Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kérdés inkább az, hogy vajon ti emlékeztek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedd este újfent nemzeti ejakuláció volt a Puskás Ferencről elnevezett, jobbára fideszes Colosseumban, ahol ha a magyar válogatott játszik, azonnal megszűnik a világ összes problémája, és minden egyes bátorak és nem bátorak együtt gyönyörködnek a foci mindenek felett álló szépségében. A párttagok munkaköri leírásának része lehet, hogy egymás után rakják ki a stadionban készült képeket, és ezzel mérjék le a nemzet összetartozását. Meg a közmédiadíjas Ismerős arcok örökzöldjével, amely szerint egy vérből valók vagyunk.

Ugye emlékszünk még: “Minek ekkora stadion?”

Nos, ma egy világverőnek távolról sem nevezhető csapattal játszunk, a Puskás Aréna pedig -ezúttal is- megtelt….

S ahogy az nálunk lenni szokott: meghallgattuk az ellenfél himnuszát és megtapsoltuk. 

Hajrá, Magyarország! 

Ezt a horkolásgátlótól az akkumulátorgyárakig mindent beszerző Szijjártó miniszter bírta kipréselni magából, mert a foci neki is a fixa ideája, akárcsak szeretve tisztelt főnökének. Aki az elmúlt napokban szerintem több időt töltött stadionokban, mint a munkahelyén. Az nem számít, hogy állítólag tokáig állunk a háborús veszélyhelyzetben, és rettegünk reggeltől estig a baloldaltól, amelyik – ha nem figyelünk oda egy kicsit – simán hadat üzenne és belesodorna minket a háborúba, miközben Orbán természetesen az Európa felett repkedő békegalambot alakítja nem túl meggyőzően.

De visszatekeredve a mi tehetséges teremfocistánk posztjára. A válaszom: igen. Vagyis igen, emlékszünk. A kérdés inkább az, hogy vajon ti emlékeztek, Péter miniszter? Arra, hogy harmincötmilliárd forintról indult az ekkora stadion, nekünk meg ahhoz kellett jó pofát vágni, hogy a végére százkilencvenből megúsztuk. Eredetileg húsz sportág otthona lett volna, ebből mára csak egy maradt: a labdarúgás. És ez hagyján. De közben majdnem minden városban épült egy szentély, amiről kurvára nem kérdeztek meg senkit az urak. Hogy kell, nem kell, mehet, nem mehet? Ha ezeket nem a nép fizetné és tartaná fenn (és ugye közben látjuk, mi lett a hetvenes években épült, lepusztult salgótarjáni stadionból, amit egy budai luxusvilla áráért hirdetnek), akkor pont leszarnám, hogy Peti miniszternek kurva jó a kedve, ha teltházas lelátók fölött pöffeszkedve fogyaszthatja el a kaviáros szendvicseit a VIP-páholyban Jézus Viktorral, akinek a kertje végében is virul egy ilyen nemzeti építmény. 

Vele ellentétben én konkrétan akkor lennék nagyon boldog, ha mondjuk minden megyei kórház úgy nézne ki, mint ahogy ezek a stadionok, és lenne legalább olyan színvonalon az ellátórendszer vagy akárcsak egy szimpla mosdó, mint a Puskás Arénában. De iderángathatnám az iskolák leamortizált épületeit és leszakadt plafonjait, vagy a télen hidegben fagyoskodó gyerekek százait. Ha nem lennének ilyen gyerekek, az sokkal megnyugtatóbb lenne számomra, mint az, hogy a csilliárdokat kereső focisták csilliárdos fedett sportlétesítményekben rúgják a labdát egymásnak, miközben a lelátókon fekete Hungária pólós, mindenféle revizionista jelképekkel kitetovált ultrák hogyan huhognak az ellenfél csapata ellen. Mert ilyenkor olyan tesztoszteron lengi be a B-közép táborát, hogy félmeztelenre vetkőzve, egymást csókolgatva és ölelgetve alélnak el, ha gólt lő a válogatott. Miközben egyébként ugyanezek buziznak és cristianohomoszexuáloznak, ha történetesen vesztésre áll a csapat, vagy ellenünk játszik a portugál válogatott világsztárja. Mert ki nem ugrál, hülye buzi, hej! De ennél sokkal nagyobb baj, hogy Orbánnak valamiért ez a fétise, valamiért ez a fixa ideája és fejlövése: hogy ezt a sportágat tömje ki a magyarok adóforintjaival, hogy közpénzek felfoghatatlan mennyiségét rendelje alá a megalomániáját magán viselő (magyar) foci iránti szerelmének. 

Ám mielőtt a szenvedélyüknek hódolt volna, az egész nemzetikeresztény kommandó Szerbiában smúzolt a Vucic nevű másik Moszkva-párti autokratával, és mindenféle stratégiainak nevezett megállapodásokat kötöttek a Balkán másik hírhedt gengszterével. A közös műsor részeként Jézus Viktor esdekelve kérte az elnök urat, hogy engedje el a koszovói rendőröket, akiket fogságban tart emez. Akiket akkor fogtak el, amikor pár hete összeverbuvált szerb ultrák összebalhéztak a koszovói albán rendőrökkel és a KFOR katonáival. Valamiért a nagy honvédő azt nem említette meg miután a verőemberei súlyosan megsebesítettek magyar katonákat, hogy ezt vajon hogy gondolta? Úgy látszik, ilyenkor ez nem olyan nagy ügy. Pedig konkrétan arról volt szó, hogy a békefenntartó magyar katonák a munkájukat végezték, és közben a Vucic-féle ultrák, szerb rendőrök mindenkit ütöttek-vágtak, aki próbálta megfékezni őket. Ezek azok egyébként, akik körülbelül ugyanannyira imádják az orosz agresszort, mint Orbán. A Crvena Zvezda tábora a Katyusát énekelte a Maracana stadionban nem is olyan régen, sőt, a mai napig sértve érzik magukat nemzetileg, mert a jugoszláv tagállamok anno 1999-ben függetlenné váltak tőlük. Hahó, Orbán! Most lett volna igazán indokolt kinyitni a pofádat, kikérned magadnak és kiállnod a magyar katonákért.

De igazából ez a fajta viselkedés megint csak azt bizonyítja, hogy Orbánnak esze ágában nincs visszatalálni a nyugati demokráciák és az Európai Unió szellemiségének irányába, helyette rendületlenül diktatúrák, jobb esetben csak konszolidált autokráciák kétes vezetőivel próbál egyre szorosabb kapcsolatot kialakítani, és ezt természetesen hatalmas sikerként előadni a nyájnak. Annak a nyájnak, amelyik inkább éhezik, kuporgat, nem megy, nem tud elmenni nyaralni, mert konkrétan nincs miből. Azért, mert most éppen a szűk esztendők vannak. Mindeközben Orbán és sleppje egyre csak hízik, gazdagodik, és mivel az uniós pénzek nem jönnek, hát a magyarokat kopasztja meg. A magyarok meg készséggel adakoznak is neki, mert szegény miniszterelnök úr nem maradhat magára a nagy honvédő háborújában, ahol rendszeresen veszít, miközben ő állandóan győzelemként adja elő ezeket a sötét külföldi portyázásait.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.