Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ló, amelyikre feltette az országot, kiesni látszik a derbiből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt van nekünk változatlanul Európa dezoxiribonukleinsava, értsd DNS-e, vagyis örökítő anyaga, a tévedhetetlen, mindent előre látó, mindenkinél mindent hamarabb és pontosabban érzékelő orákuluma, aki magát 2020 márciusa óta veszélyhelyzeti kormányzással ruháztatta fel az ő bátoraival, akkor éppen a koronavírus miatt, 2022-től meg már az orosz-ukrán különleges katonai hadműveletre hivatkozva. Vagy azóta már háború? Franc se tudja követni, hogy ezek mikor mit és hogyan neveznek el, hogy az jogilag rendben legyen, vagy annak tűnjön legalább, de a lényegen kurvára ne változtasson semmit. Szóval nem tudom, mit csinálhat a mi vezénylő DNS-ünk, miután az elmúlt 48 órában volt itt a szomszéd szomszédságában egy kis pitty-putty – hogy egy zseniális humorista páros katonai kabaréjából idézzek – Vlagyimir és az ő hűséges Wagner-vezére, Jevgenyij Prigozsin között.

Az van – és két napja tényleg szinte másról sem szólnak a hírek -, hogy utóbbi, a véreskezű zsoldosvezér fellázadt, és elfoglalt több települést, katonai objektumot, és tulajdonaképpen mondhatjuk azt is, hogy egy nagy középső ujjat mutatott a botoxos háborús bűnösnek Moszkvába. Szóval most az van – bár az események pörögnek rendesen -, hogy senki nem tudja, mi van, a lényeg az, hogy elsősorban káosz és üzengetés van. Illetve mindenféle fél- és foltokban egész információk alapján valószínűleg egy katonai puccsnak lehetünk szem- és fültanúi. Alakul ez, elvtársak. Amikor a propaganda és valóság kitakarja egymást, akkor általában annak nem szokott jó vége lenni. Rendszerint kurva szar érzés szembesülni azzal, amikor kiderül valamiről, hogy egy marha nagy átbaszás volt. Ahogy igaz ez egy egyszerű párkapcsolatra vagy baráti kapcsolatara, úgy természetesen igaz lehet egy olyan alá-fölérendeltségi, hatalom-nép viszonyra is, amikor az alárendelt, a nép elhiszi azokat a mantrákat és hazugságokat, amiket szisztematikusan mondanak neki, aztán a végén kiderül, hogy annak a fele sem volt igaz.

Amikor ez bekövetkezik, vagyis amikor a drága polgártárs úgymond tudatára ébred annak, hogy őt jól átbaszta az, akiben vakon hitt és bízott, akkor jön a fájdalmas megvilágosodás folyamata. Amikor több egyed is ugyanazt érzékeli mint ő maga, akkor jön a lázadás és a törés-zúzás. Szerintem valami ilyesmit láthatunk körvonalazódni az oroszoknál éppen, és ha így haladunk, akkor nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy nálunk is hamarosan valami hasonló fog bekövetkezni. Azzal a hatalmas különbséggel természetesen, hogy itt nincs háború. Az azért szép lesz, amikor majd a Fidesz-fanatikus a Fidesz-fanatikusnak esik, a lipsik meg karba tett kézzel, pattogatott kukoricát majszolva nézik végig, ahogy ezek lerendezik egymást. Mondjuk egy elszabadult, félresiklott békemenet csúcspontján. Mert bármennyire sötéten is látom a jövőt, azt azért észrevettem, hogy sokan kezdik a csipás szemükön keresztül érzékelni, hogy nem igazán a történik a valóságban, amit mondanak, vagy elbáboznak neki. Az árak továbbra is az egekben, az egészségügy már félvállon fekszik az oktatás mellett a tatamin, ahova a ketrecharcos Jézus Viktor birkózta le őket, és már a csok és a babaváró és az egész családtámogatási hókuszpókuszt is megszüntették eddig ismert formájában.

