Június 20,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem volt még elég a folyamatos harcból és gyűlölködésből?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,908,701 forint, még hiányzik 1,091,299 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Több hazai könyvesboltban is előkerültek a fóliák, amelyek azon könyvekre kerülnek, amelyek valamilyen módon az LMBT-vel kapcsolatosak. Főszereplő, mellékszereplő, esetleg üzenet jelenik meg benne, amely a homofób törvény életbelépését követően 18 éven aluliak számára az állampárt olvasatában veszélyes. Ezeket a könyveket a NER által frissen megszerzett Libri csomagolta be, ezzel lehetetlenné téve, hogy a 18 éven aluli – vagy akár annál idősebb – emberek belelapozhassanak a könyvekbe. Mert hát gondoljunk bele abba, hogy a 10 éves gyermekünk éppen könyvesboltban nézelődik – fogalmam nincs, hogy erre mekkora az esély -, amikor is rábukkan egy homoszexualitást bemutató könyvre. Szegény gyermek azonnal bebuzul természetesen, hiszen mint tudjuk, a dolgok így működnek. Az ember nem azért lesz homoszexuális, mert annak született, hanem azért, mert olyan hatások érték, amelyek erre késztették. Divatból, hogyne. Nem véletlenül rettegnek az úgynevezett LMBT-propagandától, hiszen mi van, ha a magyar gyermekek tömegei egy szép napon úgy ébrednek, hogy akkor ők mostantól homoszexuálisok lesznek? A fóliázás tehát a NER megoldása erre a „problémára”, amely igen sokakat megrémít. Szorongatják a Bibliát ezek a szerencsétlenek és rettegnek, hogy a gyermekeik egyszer csak bejelentik, hogy ők a saját nemükhöz vonzódnak. Akkor mi lesz? Hogy lehetnek majd konzervatív, keresztény politikusok vagy megmondóemberek, ha gyermekeik „bűnösök”?

Persze ez egy óriási hazugság és ha valami, hát ez biztosan gyermekek életének tönkretételét is okozhatja. Mármint az, hogy a szülei vagy akár a baráti köre olyannyira a múltban ragadt, hogy képtelen felfogni, elfogadni, tiszteletben tartani, hogy teljesen mindegy, hogy kit szeretünk. Ezek az emberek soha nem érezhetik magukat szabadnak, ami frusztrációban és gyűlöletben csúcsosodhat ki. Elég csak megnézni Szájer József ügyét, aki keresztény, konzervatív létére bukott le. Az üggyel kapcsolatban nem az volt a fontos, hogy kiderült Szájer Józsefről, hogy homoszexuális, hanem az, hogy úgy volt homoszexuális, hogy közben egy olyan párt prominens politikusa volt, amelyik nyíltan homofób, és ő maga is dolgozott annak az alaptörvénynek az kidolgozásán, amelybe beleírták, hogy a család vagy heteroszexuális, vagy nem család.

Pedig ő is biztosan tudta, hogy semmi probléma sincs azzal, ha az ember a saját neméhez vonzódik, hiszen az az ember magánélete, mindenkinek a magánügye. Senkit sem ítélhetünk meg és el szexuális, vallási vagy politikai hovatartozása miatt, noha utóbbi kettő választható. De mégis tiszteletben tartjuk azt is, ha valaki úgy hiszi, Isten teremtette a világegyetemet, ha valaki szerint a keresztény, konzervatív gondolkodásmódra van ma szüksége a világnak. Ezekről lehet vitatkozni, egyet lehet érteni bizonyos esetekben és lehet véleményeket ütköztetni, de a homoszexualitás kérdésében ennek nem sok értelme van, ezért nem is kellene azt megkérdőjelezni, pláne büntetni. Az ember nem választja a szexualitását, hanem a vele született érzéseit követi. Nekem még ha fizetnének sem lennék képes arra, hogy egy férfival legyek, mert semmiféle vonzalmam nincs a férfiak iránt. Nincs az a könyv, amit ha elolvasok, megkérdőjelezem a szexualitásomat, hiszen mindig is heteroszexuális voltam és leszek is.

Ezt egy felelős, törvényeket hozó, egy ország sorsáról döntő felnőtt embernek is tudnia kellene, mégis úgy látszik, hogy nem akarnak ezzel tisztában lenni. Akik ilyen homofób törvényeket hoznak, azok szándékosan hergelnek mások ellen, szándékosan szítanak gyűlöletet. Ez egy politikai termék, amely magyarok ezreinek életét teheti tönkre. Egy felnőttet vélhetően annyira nem zaklatja fel, hogy a politikusok hülyék és teljesen értelmetlen törvényeket hoznak, de egy fiatal, az ébredő szexualitását megkérdőjelező ember esetében már egészen másról beszélhetünk. Az lenne a fontos, hogy megfelelő információhoz juthassanak mindazok, akik kétségek között élnek, hiszen jól ismert tény, hogy sokan öngyilkosságba menekülnek, mert nem tudják elfogadni saját magukat azért, mert úgy vélik, a szexualitásuk nem normális, sőt, bűn. Ezek a fiatalok sokszor borzalmas dolgokon mennek keresztül, amelyen egy könyv, vagy akár egy film is segíteni tud. Mert ha látják, hogy velük nincs semmi gond, nem bűn az, amit tesznek, és még csak nem is abnormális, hogy van ilyen, akkor nem fogják azt letagadni és nem fognak erről titkolózni, az életüket hazugságban élni. Nagyon fontos lenne, hogy a fiatalok időben informálódjanak ezekről a kérdésekről.

De ha ilyen szánalmas, siralmas döntéseket hoznak bizonyos emberek, akkor a helyzet csak romlani fog. Mert ahelyett, hogy egyre elfogadóbbak lennénk azokkal szemben, akik a megszokottól eltérően éreznek, ismételten bélyeget sütünk rájuk. Különcöknek, furáknak bélyegezzük meg őket, miközben ők semmi más nem szeretnének, mint hogy a társadalom végre kérdés nélkül elfogadja őket. Mert a homoszexualitás nem bűn, és az sem bűn, ha az ember úgy érzi, az LMBT-közösség képviseli őt a leginkább. Hagyjuk már végre magunk mögött a sötét középkort és inkább arra koncentráljunk, hogy hogyan lehetnénk még elfogadóbb társadalom, ne pedig arra, hogy melyik társadalmi csoport az, amelyet még jobban gyűlölhetünk. Nem volt még elég az állandó harcból, utálatból, gyűlölködésből?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.