Június 20,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Hamvas Hedvig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,908,701 forint, még hiányzik 1,091,299 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hamvas uram nem ért egyet velem abban, amit Putyinról diktálni akarok Bélának, de 63 éve ismerem őt (kis ő-vel, mondom Bélának, mert valami arisztokrata beidegződés folytán nagy ő-vel írná Hamvas uramat egyes szám, harmadik személyben). Szóval Hamvas uram attól függetlenül el fogja készíteni nekem a juhtúrós sztrapacskát, hogy mit diktálok Bélának Putyinról.

Tehát Putyinnal akkor találkoztam először, amikor engem nem vettek fel elsőre a Lomonoszov Egyetemre, ezért Zsiguli sebességváltógomb becsavaróként dolgoztam Lada-Grád-ban. Mivel az elvtársak (értsd: főnökeim) meg voltak elégedve a munkámmal, rövid időn belül kineveztek a kurbli üzem élére üzemvezetőnek. Amúgy itt ismertem meg Hamvas uramat is, aki kurbli csomagolóként dolgozott az üzemben. De ez most mellékes.

A lényeg, hogy egyszer csak bejött egy alig 165 centis, jelentéktelen figura az irodámba és azt mondta, hogy ő Vlagyimir Vlagyimirovics. Ahogy lenéztem rá – mert a hónom aljáig sem ért – olyan pofát vágott, mintha nekem rögtön tudnom kéne, hogy ki a fax ő. Na most biztos vagyok benne, hogy az Esti Bábok szerkesztősége ezt az írásomat úgy fogja leközölni, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics nézett le énrám.
De hát Putyin ánuszának perspektívájából nehéz magasságokat megítélni.

Erről jutott az eszembe, hogy Zsolti unokám – aki 5 éves létére 6 nyelven beszél – azzal szórakoztatta az óvónőket az óvodában, hogy ő majd rendet tesz a világban. Majd ő elbeszélget Pukkanccsal meg a Zselével is. Hamvas uram megjegyzi, hogy ilyesmiket csak azért mondhat az unokám, mert olvassa (5 évesen) az éírásaimat.

Közben Béla is megjegyzi halkan, hogy hamarosan elmegy az utolsó 79-s trolija is, nem akarnám-e végre lediktálni neki, hogy mi lett Putyinnal, a kurblival, meg velem?

Mivel amúgy Hamvas uram – ahogy sejtettem – elkészítette közben a juhtúrós sztrapacskát, amitől összefutott a nyál a szájamban és azt sem akartam, hogy Béla lekésse az utolsó trolit (megjegyzem, kurva jól megfizetem, mert most jelent meg a 49-ik könyvem, tehát megengedhetem magamnak)… szóval az volt, hogy bejött ez a törpe, leguberált 28 rubelt és kért egy Zsiguli kurblit, mert egy úönindítóra nem futotta neki a lepukkant 18 éves Zsigulijához.

Most meg… 

Emmerich Emmerich

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.