Apropó! Mr. Piac ezek szerint még mindig állja a sarat, nem? Merthogy a háborús és szankciós infláció generálta vírusos agyvelőgyulladás, amire a doktorminiszterelnök úr beadta a vakcinát, valahogy nagyon nem akar gyógyulni. Lehetséges, hogy kéne neki egy emlékeztető oltás? Nem akarok belepofázni a nagyok dolgába, de akkora a kuss minden tévedhetetlen miniszterelnökök legnagyobbjának oldalán, hogy még a légy zümmögését is lehet hallani. Pedig ha már veszélyhelyzet van, akkor nem ártana tájékoztatni a közt a legújabb háborús fejleményekről, gazdasági intézkedésekről, nemzetmentő nem megszorításokról. Vagy nem? Lehet, hogy már a hívek sem értik, mi folyik ott, vagy mi folyik itt, ezért inkább addig kuss van, ameddig Bűnöző Antal ki nem talál valami csatakiáltást, és gyorsan leveszik a zászlóról az egy vérből valók vagyunk dumát. Mert ezt figyeld

Az orosz védelmi minisztérium szerint a különleges katonai műveleti területen működő orosz közös erők orosz parancsnok-helyettese, Szergej Szurovikin felszólította a Wagner csoport vezetőjét, Jevgenyij Prigozsint, hogy teljesítse Vlagyimir Putyin elnök parancsát, és minden kérdést békés úton oldjon meg. Arra kérlek, állj meg. Egy vérből valók vagyunk! Az ellenség arra vár, hogy a belpolitikai feszültség eszkalálódjon. Nem szabad az ellenség javára játszani ebben a nehéz időben. Mielőtt még nem késő, alá kell vetned magad a nemzeti akaratnak és rendnek. Állítsátok meg a konvojokat, vigyétek vissza őket az állandó bevetési helyeikre, és békésen oldjatok meg minden kérdést. Beszarás, ami ott megy. Az külön is, amivel az agresszor visszavágott tegnap az (őt el)árulóknak: Amivel most szembenézünk, az árulás. Személyes érdekek vezettek hazánk elárulásához és fegyveres erőink harcához!

Azért fontos ezeknek a kijelentéseknek a dokumentálása, mert a történelem során nem először és nem utoljára hangzanak el olyanok szájából, akik benézték a rajzot, és nem úgy alakultak az elmebeteg dolgaik, ahogy ők szerették volna. Fontos leszögezni azt is, hogy Putyin esetleges politikai halála, igencsak komoly hatással lesz az oroszpárti Fidesz-tábor lelkivilágára és természetesen magára Jézus Viktorra is. Hiszen ha ez bekövetkezne, neki sok tekintetben annyi. Az a ló, amelyikre feltette az egész országát, kiesni látszik a derbiből. Ez akkor is igaz, ha Prigozsinnak azért nem túl acélosak az esélyei. De érdemes lesz figyelni mostanában a mi eltorzult békegalambunkat és az ő reakcióit.

Egyébként pénteken elmaradt a nagy mesélő imareggelije az ellopott közmédiában, ugyanis mostanság éppen balkáni turnén van, és azon dolgozik nagyon nagy erőkkel, hogy az összes volt jugoszláv tagállamot minél előbb beterelje a gonosz brüsszeli szövetségbe. Nem is értem, vajon mi a faszt akarhat? Jó, persze, hogy értem, de az átlag fideszes polgártársak hadai szerintem megint össze lehetnek zavarodva. Már ha egyáltalán értik, hogy mi folyik körülöttük. Azt mondta a vezér, hogy Magyarországnak szuverén külpolitikája van, és ő, Jézus Viktor Bosznia-Hercegovina gyors európai uniós csatlakozását támogatja. Sőt, mondott még cifrábbakat is: meggyőződésem, hogy ma az európai gazdaságnak nagyobb szüksége van Szerbiára és Bosznia-Hercegovinára, mint fordítva. Na ezt add össze! És ezek a rohadó európaiak nem akarják a tutit, pedig itt van a Balkánon a kutya elásva. Azt kéne minél előbb beengedni oda, ahol ettől az elszabadult Moszkva-párti autokratától is már szabadulnának inkább, mint kutya a bolháitól. Más nem is hiányozna. 

Mindenesetre nem csak a levegő forró így június végéhez közeledve, hanem ahogy elnézem, a hangulat is az tőlünk keletre, ahova a kétszárnyú ajtót kinyitotta a félisten. Izgalmas és szórakoztató lesz, meglássátok!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.