Május 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akár a tragikomédia vagy a burleszk is szóba jöhet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na kérem tisztelettel, még szerencse, hogy a mi Jézus Viktorunk nem az urbánus felfogás híve, mert ha az lenne, akkor nem születnének olyan örökzöld mulatási slágerek, mint a piros volt a paradicsom, nem sárga kezdetű, és nem tudna oly mélyen alányalni a vidéki sanzonokra fogékony rajongóközönségének. Azoknak, akiket egyébként ama monumentális, pár nappal ezelőtti kiszólása alapján valójában igencsak megvet, egyenesen irtózik tőlük, mint ördög a tömjénfüsttől. Végül is ja, hát neki már felvitte a magyarok istene a dolgát. Ebből kifolyólag igen csak könnyű helyzetben vagyok én is, hiszen a népi bölcseletek és mondókák sokasága áll rendelkezésemre, ha a napi szinten elkövetett gaztetteit kell azon a nyelven elmagyaráznom, ahogy ő szokta azt tenni. 

Gólya, gólya, gilice,
Mitől véres a lábad?
Török gyerek megvágta,
Magyar gyerek gyógyítja,
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

Ennyi. Ha ezt elénekelnék három szólamban a parlamentben a bátorok, akkor szerintem minden fideszes megértené a lényeget. Persze csak akkor, ha egyáltalán érdekli, vagy tudja, hogy éppen miről van szó. Mert szerintem ha megkérdeznénk tíz ilyen sütőtökszínű gondolkodású mélymagyart, alighanem fogalma nem lenne arról, hogy az elmúlt napokban mit keresett Vilniusban a félisten, egyáltalán mi az a Vilnius, hol van és miért, hogy létezik egy ilyen nevű főváros, ami két napig a NATO-csúcs helyszíne volt. A NATO-t még csak-csak tudná, de valamiért azt hiszem, az már meghaladja a tátott szájjal bambuló szavazó képességeit, hogy ezt a két dolgot összekapcsolja a fejében. Az meg pláne bezavarhat az erőbe – pontosabban mostanában permanens módon zavar van az erőben, ahogy Yoda mester mondaná -, hogy például a Joe Biden nevű demens vénember, aki 82 éves korára már ezerszer elesett az Air Force One lépcsőjén, miközben 40 éveseket megszégyenítve felkocogott azon, csak és kizárólag Jézus Viktorral fogott kezet a közös vilniusi fotózás előtt. Hoppá! Ezt hogy? Hát nem a szőke ciklon, a barnítókrémes, a Capitolium ostromában nyakig sáros QAnon-hívő az ő nagy haverja? Nem a Donald, akivel állítólag lecsófőzés közben smúzolt telefonon a legutóbbi amerikai elnökválasztás előtt?

Meg azt sem igazán érthetik, hogy akkor most mi a bánatos fasz van ezzel a svéd NATO-csatlakozással. Miután a svédek mindenféle korrupt, illiberális autokráciának nevezték Orbán Magyarországát, ezért mi, vagyis mimagyarok fővezére több mint egy éve bojkottálja a NATO-hoz való csatlakozásukat, akkor most mi történt? Hosszú évek óta hallgatjuk, hogy mi nem leszünk gyarmat, akkor miért a török szultán után megyünk, mint a kutya a kolbászos szatyor után? Hogy mi a fenét akart ezzel az egy éve húzódó keménykedéssel, és ha keménykedett teljesen érthetetlen módon, akkor mi volt közben ez a nem mi leszünk az utolsók, akik ratifikálják a svéd tagságot duma? Ez a diplomáciai és külügyi balfaszkodás, amit ezek Szijjártóval kézen fogva előadtak, aztán úgy csináltak, mint akik ott sem voltak, meg igazából itt mindenki csak arra vár, hogy mikor és hogyan írhassák végre alá, hogy a svédek megkapják a tagságot, egyenesen kabaréba illő. Meg a szemrebbenés nélküli hazudozás, csúsztatás, mellébeszélés, és az égés az egész világ előtt, mint a Reichstag, nem kicsit döbbenetes mimagyarokra nézve.

De megszoktuk, nem? Belefér, nem? Miután a török szultán megnyerte a választást, ez elsők között reppent oda, az elsők között nyalta körbe a közösségi médiában, az ellopott és adóforintokból finanszírozott lakájmédiában, mert gondolom, ez a hasznos hülye azt hitte, hogy ő majd tényező lesz ebben a játékban. Nagyon úgy néz ki, hogy nem lett tényező. Ezt nem érti meg ez a szerencsétlen, hogy bármennyire is szeretne valaki lenni a világpolitikában, nem fog menni, mert nincs fenn az étlapon. Maximum bohócnak. Vagy majd megkaphatja a miniszterelnökök Pierre Richardja címet, amikor az életpályáját beleírják a történelemkönyvekbe, és esetleg majd valamelyik amerikai stúdió megfilmesíti ennek a kényszermozgásos mini Napóleonnak az életét. Fogalmam nincs, milyen műfajban lenne érdemes filmre vinni ezt a groteszk ámokfutást, de akár a tragikomédia vagy a burleszk is szóba jöhet szerintem. A dráma és a horror után.

Komolyra fordítva a szót. A saját propagandaoldalain persze úgy van megint előadva, hogy ő az egyetlen, aki Bidennel kezet fogott, ő meg úgy néz az amerikai elnökre, mintha a Karmelita egyik beosztottjával pacsizna. Csakhogy ez annyira messze van a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Szerintem ez a kézfogás sokkal inkább egy, a világ nagy nyilvánossága előtti becsicskítás része volt. Az amerikai elnök az egész világnak megmutatta, hogy márpedig Orbán az ő markából eszik, és azt csinálja amit ő mond. Ez egy üzenet volt Putyinnak és az összes olyan vezetőnek, akik előtt ez mindig előadta a nagyfiút. Nem, barátaim. Ez egy amolyan kézcsóknak is beillő behódoltatás volt, amivel Biden azt is demonstrálta, hogy lám-lám, Orbán áldását adta a NATO további erősítésére, Svédország csatlakozására.

Hogy ezt a gyakorlatban hogyan hozzák össze, az a jövő zenéje, gondolom, majd gyorsan a nem magáncélra használt honvédségi Airbus átmegy charter járatba, összeszedi a nyaralgató bátorokat és gyorsan, egyhangúlag megszavazzák azt, amihez eddig állítólag nem volt meg a többség. Nem röhög. Most majd pikk-pakk menni fog minden, mint a karikacsapás, és erre a blödlire pár hét múlva már senki nem fog emlékezni. Nem marad majd más, mint gyorsan kitalálni Tóninak azt, hogy miképpen kenje ennek az egész penetránsan szarszagú történetnek a végtermékét Gyurcsányra, Brüsszelre és Sorosra.

Addig is amit a török gyerek megvágott, azt a magyar gyerek gyógyítja.

Ceterum censeo: az orbáni rezsimet el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.