Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És mi ebben az országban élünk, mert így szeretünk létezni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Talán van olyan olvasónk, aki nem találkozott Hadházy Ákos videójával, ezért, és az utókor kedvéért hadd tegyem ide:

Ha bárki, akinek egy morzsányi józan esze van, megnézi ezt a felvételt, garantáltan nem szavaz soha többé semmire, amihez ennek a szemmel láthatóan komoly mentális problémákkal küzdő társaságnak bármiféle köze van. De az legalább egyértelműen bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor nem véletlenül nem mer élő vitára kiállni senkivel, és az sem ok nélkül van, hogy ennyire elszigetelik minden olyan helyzettől, amikor a független sajtó munkatársai kérdéseket tehetnének fel, melyekre spontán kellene válaszolnia, nem papírból felolvasni a propagandastáb által előre legyártott válaszokat. Ez az ember tökéletesen vitaképtelen, egyetlen normális megnyilvánulása nincsen. És nem csak arról beszélek, hogy sunyi alaknak nevez egy parlamenti képviselőt, akit a szavazók küldtek oda, hanem arról is, hogy nagyjából az összes érve kimerül abban, hogy szőrét hullató vidéki rókának nevezi, nem egyszer, nem kétszer. Miközben innen is forró üdvözletemet küldöm a kormánypárt vidéki szavazóinak, akik ha nem értik a bálványuk alattomos kijelentése mögött jól látható megvetést a falusi emberekkel szemben (miközben ő maga soha nem tudott kivakarodni a suttyóságból, és ez jól látható módon örök fájdalma marad), akkor meg is érdemlik a sorsukat. Egyszerűen elképesztő, hogy ez a figura teljhatalommal uralkodik mindannyiunk sorsa felett. Aki képtelen felnőtt módjára, pláne intelligens ember módjára viselkedni, aki nem tud válaszolni egy igen egyszerű kérdésre, bunkó, félrészeg óvodásként hajtogatja ugyanazt a bárgyúságot, és diadalittasan néz az udvartartására, akik természetesen kényszeredetten röhögnek a frappáns poénon. A sajtónak féknyúz jár, a képviselőnek vedlő vidéki rókázás. Aki ezek után is politikai zseninek, de legalábbis okosnak tartja a miniszterek elnökét, azt csak sajnálni tudom, mert tragikus lehet az ismeretségi köre, akikhez viszonyítani tud.

Ha már mentális problémákat boncolgatunk, nem lenne helyes kihagyni Orbán Viktor egyetlen önzetlen, halálig hű szövetségesét. Kövér Lászlóról beszélek. A házelnök jó fideszes szokás szerint másik országba ment uszítani. Most éppen a szlovákiai Felvidéken, a Martosi Szabadegyetem nyitó fórumán adta elő az agymenését. Jönnek a migránsok, mindmeghalunk, Európának és az Európai Uniónak vége van. Eddig semmi különös, ezeket mindig el szokta mondani, még a szoptatás világnapján is. Hanem:

 A házelnök az Ukrajnában zajló konfliktus kapcsán beszélt az onnan zajló elvándorlásról is, megállapítva: Ukrajnát demográfiai katasztrófa fenyegeti, hiszen eddig legalább 10 millióan menekültek el. Egy Svédországban készült felmérés eredményeire hivatkozva rámutatott: az elmenekült ukránok 70 százaléka nem akar visszatérni országába, s ezek az emberek, akiknek jelentős része, az Afrikából és arab országokból érkezőkkel szemben jól képzett és talál majd munkát. „Ezek az emberek nettó demográfiai nyereség lesznek egy elaggott, gyermektelen, önző kannibál társadalom számára” – fogalmazott Kövér László. Kijelentette: „az erőforrások, a fizikai és az emberi erőforrások kiszivattyúzásának rendszere működik keletről Európán keresztül a tengeren túlra.” (MTI)

