Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Maxturbálás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságon (ICC) is vizsgálóbíróknak álcázott libsibolsisorosista ügynökök hozzák az ítéleteket! Megállapították ugyan hogy Putyin háborús bűnös, de OV szerint nem az, és akkor az úgy is van! Nix apelláta!

(Értitek, ugye? Egyik aláíró tagország hivatalban levő miniszterelnöke kétségbe vonja az emberiesség elleni bűntetteket elbíráló grémium döntését. Nem ért egyet az ítélettel, van ilyen.

Illetve nincs, mert rajta kívül egyetlen kormányfő sem vetemedne ilyen tekintélyromboló kinyilatkoztatásra.)

*

Erről a Richard Wagnerről (?) elnevezett csoportról jutott eszembe: ha két ország háborújában nem (főként) az érintett államok reguláris hadserege vesz rész, hanem az egyik fél részéről egy erre felbujtott és megfizetett, szedett-vedett fegyveres formáció, az nem meríti ki kifejezetten a terrorizmus fogalmát?!…

*

RU BELHÁBORÚ:

Volt ám itt megszeppenés és kussolás rendesen az oroszországi sajnálatos események miatt és alatt. De már elszálltak a felhők, megnyugodtak a vihartépte idegek, kinyíltak a szájak, felálltak a leesett állak. 

Ott legfelül most már nem csak rajta tartották a kezüket az események ütőerén, hanem mindenki mindent előre tudott. Annak ellenére, hogy senki más nem tudta mi várható, sőt, sem Putyin, sem Lukasenka nem tárcsázta Budapestet.

A múltba révednek ők, de a jövőbe látnak.

*

Miután Törökország továbbra is akadályozza Svédország NATO-csatlakozását, a svéd kormányfő, Nils Holgersson bejelentette: a muzulmánok szent könyveit, a Koránokat égető tüntetők megfékezésére fontolóra veszik a svéd korona svéd koránnal történő felváltását. Azt tuti nem égetnék el! 

A történtek apropóján a svéd király, Carl Gustaf Folke Hubertus gyorsan reagált. Kilátásba helyezte a miniszterelnök felváltását aprópénzre (örére). „Koronámat nem adom!” – mondta.

Érintőlegesen ide tartozik, hogy fidelitasos fiatalok megtámadták a Mauritánia Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetségét, miután hírügynökségek arról tudósítottak, hogy az állam fővárosában, Nouakchottban tüntetők Bibliákat égettek. (Pontosabban, megtámadták volna, de a kerítés közbelépett.)

„Nem várható el tőlünk, hogy a Szahara homokjába dugjuk a fejünket. Mélységesen elítéljük a világszerte fellángoló keresztyénellenességet! Maoritánia orbánjától elvárjuk, hogy tarccsa tiszteletben a mi Szent Könyvünket, amelynek népszerűsége az Alaptörvénnyel és annak Asztalával vetekszik. Lehet hogy arrafelé, Dél-Ázsiában az égetés a módi, de itt nem. Mifelénk csak magunkat égetjük! Szaha-haha-szaraha!” – nyiratkozta a showvivőjük.

*

Fellebbentették a fátylat a guruló dollárokról! 

„… a 2022. évi magyarországi parlamenti választásokon elindult egységes ellenzék támogatását – egyben a választás eredményének befolyásolását – egy koherens működési modell szerint tevékenykedő, az adatbázis-építésben, az adatgyűjtésben, a kampánytechnológiák alkalmazásában, valamint jogi és kampánytanácsadásban jártas, erre specializálódott, profitorientált, innovációs ökoszisztéma végezte.” „… a rendszer zárt és a politikai nézetek szerint meghatározott. Mindez alapvető jellemzője az ökoszisztéma egészének és egyes szereplőinek egyaránt.”

A „dollárbaloldallal” ellentétben bezzeg a kormánypártok kampányát az égvilágon senki nem támogatta kívülről. A mögöttük felsejlő 13 év minden szarságának a cechét megkérdezetlenül álló „ökoszisztémának” neve is van. 

Magyarország.

