Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Persze biztos lesz rá magyarázat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Először megverték a rendőrök, majd megkérdezték tőle, hogy ő törte-e le egy kocsi visszapillantóját – ezt állítja egy dunaújvárosi férfi. Sztojka Zoltánnak két bordája is eltört. Szolgálnak és védenek, mint tudjuk. A magyar rendőr úgy tűnik egyes esetekben előbb üt és rúg, majd csak később kérdez. Bár van egy pozitívuma is a dolognak; legalább nem lőtték agyon kérdés nélkül a padon ülő, ártatlan férfit. Viccet félretéve ez már megint egy olyan eset, amely annak ékes bizonyítéka, hogy a rendőrök jó része teljességgel alkalmatlan a munkája elvégzésére, ezért nem ártana egy átvizsgálás annak felmérésére, hogy ki az, akinek semmi keresnivalója sincs a rendőrség kötelékében és ki az, aki képes ellátni a munkáját anélkül, hogy hatalmával visszaélve mások életét veszélyeztesse. A történetben szereplő férfi már így is egészségügyi problémákkal küzdött egy gyermekkorában történt baleset következtében, ezért nagyon nem hiányzott neki az, hogy egy csapat, magát a törvénynek gondoló barom összeverje.

Természetesen a verést követően a férfi felhívta a rendőröket, akik nem kívántak foglalkozni az üggyel – óriási meglepetés ugye? -, de a férfi rokonai igénybe vették a manapság szinte egyetlen olyan platformot, amelynek használatával eredmény érhető el; a közösségi médiát. Miután a férfi története eljutott tízezrekhez, a helyi rendőrkapitány is méltóztatott végre foglalkozni az üggyel, mert mégis csak hogy néz már ki ugye, hogy a rendőrök összevernek valakit, aminek a híre eljut a helyiek zöméhez, aztán semmiféle vizsgálat sem történik? Persze ha nem került volna ki a történet, vélhetően az égvilágon semmi sem történt volna. A hatalmukkal visszaélő rendőrök tovább terrorizálhatnák a város lakóit és át sem gondolták volna azt, hogy talán nem normális az, amit tettek. Persze lehet azt mondani, hogy előfordulnak hibák, de nem mindegy, hogy az ember egy gyártósor mellett dolgozva elfelejt összeragasztani egy dobozt, vagy pedig véletlenül nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz egy ártatlan embernek.

Véleményem szerint az ilyen elkövetőket – amennyiben a vizsgálat bebizonyítja a férfi állításait természetesen – azonnal el kell távolítani a rendőrségtől és örökre el kell őket tiltani attól, hogy ott bármiféle pozíciót is betölthessenek. Akinek agresszióra van szüksége ahhoz, hogy érvényre juttassa akaratát, az nem való rendőrnek, hiszen veszélyes a társadalomra. A történet úgy kezdődött, hogy bejelentés érkezett arról, hogy egy fehér pólós férfi megrongálta egy autó visszapillantó tükrét. A rendőrség pedig azt követően, hogy megérkeztek a helyszínre azonnal megláttak egy fehér pólós férfit, ezért odarohantak és jól összeverték. Legalábbis a férfi ezt állítja. Nem kérdeztek semmit, meg sem próbálták higgadtan megoldani a problémát, hanem Rambo módjára azonnal erőszakot vettek igénybe, ezzel is megmutatva, hogy ők a rend őrei, nekik ilyet is lehet.

Ez a fajta viselkedés persze nem újdonság azok számára, akik már találkoztak magyar rendőrrel. Az agresszivitás, a felsőbbrendűség sokszor a munkaköri leírásuk részét képezi, de legalábbis sokan így hiszik. Velük vitatkozni nem lehet, mint ahogy válaszolni sem, de legalábbis nem úgy, hogy ne nekik legyen a végén igazuk. Ők nem azért vannak, hogy fenntartsák a rendet és a biztonságot, meg pláne nem azért, hogy szolgálják a magyar állampolgárokat, hanem azért, hogy ha kell, akkor megrendszabályozzák azt is, aki egyébként nem követett el semmit. Persze ez sok ország rendőrségénél is így van, ez nem egyedi magyar sajátosság, de attól még nem válik elfogadhatóbbá. Mert a rendőr feladata nem a megfélemlítés és az erőfitogtatás, hanem az állampolgárok szolgálata, mert nem véletlenül szokás őket közszolgáknak nevezni. Feladatuk az lenne, hogy segítségkérés esetén azonnal ott legyenek és mindent megtegyenek azért, hogy a bajbajutott illető épségben megússza a helyzetet.

De a rendőrt nem érdeklik az ellopott biciklik, autók, pénztárcák, hiszen erre nekik nincs kapacitásuk. Ők csak az igazi ügyeket derítik fel, amelyek érdekesek lehetnek számukra. Meg persze nem megfeledkezve arról, hogy amit a kormány kiad parancsba, azt kérdés nélkül végrehajtják. A Fidesz székházának védelme, a Karmelita biztosítása, vagy gaz passzivisták járdafestése a prioritásaik között szerepel, mint ahogy ártatlanok – hajléktalanok, fogyatékosak – megtámadása is. Nyilván sarkítok és általánosítok, de az igazság az, hogy súlyos problémák vannak a magyar rendőrségnél, amely problémákat senki sem kíván megoldani. Orbánt egyedül az érdekli, hogy ha a hatalma veszélybe kerülne, akkor legyen aki megvédi őt, az, hogy miként bánnak a magyar állampolgárokkal a magyar rendőrök, már nem fontos számára. Mint ahogy az sem fontos, hogy értelmes, intelligens, a feladatra alkalmas emberek csatlakozzanak a rendőrséghez, elég ha az ember tud írni és olvasni. És mondanám, hogy tisztelet a kivételnek, de lassan már nem lesz kivétel sem, hiszen akinek volt egy kis esze, az már régen maga mögött hagyta ezt a társadalom által is megvetett csoportot, hiszen értelmes, szakmáját szerető ember nem képes egy olyan közegben létezni, amely magasról tesz mindenféle szabályra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.