Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem megszorítás: nem teszünk eleget semmilyen brüsszeli kérésnek, ezért Brüsszel kérésére nekilátunk „megtakarítani”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, nemmegszorításokat, derűt és boldogságot mindenkinek! A forintnak is kirobbanó szép napokat kívánok, úgy láttam, unortodox számrendszerben combosodik, izmosodik rendületlenül, jó hír ez nekünk. Gondolom, azért van, mert háború van (Ukrajnában), mi pedig a béke pártján dörgölőzünk a háborús agresszorhoz állunk és nem akarjuk, hogy migránsgettó legyen az ország.

Egyébiránt mindenki jól van? Egészségesek, jól érzik magukat? Bár mindent és mindennek a gyökeres ellenkezőjét is el tudok képzelni az uralkodóosztályról, ennek ellenére sincs annyira élénk fantáziám, hogy azt el tudtam volna képzelni, hogy a mindenkori magyar történelem leggonoszabb, legkártékonyabb szereplőinek sorában kétségtelenül előkelő helyen szereplő korrupt rendőrminiszter képes lesz alulmúlni azt a mélységet is, ahova a parlamenti szavazógépezeten átnyomott státusztörvényes fércmunkája révén leásta magát. De sikerült? Sikerült. Pintér Sándor maximálisan elégedett magával, rohadt módon optimista és viccelődni is van kedve. Miután az oktatással végzett (minden értelemben), tegnap a változatosság kedvéért a WHO és a kormány egészségügyi konferenciáján okoskodott, a sajtó tanári felmondásokat firtató kérdésére pedig adott az ízléstelen feketehumor pofájára: szerencsére nincs semmilyen tanárbetegség, „a tanárok egészségesek és jól érzik magukat”. Nem tudom, hányan tudják, hogy mire vonatkozik, honnan származik ez a mondat – Egészséges vagyok és jól érzem magam -, milyen kort, milyen szörnyűségeket idéz (adok némi támpontot azoknak, akiket esetleg érdekel, ITT vagy ITT például szembejön a múlt), de. Akár merő véletlenségből fogalmazott így az olajszőke nyugdíjas rendőr és örökös belügyminiszter, és ezért buggyant ki a száján ez az áthallásos taplóság, akár tudatosan ízléstelenkedett, nekem az jutott eszembe, hogy bölcs, művelt kollégámnak talán igaza lehet. Midőn azt állítja, hogy akárki akármit mond, ez már a végjáték, ezeknek már semmi nem számít.

Azt például vadhajnalban, e sorok írásakor nem tudom megjósolni, hogy a 10 órakor kezdődő kormányinfón a fellépők mit fognak mondani. Már úgy értem, mit fognak érdemben, a valóság talaján maradva mondani azon a recsegő, nyikorgó, hazug, pofátlanságon kívül, hogy Brüsszel (helyesen: Európai Bizottság) azért nem látja, hogy érdemi erőlepés történt volna Magyarországon a jogállamiság erősítésében, azért küldtek hosszú listát arról, hogy mit kellene teljesíteni ahhoz, hogy javuljon a helyzet (és majd egyszer csak jöjjön a lovetta), azért találták ki az újabb jogállamisági ajánlásokat, mert nem vagyunk háborúpártiak, nem akarunk „migránsgettókat”, nem hagyjuk a rezsicsökkentést, illetve meg merjük kérdezni a gonosz brüsszelitákat arról, hogy hol van az a rengeteg pénz, amit Ukrajnának adtak, „netán a magyarok pénzét adták oda?” Meg azon kívül, hogy a baloldali média és a baloldal és Brüsszel akar megszorításokat, csakafidesz nem akar megszorításokat, a szót sem ismerik.