*

Az Index cikkének a címe, 2023.06.23-án:

„Tovább simul a bőr a magyar munkaerőpiac arcán”

Máma már nem ráncosodik tovább.

*

Nem az a gond, hogy a kormánymaffia haszonelvű, hanem az, hogy a nép kárára és a saját zsebe hízlalására haszonelvűsködik.

(Üdvözöljük mindannyian felállással dr. Haszonitsnét az Alkotmánybíróság kötelékében.)

*

Figyu, Viktor, rossz gombot nyomogatsz a buszon. Nem volt és nincs itt semmiféle veszélyhelyzet. Felejtsd el a vészjelzőt, a leszállás gombot nyomd meg kissé lentebb, oszt’ jónapot!

Mi gurulnánk tovább. 

Nélküled.

*

Szeptembertől bűnbakképzési szakot indít az Állam- és Hittudományi Egyetem. Olyan neves óraadókat hívtak meg, mint Soros György, Brüsszel, Migráns Kvóta és Az elmúlt nyolc év.

A hallgatók elsajátíthatják a bűnbakképzés mechanizmusát, történelmi, pszichológiai és társadalmi hátterét. Nagy érdeklődésre tarthat számot a „Hogyan képezzünk képtelenségeket?” elnevezésű kurzus. 

Politikusoknak, közszereplőknek ingyenes a négy szemeszterre tervezett okítás. Az előadásokat a köztele-vízió „A Semmittudás Egyeteme” című műsorában közkinccsé teszi.

*

Ebben az országban a lehetetlennel határos önkormányzati bérlakáshoz jutni.

EU-s pénzből felújított kastélyhoz viszont elég könnyen lehet.

*

Új szelek fújnak a történelemkutatásban (is)! Bokros tehetetlensége közepette a Nemzeti Kormány picit aktualizálta az eleddig Az aradi vértanúk emléknapjaként számon tartott október 6-át.

A jövőben ugyanez A maradi bértanúk emléknapjaként kerül megünneplésre, ércnél maradandóbb mementót állítva mindazoknak, akik OV seggtisztító különítményének tagjaiként hunyták örök álomra szem(telenség)üket.

*

Ott ahol az országot is pancserek vezetik, miért pont helikoptert kelljen tudni vezetni bárkinek is?

*

„Ne csak hülyítsd, gyűlöld is!”

(Jövő héttől a moziban.)

*

Nem azt mondom, hogy a magát befutott énekesnőnek képzelő Tóth Gabi nyilvánvalóan tehetségtelen. Azt mondom, hogy nem igazán tehetséges. A nemzetközi porondon versenyképtelen magyar könnyűzene középszintje alatt vívta ki a maga helyét.

Innentől kezdve bárhogy helyezkedik, barmint hányja-veti magát, bármit kukorékol, teljesen indifferens. 

A valódi, átütő tehetséget sem a belé ölt százmilliók, sem a ripacskodása, sem a ķőtörő magyarkodása, sem az ájtatosmanóskodása, sem az udvari dalnokoskodása nem helyettesítik.

Nem mindegy hogy libabőrös lesz az, aki hallgatja, vagy feláll a hátán a szőr.

*

Napi rutin:

Ismerősnek jelöl valaki, akit nem ismerek. Visszajelölöm, mert megingathatatlanul bízom az emberekben. „Üzleti” ajánlat érkezik az illetőtől (kedvező kamatozású kölcsönt ígér vagy épp haldoklik és rám hagyná mindenét, netán felkér hogy nézzem, ahogy a punciját izgatja). Törlöm a „beszélgetést”. Leállítom az illető követését (?!…). Törlöm az ismerőseim közül.

Értékes perceket rabolt el a kevés hátralevő életemből a hitvány netpecér!

*

Reményről akkor beszélhetünk, ha van némi alapja.

Ellenkező esetben ábrándnak hívják.

*

Állok a zebra előtt a zöldre várva, mellettem egy csodálatos didikkel rendelkező hölgyemény. Komolyan mondom, akkora mellei voltak, hogy elsodorta volna a busz, ha nem lép idejében hátra!

*

Azon tépelődöm őt hallgatva, hogy egy csúnya nő hogy lehet ennyire szép!:

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.