Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Orbánsági mulatós

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ukrajnával taposóaknára tévedt Putyin. Nem léphet le róla, mert menten odaveszne. 

Ha rajta marad, időt nyer.

*

Brüsszel a hibás, amiért nem vezettük be az eurót. 

Megtiltották ugyanis hogy NERuónak nevezhessük.

*

A politikai fősodor szerint az ellenzék belesodorna minket a háborúba, valakik pedig a csőd szélére sodorták az EU-t. 

Nem t’om mit szívnak, de sodorhatnának nekem is egy spanglit. Hátha akkor én is azt látom, amit ők.

*

Tudjátok kik voltak a múlt század 30-as éveiben a legaktívabb „békeharcosok”?

Hitler és Mussolini. 

A Führert – pár hónappal azelőtt, hogy a II. Világháborút kirobbantotta – még Nobel- békedíjra is jelölték. Igaz, csak viccből, de a hivatalosságok és a közvélemény akkor sem a humorérzékükről voltak híresek.

Tőkés László és „Csaba testvér” után már legfőbb ideje, hogy egy igazi nagyágyút jelöljünk a díjra. Egy biztos befutót.

Igen, Őt!…

(Zárójelben jegyzem meg: kevesen tudják – ami nagyon helyes -, hogy vannak magukat magyarnak mondó egyének, akik valóban meg is kapták e rangos díjat. Pár „klímakutató tudós”, széltolók és hóhányók bizonyára, szóra sem érdemesek. )

*

Kövér házmester urunk kikotyogta: Hazaváró Irodákat nyit a kormány, hogy megkönnyítse a külföldre menekültek visszatelepedését. 

Feltételezem, hogy a miniszterek látták – és elhitték – a fidelitas plakátkampányát, amely szerint tömegével települnek haza a külföldön élő magyarok. (Normál esetben némi kognitív disszonanciára adhatna okot elhinni olyasmit, aminek a híresztelésére ők maguk adtak finanszírozási engedélyt – de hát normalitásból nem lehet hatalmon maradni és jól élni.)

Lesz ez is akkora siker, mint a Gyere haza fiatal akció 2015-2016-ban, százmillióból. Amelynek a vezetője – az elcsángáltak hazacsábítása helyett – maga is dobbantott Nyugatra, hanyatlani. Vagy a Vállalkozz itthon fiatal program. 

Van is egy jó szlogenem, ingyen és bérmentve az Irodák rendelkezésére bocsátom:

Hazavárunk, itt, ahol biztosan hazavágunk!

(Természetesen a hazavágunk ige több jelentése közül a tönkreteszünk fordult meg a fejemben.) 

Bár ami igaz, az igaz! Orbán Ráhel speciel tényleg hazajött Spanyolból. oszt’ már a második Bababoltját nyitja konzervatív úrasszonyoknak és úrleányoknak. Budapest után hol másutt, mint a Balaton partján?!…

El is neveztem magamban Babalatonnak.

Maradjon az én titkom, hogy a boltot vagy a tavat.

*

Ami egykor A magyar tenger volt, mára már jószerivel A NER tengere.

*

Tisztázzunk valamit. 

A Novák Katalin, a Koncz Zsófia meg a többi folytatólagos teleszáj nem nevetnek, mégcsak nem is vigyorognak. Sokkal inkább kimutatják a foguk fehérjét!

*

Annyira jól élünk, hogy pintérsanya bőségriadót rendelt el.

Nemcsak a spájzunk, már a tökünk is tele van!…

*

Népjóléti Minisztériumunk és Egészségügyi Minisztériumunk nincs. Van viszont Propagandaminisztériumunk, a vonatkozó problémák kezelésére.

*

Ahhoz képest, hogy a Gránitszilárdságú szerint az állam és az egyház elválasztva működik, elég érdekes, hogy a kórmányfő a döntéseiket kolostorokban hozza meg.

*

Szegény Miniszterelnök Úr, annyira sajnálom Őt !

Ő, aki köztudottan soha nem hazudott, már az Országházban is csak testőrök kíséretében tud grasszálni emiatt a hazudós, sunyi, szőrét hullató, vidéki Hadházy Ákos Képviselő Úr miatt. Aki kérdezni merészelt Tőle valami közérdekűt.