Nem vagyok tenyérjós, mint a pártmédia egyik-másik orgánuma, ezért nem tudom, hogy milyen ún. rendkívüli bejelentésekre lehet számítani. Szerintem egyetlen bejelentés lenne rendkívüli, amit üdvözölni is tudnék: ha az Orbán-kormány elismerné, hogy nem megy ez nekik, hiába látszott a Holdról is a kétharmaduk, szart se tudnak kezdeni vele, nem tudják érvényesíteni a magyar érdekeket, bár tizenhárom éve éjt nappallá téve harcolnak, azt nem tudják kiharcolni, hogy a magyarok megkapják a nekik állítólag járó forrásokat, és már ők is unják, hogy világ szégyenére, ennyi év basáskodás után, a rendeleti kormányzás adta összes lehetőség dacára még mindig másokra mutogatnak. A nem létező ellenzékre, Gyurcsányra, Brüsszelre, Sorosra, buzikra, mindenkire, bárkire, akárkire. Na, ez rendkívüli bejelentésnek számítana, minden egyebet tudunk már, ezerszer hallottuk, teljesen irreleváns, hogy ma 10 és 12 között éppen ki a bűnbak, ki a főgonosz, ki a hungarofób, és miről nem tehet a rendeletekkel uralkodó, mindenkin gátlástalanul átgázoló sokadik Orbán-kormány.

Zárójel. A háborúpártiságról jut eszembe, hogy aki az éppen lemészárolt közoktatás hulláján azzal van elfoglalva, hogy honvédelmi ismereteket tervez bevezetni, hogy ha írni, olvasni nem is tanul meg a jövő reménységének csúfolt felnövekvő nemzedék, ezt a fullba tolt, hazafias maszlaggal leöntött katonásdit akkor is kenje-vágja, annak a szájából elég ocsmányul hangzik bárkinek a háborúpártisága. Végtelenül kínos, nagyon gáz, nem kéne erőltetni. Bezárva.

Tehát az van, hogy miután határozatba írták, hogy az uniós pénzek nélkül is megállunk a saját lábunkon, meg a lófaszt kezdetű nóta dallamára vizsgálja már felül a közepes képességű könyvelő a költségvetési kiadásokat, konkrétan az egészségügyi, a családtámogatási, a lakhatási, az oktatási és az állami beruházásokkal kapcsolatos kiadásokat, valamint a különböző adókedvezményeket, vagyis mindazokat a közkiadásokat, amelyekről azt kiabálták, hogy a baloldal választási győzelme esetén mennek a levesbe, miután egy büdös szóval nem említették, hogy mindezt az Európai Bizottság kérése és országspecifikus ajánlásai miatt teszik, Varga Mihály tárcája kiadott egy közleményt, amiben arról hörögtek, hogy

  • mindezt az Európai Bizottság kérése és országspecifikus ajánlásai miatt teszik,
  • de ők semmiféle, a magyar családtámogatások és a rezsicsökkentés eltörlésére irányuló brüsszeli kérésnek nem tesznek eleget,
  • a megtakarítás nem jelent megszorításokat,
  • megszorításokat csak Brüsszel és a hazai baloldal akarja,
  • és tulajdonképpen tehát a baloldali média hazudott, amikor leírta, hogy mi áll a közlönyben.

Az szerintem nem túl jó jel, amikor a pénzügyminiszter száján Rogán Antal könyököl ki, amelyik pénzügyminiszter úgy hőzöng a maga nemében, mint az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa a blogján két feles után este fél tízkor. Szóval tehát nem tesznek eleget semmilyen brüsszeli kérésnek, ezért Brüsszel kérésére nekilátnak megtakarítani olyan területeken, ahol már nemigen van mit megvágni, illetve olyanokon is, amelyek eddig tabutémának számítottak. Hát nem vagyok az Oxford Egyetem közgazdász professzora, de a közepes képességű Varga semmilyen vizsgán nem menne át ezzel a propagandaérveléssel. Igaz, Magyarország se lenne ma az Európai Unió tagja, ha most lenne terítéken a kérdés. Szóval ha valamire kevesebb pénz jut, mint azelőtt, amikor több pénz jutott, akkor az megtakarítás, ha a Fidesz csinálja, megszorítás, ha Gyurcsány és a baloldal csinálja. Világos.

