, hogy tulajdonképpen mindösszesen csak 2 milliárd euróval lóg nekünk – pontosabban NEKI – Brüsszel, ami bakfitty. Jelentéktelen összeg. Smafu.

Tehát a magyar GDP-hez meg a magyar termelési képességhez meg a magyar költségvetéshez képest ez nem nagy összeg” – tette hozzá. De mint mondta, a 800 milliárd forintot “például, ha lenne, ideadhatnánk Erdélybe rögtön, ugye, tehát nem szabad lebecsülni ezt az összeget (ATV)

Szóval ő egymaga eldönti, hogy ha meg is kapná a pénzt az ország (nevében ő), oda is adná mindjárt Erdélybe, mert a gazdag Magyarország számára az csak aprópénz. Miközben veri a nyálát, hogy azért nem tudnak fizetést emelni a pedagógusoknak, mert Brüsszel nem ad rá pénzt, miközben zajlik az ország totális kifosztása, semmire nincs pénz, de ha lenne, akkor sem lenne, mert ő már tudja is, mihez lehetne kezdeni vele. Sőt, azt is tudja, hogyan fogja megszerezni. Zsarolással.

Ezt úgy kell csinálni, hogy az Európai Unió költségvetése a csőd szélén áll. Ezt maga az unió is bevallja, hiszen azt kéri a tagállamoktól, hogy fizessünk be mintegy 100 milliárd eurót, és módosítsuk a hétéves költségvetést, amiből talán két és fél év telt el eddig. De ahhoz egyhangúság kell. És akkor tartani kell a zsákot, és kész. Ez van. Így. Ez a terv.

Az Európai Unió költségvetése nem tud a csőd szélén állni, mert soha nem kerülhet mínuszba. Szemben a magyar költségvetéssel, ami időtlen idők óta ott van. Ahhoz pedig nagyon korlátoltnak kell lenni, hogy egy ország vezére ennyi idő után is képtelen legyen megérteni, hogy ami működött 11 éven keresztül, az ma már nem működik. Nem tegnap óta nem működik, hanem jó ideje, következetesen nem működik. Az Európai Unió belátta, hogy egy kocsmai kötözködővel nem lehet értelmes vitát folytatni és megállapodni, semmi nem működik, főként a meggyőzés és az észérvek nem. Meg kell fogni a hadonászó karját, hátra kell csavarni, irányba állítani és picsán rúgni, hogy fejjel landoljon a küszöbön túl. Most ez van. Egyetlen egy zsarolás nem jött be jó ideje, simán kikerüli Brüsszel. Ugyanaz megy most, ami az Európai Néppárt esetében ment. Orbán képtelen feladni, nem tud – nem is akar – kompromisszumot kötni. Néz kifelé a fejéből bambán, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy vége van, ő már nem győzhet. Sőt, ilyenre soha nem is volt esély. Nem tudta a néppártot maga alá gyűrni, végül kénytelen volt eltakarodni, mert semmi más opció nem maradt. Most az unióból akarja kisajtolni az utolsó fillért is, de az sem fog menni. Végül ott sem marad más, mint a dicstelen távozás. Csakhogy ameddig a néppártból a saját pártját rántotta ki önös érdekből, makacsságból és pitiáner aljasságból, most az egész ország alatt fűrészeli az ágat, mert meg van győződve arról, hogy megteheti. Hiszen ez az ő országa. Úgy értem, a sajátja, a tulajdona, a birtoka. Senki nem ugathat bele, hogy mit művel vele. Velünk. Azt hiszi – mert szerintem így hiszi -, célt fog érni, minden úgy lesz, ahogy akarja. Mert róla szól minden, a saját fejében legalábbis így működnek a dolgok. Rohadtul nem érdekli, soha nem is érdekelte, hogy az alattvalókkal mi történt, mi történik és mi fog történni. Nem államférfiról beszélünk, hanem egy súlyosan személyiségzavaros emberről, aki kicsinyes, bosszúszomjas, önző és ostoba. Meg van róla győződve, hogy ő nem veszíthet, nem bukhat. Holott már régóta folyamatosan veszít. A felelősséget semmiért nem vállalja, hazudik nekünk, de hazudik önmagának is. Mehet ő a zsákjával ahová csak akar, abba a zsákba csak kudarcokat tud gyűjteni. De mindennek megvan az ára, semmi nincs ingyen, még a kudarc sem. És azt az árat is mi fizetjük meg, ahogy mindenért mi fizetünk. Fogalmam sincs, ezt mikor fogja felismerni elég ember ahhoz, hogy meg lehessen szabadulni ettől a bűnbandától, de azt biztosan tudom, hogy sok időnk már nincs töprengeni. Az erdélyi hívei (akik messze nem fedik le a teljes romániai magyarságot) nem fogják tudni megmenteni az irháját. Még 800 milliárdért sem.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.