Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kelett volna leuralni még ezt is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Balaton köszöni szépen jól van és nem kell folyamatosan lejáratni, mert gusztustalan. MAGYAR ÉRTÉKET GYALÁZNI UNDORÍTÓ. Az Origóra áttelepült 888 firkásza, Bohár Dániel úgy védi a Balatont, mintha az minimum a NER ékköve lenne. Noha már a Mandiner egyik propagandistája is leírta, hogy bizony igazak azok a híresztelések, miszerint idén eddig elég kevesen mentek a magyar tengerhez nyaralni, ez egyeseknek nem tetszik. Szerintük minden a legnagyobb rendben van, sőt, nem is lehetne jobb állapotban a balatoni turizmus. Az idő jó, van lángos és hekk, mi kellene még? Vélhetően Bohár Dánielnek sem fog nehezére esni, hogy elmehessen a Balatonhoz, hiszen a propagandistákat megfizeti a NER a magyar adófizetők pénzéből, tehát neki nem kell számolgatnia azt, hogy a fokhagymás-tejfölös lángos belefér-e még a költségvetésbe, vagy jobb lenne inkább strandbérletre költeni, hiszen a gyerekek mégis csak fürdeni szeretnének, ha már egy tóhoz mentek a nyár közepén.

Mivel a NER egyre inkább kezdi belakni a Balatont, ezért egyre kevesebb helyen lehet már ingyenesen fürdeni. A strandok belépői általánosságban 1500-2000 forintba kerülnek fejenként, ami alapvetően lehet, hogy nem tűnik soknak, de azért azt ne felejtsük el, hogy egy hatalmas tóról van szó, amely ingyenes kellene, hogy legyen mindenki számára. De ha ehhez még hozzáadjuk a folyamatosan emelkedő szállásárakat, a dráguló étkezést és a különböző szolgáltatások díjait, akkor azért rádöbbenhetünk arra, hogy egyre kevésbé csábító a Balaton. Mert lehet, hogy országon belül van, ezért azt gondolhatnánk, hogy logisztikailag mégis csak jobban megéri ide utazni, de ha az ember Budapest környékén él, akkor könnyen vehet repülőjegyet valamelyik mediterrán országba, hogy ott egy tengerparti üdülést akár hasonló összegből hozzon ki, ráadásul külföldön sokszor jobban bánnak a vendégekkel, mint egyes balatoni vendéglátóhelyen.

Nem a Balaton ellen akarok beszélni, de az ember mégis csak oda megy nyaralni, amit egyrészt megengedhet magának, másrészt pedig tudja, hogy jól fogja magát érezni. Senki sem megy hazaszeretetből a Balatonhoz, amikor pontosan tudja, hogy egyre drágább és a szolgáltatások színvonala nem feltétlenül növekedett hasonló mértékben, mint az árak. Persze akinek van elegendő pénze és megteheti, az le fog menni a Balatonhoz és talán elutazik külföldre is, de aki kénytelen választani, mert családja van és a nyaralás nem pár tízezerbe kerül, hanem akár több, mint félmillió forintba, az át fogja gondolni, hogy a nemzeti szívére hallgat, vagy a józan eszére. A Balatonra nem azért mennek egyre kevesebben, mert az ellenzék szapulja – egyébként ilyenről itt soha nem is volt szó – hanem amiatt, mert az árak olyan szinten emelkedtek meg, hogy már egyszerűen sokaknak nem éri meg oda utazni. Arról nem is beszélve, hogy a Balatonon az ember a NER pénztárcáját gyarapítja, amihez sokaknak érthető módon nincs kedvük.

A Balaton egy tó, nem pedig egy személy, ezért igen nehéz lenne lejáratni még akkor is, ha valakinek éppen ez lenne a szándéka. Jó lenne, ha a propagandamédia is felfogná végre, hogy a tó nem a kormányé és nem a jobboldalé, illetve az nem egy tárgy, amelyet nemzeti kinccsé lehet tenni. A Balaton mindig is a magyar tenger volt, és az lesz a jövőben is. Kormányok jönnek és mennek, de a tó nem szűnik meg tónak lenni, de az már más kérdés, hogy az azt körülvevő infrastruktúra miként alakul. A NER leuralta a tavat, amely nem az egyetlen oka az elképesztő áremelkedésnek, de egészen biztosan nem is segít rajta. Mert ha már megszerezték a tó infrastruktúráját, akkor visszaélve ezzel évről-évre egyre magasabb összegeket követelnek érte anélkül, hogy valódi fejlesztéseket hajtanának végre. Ez nem a tó hibája, hanem a kapzsi, tolvaj NER-lovagoké, akik idővel elérik, hogy már csak a külföldi turisták számára legyen elérhető a magyar tenger.

Ugyanez történik egyébként sok esetben a fővárosban is, hiszen az árak az egekben vannak, ezért nem magyar turistákkal vannak teli a vendéglátóhelyek, hanem jól fizető külföldi vendégekkel. A Balaton sorsa is igen hamar ez lehet, hiszen nem fontos a vendéglátók számára, hogy kik a vendégek, ameddig azok kifizetik a folyamatosan emelkedő árakat. De ezt a változást örömmel köszönti az összes külföldi túristaparadicsom, hiszen a Covid-járvány miatt kialakult válságot valamivel ellensúlyozni kell. Egy olyan nyár lehet az idei, amely a vendéglátósok álmaiban már a Covid-járvány befejeztével létezett, ám sokat kellet még várni rá. A balatoni vendéglátósok viszont lehet, hogy az idei évet is várakozással tölthetik, miközben hasonló árakon a magyar turisták inkább a horvát, vagy bolgár tengerpartokon költik el a pénzüket. Ha valaki hibás a Balaton kiürüléséért, az a NER, nem pedig az ellenzék, vagy annak médiája.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.