Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki politikusnak áll és kormányra kerül, nem a saját hatalmi tébolyára tesz esküt, hanem az emberek boldogulására, az ország fejlődésére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Végre történt valami jó is az országban. A pártpropaganda bizonyára nagy erőkkel dolgozik azon, hogyan tudja ezt pozitívumként tálalni a birkagombáknak, mégpedig olyan pozitívumként, ami mindenképpen nagyon jó a kéményen csimpaszkodó kisembereknek, de ők nem érzik, ezért el kell nekik magyarázni, hogy örvendezni tudjanak. Azt írja az újság, hogy 29 OECD tagország közül messze Magyarországon zuhantak a legnagyobbat a reálbérek (a fizetések értéke), és itt a legmagasabb a cégek extraprofitja. Nem százalékpontokról beszélünk, hanem brutális eltérésekről, nagyságrendi különbségekről. Ez annyit jelent nagyon egyszerűen (hogy én is értsem az egyszerű, libsi agyammal), hogy a kormánynak sikerült a saját képére alakítania az ország gazdaságát. Orbán akár Istennek is érezheti magát – bár szerintem már régen annak érzi -, mert íme, teljes a siker. Talán nem kockáztatok túlságosan nagyot, ha azt mondom, hogy az országban a legnagyobb foglalkoztatói kör az állam és az idehurcolt autógyárak, akkugyárak, összeszerelő üzemek. Tehát a foglalkoztatottak döntő többsége olyan munkahelyen dolgozik, melyre Orbán Viktornak közvetlen vagy közvetett ráhatása van. Ez a foglalkoztatói kör lényegében az amúgy is alulfizetett magyar munkavállalót lényegében kizsákmányolja, hiszen lefölözi a válság miatt megugrott árak hasznát, közben engedi, hogy a munkavállalója elszegényedjen. Azt közgazdász diploma nélkül is merem állítani, hogy ez rettenetesen rövidlátó taktika, hiszen amennyiben a munkavállaló elszegényedik, nem fog tudni fogyasztani. Ha nem fogyaszt, csökken a kereslet, ha csökken a kereslet, csökken a profit. Csakhogy azok a gyárak és üzemek nem a magyar piacra gyártanak, tehát egyáltalán nem érdekli őket, hogy a magyar munkavállaló tud-e fogyasztani, vagy éhen döglik. Attól ő még viszi az uniós országokba a termékeit, ahol van fizetőképes kereslet, a hasznot bezsebeli és év végén viszi is ki az országból. Egyedül az élelmiszerláncoknak fűződik érdeke a magyar munkavállalók víz felett tartásához, ők meg is fizetik az embereiket. A többi pedig – persze vannak kivételek, de nem ez a többség – ívesen tesz arra, hogy már Albániát fogjuk üldözni az életszínvonalban.

Nem lenne baj, ha az egysejtűek is megértenék, hogy ez Orbán Viktor bűne. Nem gazdasági szükségszerűség, nem így működik a világ, nem ilyen a piacgazdaság, ez egyértelműen, tagadhatatlanul és bizonyíthatóan a kormány és a kormányfő bűne. Nem a sors ilyen, nem az élet gonosz, Orbán, a hozzá nem értő, de telhetetlen rablóhordája miatt tart itt az ország. Miatta pocsék ez az ország, szarok az utak, miatta van vízhiány, áramszünet, miatta nem tudunk télen fűteni, nyáron hűsölni, miatta állnak le a kórházak, miatta izzik a hőség a kórtermekben, miatta nincs orvos és ápoló, nincs elég, és nincs elég jó pedagógus, miatta pusztulnak le, öregszenek el és halnak ki a falvak, miatta nem jut méltó élet az időseknek, miatta menekülnek az országból a fiatalok, miatta szegényedik el a társadalom. Ez nem hangulatkeltés, ez tény. A politika ugyanis erről szól. Aki politikusnak áll, azt vállalja, hogy az országot szolgálja. Nem azt, hogy milliárdossá teszi a strómanjait, az apját, lányát, vejét, feleségét, testvéreit. Aki politikusnak áll, azt vállalja, hogy jobbá teszi az országban élők mindennapjait, nem pedig azt, hogy kifosztja, lerabolja az országot, a törvényeket átírja annak érdekében, hogy örök időkre hatalomban maradhasson, nem azt, hogy rabszolgát csinál a munkavállalóból, szeméttelepet az országból. Aki politikusnak áll és kormányra kerül, nem a saját hatalmi tébolyára tesz esküt, hanem az emberek boldogulására, az ország fejlődésére.

