Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az uniós források döntő részét ellopják, de mégis jobb, ha ezt kormányszinten teszik, mintha alsóbb szinteken

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Szerencsére mindig van valami nagyszerű újdonság, amit jó kormányunk azért talál ki, hogy el ne unjuk magunkat. Ezeket a módosításokat lehetőleg az utolsó pillanatban rejtik el egy salátatörvényben, esetleg Semjén Zsolt nyújtja be őket éjfélkor. A legújabb meglepi az, hogy a jó kormány államosítja (bár még csak tervben van, de tudjuk, hogy amit a főnök akar, azt a főnök meg is kapja) az MR- és CT-vizsgálatokat. Ez azt jelenti, hogy a magánszolgáltatók, akik ezeket a nagyértékű készülékeket üzemeltetik, a törvény jövő évre tervezett bevezetésétől kezdve nem kaphatnak állami finanszírozást. Jelenleg ezeknek a vizsgálatoknak az egyharmadát végzik magánszolgáltatók, de hamarosan felajánlhatják a gépeiket megvételre az államnak. Okulva az eddigi tapasztalatokból ez két dolgot eredményezhet. Vagy megszűnik az a lehetőség, hogy a magánellátásban – természetesen fizetség ellenében – hamarabb el tudja az ember végeztetni azokat a vizsgálatokat, melyekre a közellátásban hónapokat kellene várnia, mert ahol van ilyen készülék, ott várólista is lesz, vagy olyan mértékben megdrágulnak ezek a vizsgálatok, hogy a NER-bárók magánluxusa lesz egy vizsgálat, mert rajtuk kívül senki nem tudja majd megfizetni. Tehát több készülék nem lesz, de mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy ahová a kormány keze beteszi a lábát, ott nyomban pusztulásnak indul minden (gondoljunk csak a meddőségi klinikák államosítására), akár csukott szemmel is megállapíthatjuk, hogy megint rúgott rajtunk egy jót szerető kormányunk. Kompenzációképpen azok között a betegek között, akik azért halnak ki idő előtt, mert a diagnózisig sem jutottak el, igazán kisorsolhatnának legalább egy horkolásgátlót. Van belőle elég.

Új csillag született a NER-univerzum propaganda-csillagrendszerében, bár ez nem teljesen biztos, mert lehetséges, hogy eddig is meg volt már születve, csak én nem találkoztam még vele. Most pótoltam ezt a hiányosságot, és őszintén mondom, nem bántam meg. Régen szórakoztam ilyen remekül. Csak ajánlani tudom mindenkinek a videó megtekintését, esküszöm, utána sokkal tisztábban lát az ember, mint előtte. Nem kis vállalást tett az önmagát konzervatív YouTuberként definiáló Varga Ádám, mert azt igyekszik elmagyarázni a nézőinek – akik nagy valószínűséggel többségében fideszesek, tehát meggyőzni sem szükséges őket, mert a politikai vallásuk nem erre, hanem a vakhitre épül -, hogy egyrészt nincs is olyan nagy infláció, másrészt máshol is van, harmadrészt a külföldi tulajdonban lévő élelmiszerláncok tehetnek róla, hogy magas az infláció, negyedrészt azért ilyen magas, mert az unió, akinek a pénzére mi nem szorulunk rá, nem adta oda nekünk azt a pénzt, amiből akár 200 szigetet is vehetnénk, ellenben Ukrajnának annyi pénzt adnának, amiből 5000 szigetet lehetne venni. Érvként az is felmerült, hogy a háború és a covid előtt nem is volt ilyen magas az infláció, akkor az hogy lehet, hogy akkor minden rendben volt, most meg nincs rendben? A YouTuber kettős szereposztásban látható, egyrészt konzervatív megmondóemberként, és ezt ellenpontozandó libazöld parókás ellenzékiként, aki természetesen ostoba, mint két pár gumicsizma. Hogy a humorfaktor mutatója magasabbra kússzon, az egymondatos érvekkel vitázó ellenzéki szereplő neve Gyula néni, mert valószínűleg maga is az LMBT-közösséghez tartozik, ahogy mindenki, aki nem fideszes.

