Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha már mi szarul érezzük magunkat miattuk, legalább érezzék ők is szarul magukat miattunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Már közel vagyunk az infláció letöréséhez, hiszen múlt hónapban alig 20,1 százalék volt, az élelmiszereké 30 százalék alatt egy hangyányival, szóval van még öt hónap, ameddig be lehet szorítani 10 százalék alá. Mondjuk most kicsit nehezebb lesz, hogy a forint árfolyama éppen leívelő pályán száguld, de majd jön a miniszterek elnöke az emlékeztető oltással, és jó lesz az mindjárt. Egyszercsak. Valamikor. Valakinek. Addig nekünk nincs is más dolgunk, mint összeszorított állkapoccsal várni a csodát, és persze hinni a mi házi megváltónkban, aki éjt nappallá téve harcol értünk, de leginkább ellenünk.

Matolcsy Györgynek nem lesznek nyugis napjai mostanában. Ha jól tippelek, a cimborája elengedte a kezét, mert annyira kifogyott a mi pénzünkből – és persze az uniós adófizetők pénzéből -, hogy szokás szerint törvénymódosítással legalizálja a lopást. Mert az azért mindennek nevezhető, csak éppen becsületes lépésnek nem annyira, hogy a Magyar Nemzeti Bank a bőség idején nem az államkasszába fizette be a nyereséget, nem a devizahiteleseket kártalanította, nem a családokat igyekezett megóvni attól, hogy elveszítsék a tetőt a fejük fölül, hanem alapítványokba csatornázta ki a milliárdokat, amely milliárdok így nyomban elveszítették közpénz jellegüket. Majd most, amikor beütött a szar, és pillanatok alatt brutális veszteséget produkált a Jegybank, a kanyarban előző, Ausztriát egyfolytában utolérő jegybankelnök már elkezdte pengetni a lantot, hogy biza a veszteséget az államkasszából kell pótolni, mert ez a törvény. Na, úgy néz ki, már nem lesz sokáig ez a törvény. Ha egy Jegybank csődbe tud menni egyáltalán, akkor alighanem ebben is világelsők leszünk. Ez van, amikor az egymás lábában felbukó új államalapítók találkoznak a valósággal. De oda se, személyesen és családilag egészen biztosan nem fog elszegényedni egyik ilyen önjelölt zseni sem, a többit meg üsse kő!

Én nem tudom, hogy a hőség az oka, esetleg a villámárvizek vagy micsoda, de Kövér Lászlót megint beleengedték a magyar közéletbe. Holott nem kellett volna. Most az Inforádióban osztotta meg magvas gondolatait az ámuló közönséggel, így már azt is tudjuk, hogy minket nem érdekel, hogy ki nyer az orosz-ukrán háborúban, hogy nekünk nem kell Törökország jóváhagyása, akkor engedjük be a NATO-ba Svédországot, amikor akarjuk, az Európai Parlamentnek semmi köze a státusztörvénynek nevezett szarhoz, nem számít arra, hogy a Schadl-Völner ügy hullámai utolérik Varga Juditot, az ellenzék pedig hazaáruló. Ezek közül a hülyeségek közül a legtöbbet hallottuk már, azt még nem – vagy csak én nem -, hogy nekünk mindegy, az ukránok, vagy az oroszok győznek. Mármint az országnak nem mindegy, a NER-nek és Orbán Viktornak valóban nem számít. Ha Ukrajna győz, itt lesz a szomszédban egy olyan ország, amelyik minimum nem áll szóba a magyar kormánnyal, és ez a viszony aligha javítható. Ha Putyin győz, akkor jön a két szék között a pad alá-verzió, mert az orosz elnöknek aligha marad arra erőforrása, hogy kisegítse hű csatlósát a bajban, még ha szeretne, akkor sem fog tankokkal bevonulni, mert akkor a NATO-val kerül szembe. Viszont akkor Putyin lesz a közvetlen szomszédunk mindenféle ütközőzóna nélkül, és amint feldobja a pacskert – magától, vagy némi segítséggel – az országban (tehát a határunk túloldalán) el fog szabadulni a pokol. Egyik verzió sem olyan, amiből jól ki lehetne jönni. De nekünk, egyszerű országlakóknak baromira nem mindegy, hogy sikerül-e visszaszorítani az agresszort a saját országába – ahol a pacskerfeldobás esetére várható pokol akkor is el fog szabadulni, de legalább nem közvetlenül mellettünk -, és Ukrajna esélyt kap arra, hogy megtisztuljon és elkezdjen kicsírázni a demokrácia, majd újabb tagállammal bővüljön az Európai Unió. Már ha akkor még mi is benne leszünk.

Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit, nem fogadják el a kötelező kvótát, és nem fogadják el a „migránsgettók”, migránstáborok építésére vonatkozó kötelezettséget sem – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Bécsben rendezett magyar-osztrák-szerb migrációs csúcstalálkozón. (MTI)

Jó. Úgyis van pénz dögivel, majd fizetünk. Mert hogy nekünk az unió nem küld mostanában egy lyukas petákot sem, az igen valószínű. Nini, mit mondott még a főni:

 Kérdésekre válaszolva Orbán Viktor arról tájékoztatott: Svédország NATO-csatlakozásáról a magyar kormány már döntött, támogatja azt, a magyar parlament azonban még nem ratifikálta ezt a döntést. Magyarország kapcsolatban áll a NATO főtitkárával és a Törökországgal is, ha úgy látják, hogy „tennivaló van”, akkor cselekedni fognak – fűzte hozzá.

Ezt most nem értem. Törökországgal miért is állunk kapcsolatban ebben a kérdésben? Hiszen az előbb mondta Kövér László, hogy semmi közünk a törökökhöz, nem rájuk várunk, nem onnan kapjuk az ukázt.

Akárhogy is van, az biztos, hogy országunk bölcs, ebből eredően természetesen fideszes urai nem annyira érzik komfortosan magukat az országban. Ez mondjuk általában látszik is rajtuk, de már odáig fajultak, hogy lényegében kerítés mögött érzik csak biztonságban magukat. Már nem csak a Karmelitánál van kordon a kamuépítkezésre hivatkozva, hanem mindenhol máshol is. És már titkolni sem tudják, objektumvédelmi okokból kerítenek, és strázsál ott a rendőrség. Helyes. Ha már mi szarul érezzük magunkat miattuk, legalább érezzék ők is szarul magukat miattunk. Az a minimum.

Jó ébredezést, jó pihenést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.