Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ugye milyen nyomorult érzés, ha nem az van, amit te kitalálsz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 137,129 forint, még hiányzik 2,862,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy gondolom, hasonló műsort nyomhatott annak idején a vadnyugat rezervátumaiban az apacs sámán, miután varázsgombával szétcsapta magát az indián tanács ülésére készülve, mint a mi bölcs és mindenhez értő, mindent tudó hatvanpusztai gróf Münchausen Viktorunk az általa eltulajdonított, és a rajongók szellemi-lelki abuzálásra használt közrádióban. Legutóbb csütörtök délután, amit aztán péntek reggel hallgathatott meg felvételről a közönség. Bár azóta is rengeteg minden történt, érdemes meghallgatni. Általában ezek a fél órás flash-ek annyira szürreálisak, annyira nem és egyre kevésbé evilágiak, hogy ha én lennék az UFO újság vagy a Hihetetlen magazin szerkesztője, címlapon hoznám ezeket. 

Sokszor leírtam, hogy ezekkel a delirálásokkal két baj van. Az egyik az, hogy ha ezeket előre megfontolt szándékkal, a szekta stratégiai hülyítése és rémisztgetése miatt adja elő. A másik az, hogy ha ő maga is elhiszi azokat a fantazmagóriákat, amiket nagy átéléssel előad. Hozzá kell tennem: egyik se jó, a végeredményt tekintve mindkettő pusztító. Az elsőnek büntetőjogi vonzata kéne hogy legyen egy normális országban (egy normális országban mondjuk egy ilyen típusú ember nem lehetne miniszterelnök, maximum otthon, családi körben az unokákkal játszadozhatna miniszterelnökösdit), gondolhatunk itt közösség elleni uszításra, álhírterjesztésre (amit különösen szigorúan kellene büntetni), hazudozásra, nagy nyilvánosság előtti rágalmazás, stb. A másodikért meg minimum egy alapos orvosi kivizsgálás járna, és utána a megfelelő kezelés a páciensnek. De legyünk megengedőek és jóindulatúak: a 13 éve a hatalomban a saját malmában őrlő pékünkkel kapcsolatban, és tegyük ide Hadházy Ákos diagnózisát, ami így szól: Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott.

És akkor mindenki döntse el, hogy számára melyik a szimpatikusabb magyarázat arra a jelenségre, amit ma Jézus Viktor képvisel, és arra a rengeteg valótlanságra, amit alapvetésként rögzít a hívek fejében. Mert épeszű ember ezeken egy jót röhög, vagy csak annyit mormog maga elé, hogy atyaég, de semmiképpen nem veszi komolyan egyetlen szavát sem ennek a hétmérföldes gazembernek. Aki olyan szavakkal spékelte meg a hajmeresztő mesketéjét, mint „puha nem”, „szőrős lóláb”, „anti infláció”, „a NATO támad”. Eszem ágában nincs mondatonként cáfolni és tényszerűen leírni azoknak az állításoknak az ellenkezőjét, amelyeket ez szélesvásznon vetített a nagyérdeműnek, mert akkor egy kisebb regény kerekedne az írásomból, de röviden mindenképpen érdemes reagálni azokra az árvalányhajas faszságokra, amiket jó szokásához híven rezzenéstelen arccal előadott. 

A fő csapásvonal megint a háború, Soros és Brüsszel volt. Egy álmából felriadó fideszes hívő (és attól tartok, hogy már nemcsak ő) mindenféle előzetes gondolkodás nélkül, kívülről fújja a választ, ha esetleg valaki rákérdez az alapvetően mindenkit érintő napi problémákra, amiket valószínűleg ő maga is tapasztal, ha elmegy mondjuk vásárolni, amikor megkapja a fizetését, vagy elmegy egy orvosi rendelőbe (már ha van egyáltalán ott, ahol lakik), ne adj’ isten iskolába jár a gyereke, és éppen nincs, aki tanítsa. Akkor ebből a koordinátarendszerből kell előkapni az egyenválaszt, és csípőből hárítani azokat a kritikákat, amelyek szerint a doktorminiszterelnök úr katasztrofálisan kormányoz. A kritikusok alatt értsd: baloldali, háborúpárti migránssimogató, sorosista, buzi, gyurcsányista, hazaáruló liberális. Ezek lennénk mi, akik értetlenül és bénultan állunk a napi ámokfutások előtt, ez előtt az itt kell élned, hogy elhidd típusú közélet előtt. Amit egyébként egy szélsőségesen szürreális színdarabnak gondolna bárki, aki nem itt él, ha elmondanád neki, mi folyik ebben a tejjel, vajjal és mézzel folyó Kánaánban 13 éve. 

Ahol az Európai Unió egyenlő a belga fővárossal, ami ellen napi szinten harcba indul az orbáni orkok serege, de valamiért nem tudják soha legyőzni azt. Mint ahogy most se, hiszen elsöprő többséggel elfogadták az uniós menekültügyi reform nagyvonalait, és a nagy ketrecharcos nem tudott vétózni az ügyben. Mert neki az a csata, ha vétózik és megakaszt folyamatokat, majd győzelemként adja elő a nyájnak, hogy ő már megint keresztbe tett, megint megmutatta. Tisztelettel jelentem, mi is többnyire ezt érezzük Orbánnal kapcsolatban, mint amit ő Brüsszellel kapcsolatban. Szerencsére van nála egy nagyobb döntéshozó grémium, ahol nem neki van többsége, ahol a vele szemben álló, többnyire normális többség akarata érvényesül. Ez biztos rohadtul frusztrálhatja a saját országában mindenható illiberálist, miután ezeket a rá is vonatokozó szabályokat be kell tartania.

Ugye milyen szar, Viktorka? Ugye milyen fos érzés, ha nem az van, amit te kitalálsz? Pontosan ezt érezzük mi napi szinten, azzal megfejelve, hogy te még lopsz is tőlünk, majd hülyének is nézel mindenkit, aki ennek hangot ad. Az olyan fasiszta koszolásokról meg már ne is beszéljünk, hogy a németek vagonokban hoznák ide a migráns hordákat, és azokat nekünk kellene onnantól kezdve befogadni. Mondok jobbat: építtessél egy lágert, ahova egyenesen befut majd a szerelvény, és rögtön csinálj mellé barakkokat, ahova meg a nemzet ellenségeit tereled majd be, ha úgy hozza kedved. Menj el Auschwitzba vagy Dachauba, ott megnézheted, hogyan néztek ki ezek a táborok, aztán kérjél tanácsot Vlagyimir barátodtól, hogy ő hogyan működteti az ilyen jellegű átnevelő intézményeit Szibériában. És mindenképpen vadászd le Sorost és a fiát is, mert ha nem teszed, akkor a végén még eladja a fejünk felől az országot az a szemét zsidó háborús spekuláns. A Soros-birodalom visszavág. Ezt sem én mondtam, de legyünk következetesek! Akkor legyen egy olyan rész is, hogy a NER-esek bosszúja vagy a Baljós Árnyak. Igen, itt az országot átszövő fideszes oligarcha- és maffiahálózatra gondolok, amely sötét oldalnak a legfontosabb képviselője pont te magad lennél, Viktorka.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.