Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz markában van a vidék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sok újságíró és ellenzéki politikus is felvetette már, hogy véleményük szerint a kormánypártokra csak buta, alulképzett, alkoholista, idióták szavaznak, akik nélkül ez az ország élhetőbb lehetne. Azzal viszont, hogy ilyen szavakkal illetik a Fidesz szavazóit, csak a kormánypárt malmára hajtják a vizet, hiszen senki sem akarja, hogy lebutázzák – még ha esetleg az is -, ezért automatikusan ellentámad és kikéri magának. Ő tájékozott, ő jól meggondolt döntést hozott, amit nem kérdőjelezhet meg senki sem, hiszen ez az ő döntése. Persze ez az utóbbi rész igaz is, mivel a demokrácia – már ha az lenne Magyarországon, ugye – úgy működik, hogy az emberek arra szavaznak, akire csak akarnak. Iskolai végzettségtől és IQ szinttől függetlenül mindenki szavazhat, hiszen minden magyar joga az, hogy megválaszthassa azokat az embereket, akik őt képviselik. Ha sokan a rosszra szavaznak, akkor a rossz kerül hatalomra, de ez a veszély mindig is megvolt a demokráciákban.

Egyes megmondóemberek pont ezért pedzegették még korábban, hogy iskolai végzettséghez kellene kötni a szavazójogot, hiszen akkor nem aluliskolázott analfabéták döntenék el az ország jövőjét, akik sajnos felmérni sem képesek a döntésük következményeit. De ilyet egyetlen demokráciában sem lehet meghúzni, hiszen azzal értelmét veszítené maga a demokrácia szó. El kell fogadnunk, hogy akár megérti az ember az őt körülvevő világot, akár nem, szavazati joga van. A tizennyolcadik életévét betöltve arra szavazhat, akire csak akar, anélkül, hogy azt meg kellene magyaráznia bárkinek is. Ez a demokrácia pozitív, és egyben negatív oldala is, de ez mindig fenn fog állni. Pont ezért lenne borzasztóan fontos az, hogy a közoktatás színvonalát ne hagyjuk lepusztulni, hiszen annak eredményeként a helyzet csak romlani fog. Minél több aluliskolázott ember lesz ugyanis ebben az országban, annál nagyobb győzelmekre számíthat az uralkodó párt, hiszen propagandájuk egy az egyben őket célozza meg. Ezt persze tagadhatják, ahogy csak akarják, de aki képes felfogni ezen üzenetek céljait, megérti, hogy mi is áll azok hátterében.

Orbán legnagyobb ellensége tehát a tudás. A tudás, amelynek hatására idősek, fiatalok, vidékiek és fővárosiak egyaránt képesek önállóan gondolkodni, és akár még meg is kérdőjelezhetik a kormány bizonyos döntéseit. Egy tanult ember számára több lehetőség is adódik az életben, ezért nem olyan könnyű megfenyegetni és ezzel befolyásolni. Ugyanakkor egy nyolc általánost végzett embert igen könnyű arra ösztönözni, hogy a Fideszre szavazzon, hiszen ha azt nem teszi meg, akkor megválhat egyetlen munkalehetőségétől, amely a kormány kezében van. Egy informatikustól, orvostól, gépészmérnöktől viszont nem lehet ilyen könnyen elvenni a jövőjét, nem lehet a közmunka megvonásával megfenyegetni, hiszen nem szorul arra rá. Ő képes tehát olyan döntést hozni, amely nem szolgálja a Fidesz érdekeit, hiszen nem kell megtorlástól tartania.

Az, amit egyes újságírók és politikusok mondanak a Fidesz keménymagjáról, nem jár túlzottan messze a valóságtól, de akkor is kontraproduktív ilyen cikkeket irkálni és közleményeket kiadni, hiszen csak feldühíti ezeket az embereket, akik sokszor lehet, hogy egyébként is csapdában érzik magukat. Mert lehet, hogy nem a Fideszre szavaznának, de úgy érzik, nincs más lehetőségük, hiszen megélhetést kell biztosítaniuk a családjuk számára. Vannak viszont azok a szavazók, akik megmagyarázzák, hogy miért is állnak ki a Fidesz mellett, és miért nem várható változás az elkövetkezendő években.

Agyukra ment a frusztráció. Véletlenül sem jut eszükbe, hogy kedvenceik nem tudnak a választók többsége számára elfogadható ajánlatot tenni. Az meg végképp nem jut eszükbe, hogy ezt számon kérjék, marad az ostoba fölényeskedés.

Az tény és való, hogy a baloldal nem igazán képes valódi opciókat felajánlani sok szavazó számára, de a Fidesz képes? Amikor az a kampányszlogen, hogy Folytatjuk!, akkor mégis miről beszélünk? Ez miféle irány, miféle alternatíva? Ostoba félmondatokkal manipulálják a társadalmat, miközben egyetlen céljuk az ország kifosztása és a társadalom elbutítása. Ez nem elfogadható ajánlat, és aki képes átlátni a propaganda üzenetein, az pontosan tudja is azt, hogy a Fidesz soha nem teljesítette egyetlen ígéretét sem, ha az nem volt érdeke. Igen ritkán fejlesztett olyan területet, amely a társadalom számára fontos volt, viszont a kormánynak igen sok pénzébe került. Inkább építgeti a Várnegyedet a kormány, vagy épp stadionokat országszerte, nem is beszélve a templomokról, mint hogy fejlessze a közoktatást, vagy az egészségügyi ellátást. Mégis, mit kaptunk tehát a Fidesztől, amire az ellenzék nem képes alternatívát nyújtani? Milyen pozitív változások történtek ebben az országban az elmúlt 13 évben? Mi az, amire akár egy fideszes szavazó is büszke lehet? Nekem valahogy egyetlen ilyen dolog sem jutott eszembe, pedig 13 év azért elég sok idő.

Ne nézzük tehát teljesen hülyének a társadalmat, itt nem arról van szó, hogy tökéletes munkát végez a Fidesz, amire nem tud valódi alternatívát kínálni az ellenzék, hanem arról, hogy az egyre butuló társadalom a Fidesz markába került és ebből a csapdából segítség nélkül nem lesz képes kikecmeregni. A frusztráció tehát érthető azok részéről, akik ezt tehetetlenül figyelik, de a helyzeten sajnos nem segít.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.