Nem akarom én cáfolni az elhangzottakat, mert nem szokásom kétségbe vonni, hogy mások mivel keresik a pénzüket. Igaz, jobban kedvelem az utcai zenészeket, mert a többségük tényleg jó zenész, adnak valamit a hallgatóságnak, és nem kötelező fizetni a produkcióért. De néhány dologban talán tudok segíteni, nehogy tovább repedjen a művész személyisége, mert az már biztosan nem egészséges. De, Magyarországon baromira magas az infláció. Közel kétszer annyi, mint a többi uniós tagállamban azok közül, akik szintén a keleti-blokkból indultak, és szintén határosak Ukrajnával. Sőt, az ukrán inflációnál is magasabb. Kivétel nélkül mindegyiket érintette a covid, a háború és a szankciók. Ezt vicceskedéssel sem lehet eltagadni. A járvány és a háború előtt sem volt rendben semmi, de akkor olyan kedvező volt a gazdasági környezet, olyan pénzbőség volt, hogy a kormánynak semmi mást nem kellett tennie, csak úszni az árral. Akkor kellett volna fejleszteni a gazdaságot – ahogy a többiek tették -, és akkor most nálunk sem lenne az égben az infláció. Lidl és Aldi máshol is van, ott miért nem állapodnak meg egymással, hogy 2000 forintért adják a paradicsomot? Sőt, mondok mást! Vannak magyar tulajdonú élelmiszerláncok, azok miért nem adják 200 forintért a paradicsomot? Amúgy most az Aldiban a fürtös paradicsom 449 forint. A CBA-ban nem tudom mennyi, mert nincsenek online-árlistáik, én pedig nem fogok azért elzarándokolni egy boltjukba, hogy kiderítsem.

Az uniós pénzről, ami nekünk jár szerződés alapján. Az van, hogy egyoldalú szerződés nincsen, csak kétoldalú. Tehát mindkét fél vállal valamit, és ha az egyik fél nem tartja be a vállalásait, a másik félnek jogában áll nem teljesíteni. Remélem, nem túlságosan bonyolult, igyekszem a célközönség szintjén tartani a magyarázatot. Azt még az ellenzéki EP képviselők megszólalásaiból összeollózott kínlódással sem sikerült bizonyítani, hogy azt akarják, ne kapjon pénzt Magyarország. Kizárólag az bizonyosodott be, hogy az ellenzéki EP képviselők azon dolgoznak, hogy az ország kapja meg a pénzt, de közvetlenül a térségek és települések, ne a kormány. És itt szeretnék – és fogok is, mert nálam van a billentyűzet – szó szerint idézni a szórakoztatóipari szakember érveléséből:

Mert hát ugye a civil szervezetek, az iskolaigazgatók, meg a kistérségi képviselők biztos nem fogják ellopni, á, dehogy! 

Tehát – ha jól értem – nem tagadja, hogy az uniós források döntő részét ellopják, de mégis jobb, ha ezt kormányszinten teszik, mintha alsóbb szinteken. Okos érv, nem tudok vele vitatkozni. Tényleg ajánlom a videót mindenki figyelmébe, hihetetlenül szórakoztató. Lényegesen mulatságosabb, mint a többi fideszes propagandista rángatózása, van benne valami kis élet, néhány ötlet. Most ugyan nem sikerült – legalábbis engem – meggyőznie arról, hogy a kéthetes kutyaszar belga csokibonbon, de érdemes díjazni a próbálkozást is, ha csak egy fikarcnyival szellemesebb, mint mondjuk Rákay szájának habzása, vagy a többiek görcsös igyekezete.

Azt hiszem, elég lesz ennyi napindítónak. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.