Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kölcsönös tisztelet talaján állás valami neres sportág lehet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap még csak gyanítottam, ma már biztos vagyok abban, hogy annyira elfogytak Orbán Viktor körül a valamihez – bármihez – értő figurák, hogy kénytelen lesz visszahozni Szájer Józsefet. Akit pedig úgy pattintott le a párt a lebukása után, hogy csak úgy füstölt. Meg sem próbáltak kiállni mellette ugyanazzal a hazugsággal, amit most terjesztenek tiszta erőből, hogy tudniillik nem baj az, hogy meleg, attól ők még szeretik. A lebukáskor még a szektatagok is tudták, hogy a narkó és a rendőrök előli szökés, majd a hazudozás volt a gond, nem más. Mára talán már elfeledték, és talán az is benne van a dologban, hogy nerék elkezdenék levakarni magukról a homofóbia bélyegét, hátha akkor előbb jön a pénz Brüsszelből. Erre mi lehet alkalmasabb (gondolják ők), mint ha fel tudnak mutatni egy nyíltan – mármint nem önkéntesen nyíltan, hanem lebukottan – homoszexuális politikust, akit lám csak, mégis elfogad ártunk és ormányunk, tehát nincsen szó homofóbiáról. Deutsch Tamás kezdte pengetni a Szájer visszatérését jelző húrokat, most Trombitás Kristóf adta elő spontán, mert pont ez jutott eszébe. Naponta fog valakinek az eszébe jutni mindaddig, ameddig már nem is lesz hír, hogy visszatért a mártír – addigra az lesz, nyugi. A baloldaliak és libsik által megnyomorított szerencsétlen áldozat, aki felállt a padlóról, és dacosan áll bele a szélbe -, a kormánypárt új lobogója. Holott szerintem mindenkinek – elsősorban Szájer Józsefnek – jobb lenne, ha nem térne vissza a rivaldafénybe. Ő nagy valószínűséggel súlyosan sérült ember. A saját pártja nyomorította meg, kényszerítette bujkálásra, hazudozásra. Ez persze nem menti fel őt, senki nem tartott fegyvert a halántékához, de egy egészséges közegben normális élete lehetett volna. Azt én nem tartom beteg dolognak, ha meleg valaki, az kimondottan jó és természetes, ha boldog párkapcsolatban él, vagy törekszik erre. A szexualitás természetes, egészséges és jó dolog, de azt gondolom, aki orgiákra jár azért, hogy egy csomó vadidegen emberrel dugjon – ez a legvisszafogottabb kifejezés, ami eszembe jutott -, azt is csak önkívületben, narkó hatása alatt tudja megtenni, az boldogtalan, beteg, nyomorult ember. Teljesen függetlenül attól, hogy mi a szexuális orientációja. Aki ilyen lelki sérült, annak segítségre van szüksége, nem rivaldafényre.

Végre már azt is tudjuk, miért ment Novák Katalin Ruandába. Már persze azon kívül, hogy neki semmibe nem kerül, akárhányszor körberöpködheti a Földet. Tök mindegy, hogy mi az ára anyagilag és környezetszennyezésileg – cuki volt, amikor néhány órával előbb azt olvastam valamelyik pártlapban, hogy micsoda környezetszennyező kamionokkal vonultak a Pride-on a képmutató álzöldek -, ha azt kapja utasításba, ő gépre ül, megy és vigyorog, mint a vadalma. Na, azért ment oda ő, mert ahogy Magyarország az Európai Unió kapuja, úgy Ruanda az afrikai kontinens kapuja. Mármint szerinte, merthogy ezt mondta a szájával. Értem én, hogy alighanem testhezálló feladat lenne a köztársasági elnök számára, ha portásként boldogítaná a népet, de igazán vásárolhatna neki valaki két térképet. Egyet Európáról, egyet Afrikáról. Abból máris láthatná, hogy egyik ország sem kapuja semminek, Ruanda ráadásul a kontinensen belül helyezkedik el, Magyarország legalább az unió szélén (elég baj az nekünk, hogy több értelemben is), a többi schengeni országgal egyetemben, amelyek nyilván szintén az unió kapui. Novák Katalin kiemelte: ez az első alkalom, hogy magyar köztársasági elnök Ruandába látogat. Ja, hát biztosan nem teljesen véletlen a dolog, ezen talán nem lenne baj elgondolkodni.