Ha jobb kedvemben lennék, azt mondanám, hogy ez már a végjáték, de nem mondom. Azt viszont mondom, még csak Róna Péternek se kell ehhez lennem, hogy a korrupció legfőbb politikájának kézikönyvét követve az országot kizsigerelő orbánizmus, amelyik a választás mindenáron megnyerése érdekében olyan brutális megszorítás-örvénybe manőverezte magát, amiből képtelen kimászni, most majd jól nekiáll a becsületesen dolgozó, ergo adót fizető, azaz megsarcolható emberek pénztárcájában turkálni. Nem most, már tavaly, a választási győzelmi mámor első hónapjában láncfűrésszel estek neki a költségvetésnek. Az úgynevezett költségvetési kiigazítási lázban – ami csak akkor gazemberség, amikor mások csinálják -, elkezdték telibe hányni a saját választási ígérvényeiket. Különadókat vezettek be, átfércelték a rezsitámogatási rendszert, kivégezték a katát, nekiálltak adót emelni, és nem oly régen kiherélték a babaváró hitelt és a csok-ot is. Nos, jön szépen sorban a többi is, mert az eddigi intézkedések aligha volt elegendőek azoknak a krátereknek a betömésére, amelyeket a felelőtlen, korrupt, gazdaságpolitikának nem nevezhető ámokfutással képeztek az ország büdzséjén. Szánalmasan és csúnyán vénültek a miniszterelnök politikai igazgatójának tavaly áprilisi patetikus propagandakijelentései, tanulságos visszahallgatni, hogy honnan hova jutottunk:

Felőlem ne nevezzék megszorításnak a megszorítást, hazudjanak tovább nyakló nélkül, a helyzet ettől még az, hogy a szómágián túl a valóság előbb-utóbb orrba vágja azt is, aki befogja, hogy ne érezze a bűzt. Drága véreim, az van, hogy lehet a béke pártján állva habzó szájjal üvölteni, hogy ez nem a mi háborúnk, nem akarjuk megfizetni az árát, lehet még rengeteg titkosszolgálati jelentést összegányolni és a korlátlan teljhatalom birtokosaira semmiféle veszélyt nem jelentő ellenségek ellen közpénzkampányokat indítani, lehet hazudva toporzékolni a nem mellesleg senki által ránk erőszakolni nem akart migránsgettók miatt, lehet máshol keresni a magyarok pénzét, mint ahol kellene, lehet tapsolni idősebb Orbán Győző uradalmának további gyarapodásához, a 2 milliárd forintból felújított brüsszeli műemléképülethez, aminek a vételárát titkolja Szijjártó tárcája, de végtelenül büszkének lehet lenni arra is, hogy a Mészáros-dinasztia immár tudományos életbe is beette magát, a családi cégük újítja fel közel 9 milliárd forintért a Magyar Tudományos Akadémia épületét. Lehet rettegni, fejet elfordítani, tagadni a valóságot, de ettől még igaz: brutális életszínvonalcsökkenés következik. Úgy, hogy nem nyert a baloldal választást tavaly áprilisban.

És igen, kellenének az uniós források, de sajnos az Orbán-kormány nincs abban a helyzetben, hogy a jogállamiságnak akárcsak az árnyékát visszaállíthatná, nem hülyék, abba belebuknának. Úgyhogy ez az egész azért is van, mert nem jönnek az uniós pénzek, nem fog erősödni a forint, nem fog megfeleződni az infláció, nem csökken a költségvetési hiány miatt felvett hitelek ára, nem növekszik a nyugati befektetők ország iránti bizalma. Akinek ez segít, akit ez megnyugtat, nevezze nyugodtan megtakarításnak a megszorítást, se a jelenen, se a jövőn nem változtat. Akár végjáték ez már, akár nem, a mocsok a mimagyaremberek nyakába ömlik. Azoknak egy kicsit rosszabb lesz, akik úgy tudták, hogy azért kell a Fideszre szavazni, hogy ne ez legyen. Sajnálom. Pedig annyira nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.