Mindenért Orbán Viktor a felelős, mert ő irányítja a parlamentet, ő irányítja a kormányt, ő dönt mindenben és mindenről. Ő hozza a törvényeket, ő szedi be, költi el a pénzünket, ő veszi fel a hiteleket, rajta, és csakis rajta múlik minden ebben az országban. Van persze olyan ember, aki képes kivonni magát a következmények alól, mert megáll a maga lábán, nincs kiszolgáltatva annyira a kormány döntéseinek. De a többség bérből és fizetésből él – nem csak nálunk, máshol is -, vagy nyugdíjas, gyerek, tehát nincs választása. Annyiból kell megélnie, amennyi van, és annyi van, amennyit a gazdaság ki tud termelni, amennyit a törvények és a szakszervezetek ki tudnak kényszeríteni, amennyit a szociális ellátórendszerbe beletesznek. Emlékezzenek csak vissza a drága szektatagok és mindenki, aki Orbánt támogatja, és ennek ellenére sír a szája, hogy kevés a pénz, drága a kenyér, ócskák az utak, félelmetesek a kórházak, nincs orvos, iskola, gyógyszertár, könyvtár, mozi, mentő, bolt, hogy mindez politika, döntések, törvények, szabályozások. A geci nem véletlenül kezdte azzal, hogy átírta a munka törvénykönyvét, kinyírta a szakszervezeteket, átírta a törvényeket, kibelezte a jogrendszert, megszüntette az Alkotmányt, mindenhová a saját cselédeit nyomta be a települések önkormányzataitól kezdve az állami szervekig, a sportkluboktól az egyetemekig. Nem véletlenül alakult így, minden lépést előre megtervezett. Annyira persze messze nem okos, hogy ne bukjon el, éppen bukásra áll, de az már mindegy. Ahogy az is mindegy, ha esetleg nem is az ő fejéből pattannak ki mostanában az ötletek, a háttérből irányítja valaki vagy valakik. A felelősség az övé, a következményeket neki kell viselni, természetesen a tettestársaival egyetemben.

Ami ezt az országot folyamatosan sújtja, az nem természeti csapás, nem gazdasági válság, nem járvány, nem háború. Ezek persze befolyásolják minden ország életét, de ami nálunk megy, az messze túlmutat ezeken. Ezt az országot egy rablóhorda irányítja, egy rablóvezér rángatja zsinóron, és nem lesz jobb, de rosszabb lesz minden. Ahogy a válságot, a járványt, a háborút sokszorosan érezzük a többi országhoz képest, ahogy itt többszörös az infláció a többi ország inflációjához mérten, ez nem fogható rá semmire, kizárólag a csúti diktátorra és parazitaseregére, meg a 2-3 millió idióta baromra, akik hatalomban tartják akkor is, ha ők maguk, a kölkeik és unokáik is beledöglenek. Ez egy szar ország, szar kormány, szar itt élni. És abból, amivel indítottam a jóreggelt, egyértelműen látszik, hogy hosszú távra erre lehet berendezkedni, nem fog semmi javulni, de még sokat fog romlani. Erről senki más, mint Orbán és bandája tehet. Arról pedig, hogy megteheti mindezt, mi tehetünk. Ez van.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.