Az államfő elmondta, Ruanda és Magyarország jó példát mutathat arra is, hogyan kell együttműködni a kölcsönös tisztelet alapján, ezért üdvözölte, hogy a megbeszélés eredményeképpen Kagame elnök bejelentette, Ruanda diplomáciai képviseletet nyit Magyarországon.
Novák Katalin elmondta, hogy a találkozó lehetőséget adott arra is, hogy a béke fontosságáról beszéljenek, továbbá az a három dokumentum, amelyet aláírtak, szintén hozzájárulhat a két ország jövőbeni együttműködéséhez.
    A résztvevők megállapodásokat írtak alá a Stipendium Hungaricum Program meghosszabbításáról, a magyar-ruandai nukleáris oktatásról, valamint egy finanszírozási megállapodást segélyhitel programban megvalósítandó vízipari projektről 52 millió dollár (több mint 18 milliárd forint) értékben.
    Az ösztöndíjakról Novák Katalin elmondta: nagy igény van erre a magas szintű képzésre, és a mostani aláírásnak köszönhetően az elkövetkező három évben 60 kiválasztott ruandai hallgató számára tudnak ösztöndíjat kínálni. Felidézte: lehetősége volt ellátogatni a nyanzai iskolába, így személyesen láthatta, hogyan tudunk hozzájárulni a diákok mindennapi életéhez. (MTI)

Ez a kölcsönös tisztelet talaján állás valami neres sportág lehet, akár még olimpiai szám is lehet belőle, ha elég sokszor elszavalják. A béke kétségtelenül nagyon fontos dolog, de nem Ruandában kellene ezt feszegetni, hanem leginkább Moszkvában. Az nem lenne baj, ha a köztársasági elnök hazaérkezvén elbattyogna a Honvéd-kórházba, ahol nem tudnak műtéteket végezni, mert beszart a légkondi. Egyrészt segíthetné a hőség az akklimatizálódást, másrészt egy kirendelt hatodikos kiszámolhatná kockás füzetbe, cerkával, hogy egy ilyen kiruccanás árából a legmodernebb légkondit lehetne beszerezni, és talán nem kellene várni a betegeknek a műtétre, netán elpatkolni időnap előtt. Onnan pedig mindjárt száguldhatna is tovább azokra a településekre, ahol megszüntették a gyógyszertári ügyeletet, tehát ha valakinek a gyereke éjjel kettőkor lázasodik be, vagy lesz bármi olyan baja bárkinek, amikor nem lehet várni péntek estétől hétfő reggelig a gyógyszerrel, akkor 80 kilométert autózhat, bicajozhat, gyalogolhat, lovagolhat a legközelebbi ügyeletes patikáig és vissza. És ez ám nem Afrikában van, hanem az Európai Unió portásfülkéjében. Közben rájöttem, hogy Novák nem pont így mondta a kapukat, azt az MTI hírszerkesztője költötte át.

MTI

Talán mindenki nyaral, és valakinek a serdületlen gyereke ügyel némi zsebpénzért. Bár az eredeti verzió sem sokkal jobb, amennyiben a migránsok és idegen kultúrák ellen folyamatosan hadakozó magyar kormány nem kapu, hanem egyenesen átjáróház mindenki számára az unió irányába, Oroszországtól Kínán át Afrikáig. Nincs itt valami fura ellentmondás? Na mindegy,

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek, ez legalább biztos, és kulcs sem kell hozzá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.