Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a szánalmas gyávaságnak lenne mértékegysége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ajaj, Jézus Viktor! Ennyi szervahibának, amennyit az utóbbi időben el tetszel követni, Wimbledonban már rég kiesés lenne a vége, pláne megspékelve az egész általában is durván átgondolatlan játékkal, az kurva élet. Arra gondolok, hogy ha valaki adogat, akkor nem árt legalább néha egyet-egyet a vonalon belülre ütni, különben igen amatőrnek tűnik a játéka. Mindazonáltal köszönjük a magas labdákat, amiket a liberális dollárbaloldal térfelére ütöget, ha nem probléma, lecsapom ezt is, lazán, csuklóból. Egy becsukott szemes tenyeressel, ahogy oly sokszor voltam kénytelen az elmúlt időszakban. 

Valamiért a róka lett a fétise a sima bőrűnek, most éppen rókának nevezi a politikai ellenfelét, Hadházy Ákost, aki nem volt rest és odaballagott a parlament épületének egyik sarkában zsebre vágott kézzel vihorászó kényszermozgásos ketrecharcoshoz, aki ettől olyan zavarba jött, hogy nézni is rossz volt. Még jó, hogy ott állt mellette a kisportolt Szijjártó, mert szerintem még maga alá piszkított volna ijedtében. Ez történik, amikor hirtelen és váratlanul olyan kérdést tesznek fel a doktorminiszterelnök úrnak, amire ő nincsen felkészülve, amire nincs előre kinyomtatott válasz a kezében, mint ahogy például az azonnali kérdések órájában lenni szokott, amikor az előre megválaszolt, megrágott cinikus mellébeszéléssel alázza a tőle kérdezőket és végső soron az országot. Mert akkor rohadtul magabiztos és pont annyira legyőzhetetlennek mutatja magát, mint amennyire nem az. 

Úgy gondolom, a rajongói aligha tudják, hogy ez egy olyan műfaj, amikor előre be kell nyújtani a képviselők által feltenni kívánt kérdéseket, amelyeket aztán élőben is felolvasnak neki. Nos, ezekre szokott ő a bátorai gyűrűjében röhögcsélve és lekezelően reagálni. Azért nem írom, hogy válaszolni, mert az eddig soha nem történt meg, hogy érdemben válaszolt volna bármire. Szóval ezeket a kérdéseket időben meghányja és veti a Rogán-központ, és még az sincs kizárva a tapasztalatok alapján, hogy felkérik a Bagi-Nacsa párost, hogy írjanak a felvetésekre rímelő, viccesnek szánt handabandát, amit aztán a félisten előad minden fideszes propagandisták ájulatára. Ezek az azonnali alázásai se semmik, de azon a videón, amit Hadházy Ákos készített róla, durván túltesz ezeken az alakításain. Zavarba ejtően kínos, ahogy az óvodások szintjét alulról súroló debil hülyegyerek formáját hozza egyik lábáról a másikra állva, de annál tökéletesebben megragadja, hogy valójában ki ez az ember. Egy olyan szituációban és pillanatban, amikor nincs előre megrágott forgatókönyv. Amikor fogalma sincs, hogy akkor és ott mit kellene csinálnia. Ha a szánalmas gyávaságnak lenne mértékegysége, akkor ez a végtelenül nyomorúságos három és fél perc az.

„Sompolygó sunyi róka, hát nem? Mondjuk meg neki.” 

Mondjátok, Viktorka! De miért többes számban? A kérdés neked szólt, rólad szólt és a köz pénzéről szólt. Miért a talpasaidtól vártad a segítséget? Az ember ott állt veled szemben, és egy közügyről érdeklődött. Hogy miért tettél egy 1000 km-es kitérőt Kairóból hazafelé? Miért nem válaszoltál? Engem és még sok ezer embert joggal érdekelne az azóta is titkosított olaszországi technikai landolásod, ahova azért mentél, mert történetesen az egyik pulyád ott tanul közpénzen.

„Azt értse meg, hogy maga olyan sunyi alak, hogy magával senki sem áll szóba. Szívesen beszélünk mindenkivel mindenről, de maga egy olyan sunyi alak, hogy magával nem tudunk beszélni.”