Nem tudom, hogy Kövér maga írja-e a beszédeit, vagy kapja, és hogy legalább ellenőrzi-e valaki, hogy a nagyobb hülyeségeket mégse hangoztassa nyilvánosan. Gondolok itt és most konkrétan arra, hogy Svédországban a termelékenységi arányszám 1,66, Magyarországon pedig vért izzadva, csokkal-vonóval sem több, mint 1,52. Az összes skandináv országban több gyerek születik (bevándorlók nélkül is, már a menekültválság előtt is így volt), mint üvöltve fejlődő szép országunkban. Ott ugyanis van jövőképe a családoknak, jó a szociális rendszer, ahogy jó az oktatás is, a szülők nem maradnak magukra a bajukkal, ha valami történik. Az sem teljesen véletlen – bár erről nem ejtett szót Kövér László -, hogy a Magyarországról kalandvágyból kivándorolt fiatalok jókora részének néhány éven belül megjön a gyerekvállalási kedve, amint biztos egzisztenciát építettek maguknak ott, ahol erre lehetőséget kaptak. Ennyit az elaggott, gyermektelen, önző kannibál társadalomról, és a házelnök agyállásáról. Bezzeg fel is hozhatta volna követendő példának Nigert, Ugandát és Malit, ahol a legtöbb gyerek születik. Ők bizonyára a végtelen családbarátsággal érték el a magas születésszámot. De akkor legalább már értem a kormány törekvését, hogy miért akarják az országot visszarugdalni a középkorba. Akkoriban nálunk is volt annyi gyerek egy családban, ahány csak sikerült addig, ameddig az anya bele nem halt a szülésekbe. Hogy a megszületett gyerekek közül hányan érték el a felnőttkort, azzal nem érdemes foglalkozni. Ugye? De ha jól értem, még ez sem a vége, mert a nyugati országokban élő ki- és bevándorlók nem maradnak ott, hanem irány a tengeren túl. Hiába, Soros György és Joe Biden nagy csibészek.

 Az Országgyűlés elnöke egy, az aktuális kihívásokra adható válaszokat tudakoló kérdésre azt mondta: egy bomlási folyamatnak vagyunk tanúi a világban, a tekintély és a kultúra teljes lerombolásához vezető folyamatoknak, amelyeknek végső célja az emberi identitás lebontása. Hozzátette: ezért ma az értékek átmentése a feladat, az, hogy egy, „a normalitás jegyeit magán viselő állapotot kell átmenteni.” Megjegyezte: vannak helyek, ahol a fennálló állapotokból már nincs visszaút, de nálunk még van.

Szerintem meg pont nálunk nincsen esély a normalitás jegyeit magán viselő állapot helyreállítására. Vagyis van, de ahhoz el kellene takarítani a teljes NER-t, a vihorászó miniszterelnökkel és az üldözési mániától gyötört házelnökkel együtt. Sőt, velük kellene kezdeni. Folytatva akár Potápi Árpád Jánossal, aki szintén előadta az agyi defektusait Martoson, nehogy lemaradjon a versenyben.

A nemzetpolitika nehézségeiről szólva példaként említette Kárpátalját az ukrajnai konfliktus vonzatában és az ott élő magyarokat, akik közül most több tízezernek más országban kell élnie. Rávilágított: Magyarország eddig mintegy másfélmillió, Ukrajnából menekült embernek segített, mégis ha azt mondják egy európai fórumon, hogy vissza kellene adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat, azonnal oroszbarátnak, „Putyin-bérencnek” titulálják őket.
    „A 150 ezer kárpátaljai magyarnak nem feladata, hogy segítsen abban, hogy melyik szláv ország nyerje meg ezt a háborút” – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

Az igen! Potápi nem csak azt ismeri el, hogy az Ukrajnából elmenekült magyarok SEM Magyarországon képzelik el a jövőt, pedig az lenne a kézenfekvő, hiszen legalább a nyelvet beszélik, mégis más országokat választanak. De azt is mondja ez a bölcs ember, hogy az ukrajnai magyaroknak semmi közük nincs a tulajdon szülőföldjükhöz. Ha ez nem csodálatos, akkor semmi! És mi ebben az országban élünk, mert így szeretünk létezni. Nyilván. Ha nem így lenne, miért tűrnénk?

Jó ébredezést, további csodás napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez a szokásunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.