Május 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó nagy glóriával a fejük fölött, légkalapáccsal a kezükben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 470,704 forint, még hiányzik 2,529,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hétvégi orosz csillagflotta elleni támadási kísérlet beárnyékolta egy igencsak tipikus, fájdalmasan tipikus magyarországi történet újabb epizódját. Erre gondolok:

A Heves Megyei Kormányhivatal 2021 decemberében adta meg 5 évre a környezetvédelmi engedélyt az Andezit-Bau Bányászati Kft-nek, aminek az egyik tulajdonosa Kósa Lajos ügyvédje, Fiák István, aki korábban Kósa feleségével is üzletelt, de még a Fidesz alelnökét behülyítő örökösnővel is volt közös cége. Az innen kitermelhető évi 400-500 ezer tonna követ zúzva, vasúti töltésekhez használnák fel. Egy testületi jegyzőkönyv szerint Paks II.-höz, a Belgrád–Budapest vasútvonalhoz szállítják az itteni köveket.

Mondhatnám akár azt is, amit a nagy mesélő minden újabb, nagy horderejű epizód előtt, miszerint régen régen egy messzi messzi galaxisban, de akkor ez egy újabb Csillagok háborúja rész lenne, nem pedig a rögvalóság. Csakhogy nálunk egy évtized leforgása alatt teljesen megszokottá, mindennapossá vált az, ami egyébként jellemzően csak mesékben és mindenféle fantasy történetekben szokott megtörténni a főhősökkel. De ott legalább mindenki tudja, hogy az egy film, közönséges fikció, egy olyan történet, ami maximum azért született meg, hogy okuljon belőle az, aki megnézi vagy elolvassa. Ehhez képest mi eljutottunk odáig ebben a szájbetekert országban, hogy a fikciónak és abszurd, bizonyítatlan fantazmagóriának gondolt eseményeknek a végtelen sora és láncolata képezi a rögvalóságot.

Itt nem kell kitalálni semmit, itt nem kell extrémebbnél extrémebb sztorikon agyalni, a nép a saját nyúzott bőrén tapasztalja meg azt, amit máshol legfeljebb a filmvásznon látnak az emberek. Itt az van, hogy felkentjeink Pierre Richardot megszégyenítő balfaszságokat élesben adnak elő a mi pénzünkön, a mi országunkban, a mi kárunkra úgy, hogy ők maguk értelemszerűen nyerészkednek a nyúzott bőrünkön és visszaélnek a hatalmukkal a nemzeti kereszténységre és az ország érdekeire hivatkozva. Mert nekik mindig az az első, minden más csak azután jön.

Szóval itt az van, hogy nekik semmi közük hozzá, leszarják az életedet, ami alatt nagy nehezen összegüriztél egy vályogházat, vagy egy kis kertet, mert a bányából származó haszon felülír mindent. És ez csak a Kósa família ügyvédjének, haverjának, üzlettársának érdekeltségébe tartozó bánya, amire gondolom kurva nagy szüksége van a túl intelligens Lajosnak is, akinek ha a piacról kellene megélnie, már régen éhen halt volna. Mert olyan síkbuta mint a magyar föld, egy összetett mondatot nem tud elmondani képviselő létére, de tizenhat évig polgármester is volt a drága ember. És ilyenek döntenek akkumulátorgyáraktól kezdve random falu felett 150 méter magasban nyílt színi bánya nyitásáról. Mondjuk ehhez valóban nem kell nemhogy bányamérnöknek, de írástudónak sem lennie valakinek ahhoz, hogy ránézésre meg tudja állapítani: ha leesik egy nagyobb eső, akkor a kitermelt agyag maga alá fogja temetni a bánya lábánál elterülő falut. De ki a bánatos faszt érdekel ez a nemzeti horogkeresztény állampártban? Ki foglalkozik azokkal a családokkal, amelyek földönfutók lettek ezek miatt? Oldják meg, ahogy tudják, bekkeljék ki valahogy, ameddig lesz valahogy. És akkor a környezetszennyező, egészségkárosító akkumulátorgyárakról idehurcolásáról, azok szó nélkül történő idetelepítéséről, a helyiek tiltakozásának semmibe vételéről már ne is beszéljünk.

Elég ide a duma, a nép kormánya, a Magyarország mindenek előtt meg, a Jóisten mindannyiunk fölött duma. Az. Ők vannak fölöttünk. Jó nagy glóriával a fejük felett, légkalapáccsal a kezükben, amivel saját magukat hatalmazgatják fel mindenre IS, és gratulálnak egymásnak a sok elcseszett cselekedetük miatt. Mert mindig mindent értünk tesznek, de aztán valahogy mindig úgy alakul, hogy ők húznak hasznot belőle a köz ellenében, a köz kárára. És közben megy a fröcsögés és maszatolás az eltűnt uniós pénzek miatt, megy a mutogatás mindenkire, hogy erről is más tehet. Nem az a dilettáns, gonosz, hatalommániás Jézus Viktor Szupersztár, aki miatt lassan a csőd szélére sodródik az ország.

Aki nem mellesleg úgy kussolt, mint szar a gazban az elmúlt hétvégi oroszországi eseményekkel kapcsolatban, majd kedden a német Bild bulvárlapnak váratlanul interjút ad, amelyben tőle már megszokott módon Putyint és annak agresszor rezsimjét mentegeti, élteti, és előadja a mantrát, miszerint Vlagyimir nem háborús bűnös, a háborút Ukrajna nem nyerheti meg, mert Ukrajna nem is egy szuverén állam.

„Putyin pozíciója stabil”

– elemez a mester, ami egyrészt nem különösebben igaz, másrészt legalábbis fura, hogy ezt a németekkel előbb közli, mint a magyarokkal. Nem fura, igencsak felháborító. Pontosabban még csak az sem, mert mi eddig is tudtuk, hogy egy kollaboráns, gyáva és jellemtelen alak, aki 13 éve bomlasztja és lopja szét az országot a bátorai segítségével. A hazai sajtó elől elmenekül, a német médiában okoskodik és szakért. A Szijjártó nevűvel karöltve ássa alá az ország nyugati megítélését, aki hétfőn a külügyek tanácsa szünetében eldicsekedett azzal a szemeket fennakasztó információval,  miszerint őt már a helyzet megoldásának nyilvánosságra hozatala előtt tájékoztatta a belarusz külügyminiszer. „A nap folyamán telefonon beszéltem Oroszország miniszterelnök-helyettesével, beszéltem telefonon Szergej Lavrov külügyminiszer kollégával is, akivel áttekintettük a helyzetet”.

Köszi, hogy szóltál! Tényleg! Jók ezek a különutas diplomáciai ámokfutások és katasztrofális kimenetelű, önleleplező lebukások. Bravó, bazdmg. Úgy beszél ez a világ összes feketeöves agresszora előtt bokázó teremfutballdiplomata, ahogy én szoktam anyámmal. Elcsevegnek az élet nagy dolgairól, az ukránok vérét ontó háborúról, aztán jól van az úgy. Nem is értem, milyen alapon járnak ezek más utakon mint a szövetségeseink. Orbán is úgy repked és tárgyal a békéről mindenféle nevesincs diktatúrákban, mintha erre bárki is felkérte volna. Mérhetetlen kíváncsisággal várom, mi lesz ennek a kétségbeejtő ámokfutásnak a vége, és milyen szankciókkal fognak a végén még minket is sújtani azon felül, hogy már így is blokkolják az uniós forrásokat Orbán gusztustalan illiberális politikája miatt.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.