Ez komoly érv nem? Rögtön hozzá is tehette volna, hogy bi-bi-bi. Ki vagy közösítve, Ákos, menj innen, mert a nagyfiúk most éppen a lányok punijáról beszélnek. Sunyi alak. Megnéztem az értelmező szótárban, mit jelent a sunyi szó:

Olyan <ember, állat>, aki, amely óvatosan, alattomosan leplezi, rejtegeti valódi, kül. ravasz, gyakran ártó szándékát.

Szerintem ez pont Jézus Viktor sajátja, nem Hadházy Ákosé, mert aki 13 éve sunnyog és ártó szándékot képviseli, az pont te magad vagy! Hadházy ezzel szemben odamegy, ahol ti sunnyogtok és nyilvánosságra hozza a sunnyogásotok eredményét. Ellopott uniós pénzek, ellopott magyar adófizetői pénzek, leleplezett trafikmutyik, földmutyik, hatvanpusztai birtok stb, stb, stb. A listát ezer és ezer oldalon lehetne folytatni és sorolni. Hogy te és a bandád mikor és hol, miben és mennyire sunnyogtatok és sunnyogtok a mai napig. Az egyik kedvenc mesefilmem a Vuk volt még gyerekkoromban, de ott például nem sunyi volt a főszereplő – róka létére -, hanem ravasz. A róka egy igen okos állat, úgyhogy Hadházyra nézve ez a jelző akár pozitív is lehetne, de nem tudom, mit szólt volna hozzá az idétlen kocsmatölteléket imitáló miniszterelnök úr, ha erre mondjuk azt válaszolta volna, hogy maga meg dagadt, mint egy disznó. Ha nekem szólt volna be egy ilyet, én biztos nem hagytam volna annyiban. Mondjuk így sem kéne, mert ez konkrétan a sértegetés, degradálás tipikus esete, amit elfogadhatatlannak tartok. Ezért is simán bíróság elé lehetne rángatni Orbánt. Miniszterelnök létére egy képviselőtársát így sértegetni és megalázni nemhogy nem férfias viselkedés, de tűrhetetlen. De ő fokozta még a róka szinonimáját, miután felfogta az agyával, hogy most megfogták:

„Ez nem érdekes, (mondta Orbán a repülős kitérőre). Az az érdekes, hogy mindig hazudozik, mindig sompolyog, mint egy rossz róka. Komolyan mondom. Szőrét hullató rossz vidéki róka.”

Még jó, hogy nem városi róka. Mert az nem hullajtja a szőrét, vagy mi? Azért ez a burkolt parasztozás egy ótvaros nagy gumicsizmás tahó szájából, aki disznókörömből issza a pálinkát, legalábbis megmosolyogtató. Egyszer olvastam egy tanulmányt, amelyben azt feszegette a szerző, hogy általában aki másról valamit állít úgy, hogy nem kérte ki a véleményét, az többnyire magáról beszél. Lásd: hazudozik, sompolyog. Értjük a szereptévesztést és az öniróniát, de ezt már rég meg lehetett volna tenni, drága miniszterelnök úr.

Aztán ha nekem válaszolt volna ilyen flegmán, biztos nem maradtam volna adósa, de szerencsére nem vagyok parlamenti képviselő és politikus, mert már régen a hűvösön csücsülnék hirtelen felindulásból elkövetett visszapofázás miatt.

Akkor további sok sikert kedves Sebaj Tóbiás, vagy Sehallselát Dömötör! Annyira sokkoló ez a videó, hogy majdnem elfelejtettem a lényeget, bazdmg! Ha Hadházy a róka, akkor te csak a holló lehetsz!

Sajtot lopott a holló. Meglátta a róka a bokorból. Szerette volna megszerezni a sajtot. Ezért elkezdett hízelegni a hollónak.
     – De szép madár vagy, te holló! Csillogó, ragyogó a tollad. Vajon olyan szép-e a hangod is, mint te magad? Fújj el egy nótát, hadd hallom!
     A hiú hollónak tetszett a róka beszéde. Meglengette a szárnyát, kitátotta a száját. Elkárogta magát:
     – Kár, kár!
     A sajt kiesett a szájából. A róka meg felkapta, és elfutott vele.

Nehogy így járj te is!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.