*

Már nincsenek kétségeim. Ez az „ellenzék” nem csak képtelen a határozott, céltudatos és következetes cselekvésre, nemcsak asszisztál az OV ámokfutásához. Ez az ellenzék kollaborál a diktátorral. Kiszolgálja nemzetpusztító törekveseit. Semmi érdemlegeset nem tesz, csak gazsulál, maszatol, sompolyog, diszkreditálja Hadházy munkáját és köszöni szépen a legújabb, 17,5 %-is fizetésemelést. Ha netán győzne a következő parlamenti választáson – amit jelen állás szerint kizártnak tartok – feltehetőleg ugyanazt folytatná, amit a kormánypártok most művelnek. 

Nem kérdés, hogy előbb Őfelsőbbrendűsége ellenzéķét kell leváltani. A többi megy majd, mint a karikacsapás.

*

A Békeharcos eszeveszett fegyverkezésbe kezdett. Miután a Parlementet és a kulcsfontosságú hivatalokat annyira megtömte fegyverrel, mintha a románok már a spájzban lennének, a hadsereget stafírozza ki nehézfegyverzettel és szittya öntudattal. A NATO tagjaként erre valójában semmi szükség nem lenne, nem is ezért teszi. 

Ismert a mondás: ha a színpadon az első felvonásban ott van egy pisztoly, az később valószínűleg el fog sülni. Ha telepakolják a kaszárnyákat mindenféle félelmetes fegyverzettel, azokat előbb-utóbb használni is fogják.

Találós kérdés: külső ellenség hiányában mégis, ki ellen?

*

A tekintetes doktorminiszterelnökúr végjátszmás opciói között nagyon is ott van bármiféle forradalom gyors vérbefojtása. Úgyszintén lehetséges kifejlet egy polgárháború kirobbantása és megvívása. 

Ha már minden kötél elszakadt és az összes híd összerogyott, lazán dobbantani fog pereputtyostul valamelyik keleti diktátorparadicsomba. Ahol vígan élnek majd amíg meg nem halnak. Álmaiban sem jön elő majd, hogy hány embernek okozta a halálát – mint ahogy most sem foglalkoztatja egyáltalán, hány családnak tette tönkre az életét.

*

„Szájer Józsefnek újra játékban kellene lennie” – bírta mondani Deutsch Tamás.

Klassz játék a NER-uralom, 

feltéve ha én uralom.

Ezt mar OV mondta – de legalábbis gondolta.

*

Üzenem azoknak, akik a helyszínen és a közösségi médiában szidalmazzák, ócsárolják a Pride-on felvonuló embereket: valójában titeket kellene rendszeresen felvonultatni, hogy a társadalom jóérzésű része kifejezhesse mélységes megvetését irántatok, mint setétlelkű, érzéketlen morális korcsitúrák, ostoba jogi analfabéták iránt.

Ha ti nem lennétek, ilyen megmozdulásokra sem lenne szükség. A nemi identitás nem választás kérdése, ezzel szemben a tudatlanság, korlátoltság, gyűlölködés alapesetben nagyon is az.

*

Nem a kordonokat kellene lebontani, hanem az Orbán-rendszert.

Nem padot kellene festeni, hanem a vádlottak padjára csüccsenteni a bűnelkövetőket.

*

Volt pad, nix pad.

Csak nem leültették?!…

*

Az írás az én stresszkódom.

*

Azon szerencsés tollforgatók – vagy inkább billentyűbűvészek? – közé tartozom, akiket nem szokott a legnagyobb közösségi portál letiltani. Egyszer ítéltek szilenciumra, akkor sem én voltam a tettes, hanem József Attila, akinek Reménytelenül című versét idéztem:

„Az ember végül homokos, 

szomorú, vizes síkra ér, 

szétnéz merengve és okos 

fejével biccent, nem remél.”

Vannak szavak, amelyeket nem tolerál a logaritmusuk.

Az alábbi üzenettel viszont gyakran találkozom:

„Ez a tartalom jelenleg nem érhető el. Ez általában olyankor fordul elő, amikor a tulajdonosa csak kisebb csoportnyi emberrel osztotta meg, megváltoztatta a láthatóságát, vagy törölték.”

Ezzel csak annyi a bajom – túl azon, hogy „tulajdonosként” az égvilágon semmit nem követtem el a felsoroltak közül – hogy számomra is elérhetetlenné válik az a bejegyzésem. Eltűnik a semmiben, kampec, potyára dolgoztattam az agysejtjeimet.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.