Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így is lehet persze élni, a kérdés az, hogy érdemes-e

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A vezér fejében is kisüthetne a nap, mert most mintha erősen beborult volna arrafelé.

A mai napon tájékoztattam a frakciót a brüsszeli döntés következményeiről. A kötelező migránskvóta elfogadása ellentétes a magyar emberek népszavazáson hozott döntésével. Brüsszel nem élhet vissza a hatalmával, senki nem mondhatja meg a magyarok helyett, hogy kivel kell együtt élnünk! (Facebook/Orbán Viktor)

Egyrészt ugye az Európai Unió pont leszarja, Orbán hívei mit akarnak. Másrészt állatira, de tényleg nagyon gáz egy érvénytelen és eredménytelen népszavazásra hivatkozni. A magyar emberek azon a népszavazáson konkrétan úgy döntöttek, hogy szarnak Orbán fejére, el sem mentek voksolni. Vagy netán a miniszterek elnöke úgy tudja, hogy a népszavazás érvényes és eredményes volt? Azt hazudták neki? Ő meg elhitte? Baj lesz itt. Mármint persze eleve is van baj gazdagon, de még ennél is nagyobb lesz, ahogy nézem. Hát hiszen az igazságügy minisztere is kint felejtette magát a napon. Mármint kénytelen vagyok ezt feltételezni, mert mi más oka lehet annak, hogy szegény Varga Judit úgy tudja, majd amikor Magyarország tölti be az unió elnöki tisztét (már persze csak akkor, ha betöltheti), az azt jelenti, hogy átveheti Orbán a hatalmat az Európai Unió felett. És akkor majd csupaegy keresztény és konzervatív és náci, rasszista, xenofób lesz mindenki az unióban egycsapásra. Meg kellene nézni az elnökségről szóló műszaki leírást szerintem. Abból biztosan kiderül, hogy nem hatalomátvételről van szó. A tagállamok pont annyian lesznek, mint most, és pont annyira megvetik Orbánt, mint eddig. Ezen az sem változat, ha a Sándorpalotáné saját két dolgos kezével horgol egy koronát a vezérnek, Juci miniszter pedig ünnepélyes keretek között a fejére igazítja. Lehetőleg a Duna jegén, és lehetőleg nyáron.

Kérdés: Szijjártó beszólt a gazdájának, vagy csak nekem sem kellene sokáig a napon időznöm?

Majd hogy fog lesni, amikor eljön az az idő, hogy senki (SENKI) nem lehet magasabb Orbánnál? Ahogy nézem én az elmeállapotok alakulását, sokat már erre sem kell várni. Jó, mondjuk Trump biztosan lehet magasabb, ülve úgysem látszik. Arra pedig van némi esély, és ez már nehezen lesz megúszható. Csak nehogy egyszerre csukjanak le mindenkit, aztán ne legyen, aki hordja be a másiknak a bablevest. Az szörnyű lenne. A böriben talán még márványmosdó sincs, meg csillár a klotyóban, nemhogy olvasmánynak jó kis államtitkok. Dögunalom lenne, ha nem járna ingyen a Nemzeti Sport. Vagy oda még az sem jár?

Nem kimondottan friss hír (bár annyira nem is régi, csak pár napos), de nekem most jött szembe, hogy dicső országunk – Lengyelországgal vállvetve – sikeresen megfúrt egy tagállami tanácsi határozatot. A határozat arról szólt volna, hogy az unió területén azonos jogok és védelem illeti meg az LMBT személyeket, mint a többséget. És hogy nem lenne szabad őket gúnyolni, bántani, megalázni. Na, ezt vétózták meg a vékettek, legyünk büszkék a mi részünkre belőle. Jó, fura lett volna megszavazni ilyesmit annak a kormánynak, amelyik beépítette a politikai propagandába a másság üldözését. Ha rajtuk múlt volna, már a szivárvány is tiltott szimbólum lenne. Persze nem feltétlenül közvetlenül csinálják, bár az sem példa nélkül való egyáltalán. De nagyon bejött nekik, mondhatni az LMBT húzóágazat. Már csak nem fogják elengedni azt a jó kis üzletet? Nem. A többi tagország pedig kapja be. Igaz, hogy már jó ideje a mi békevitézünk van a bré rosszabbik végén, de ameddig a hívek elhiszik, hogy ők élveznek, addig nincsen nagy baj. Majd lesz.

Az Országgyűlés Hivatala letiltotta a parlamenti beléptetéseket június 16-án, aznap, amikor a pedagógusok státusztörvényét vitatják majd meg a képviselők – olvasható Barkóczy Balázs, DK-s képviselő Facebook-oldalán.

A tájékoztatás szerint aznap az Országház látogatása is szünetel majd, napi beléptetési engedélyt nem lehet leadni és az előzetesen az erre a napra leadott engedélyek sem lesznek érvényesek. (24.hu)

Az utcai harcos, a hős honvédő, aki minden egyes alkalommal küzdeni megy Brüsszelbe (mostanában főként a szőnyeg szélére), aki nem ismer lehetetlent. És az ő harcostársai. Ők, akiket imád a nép, akiknek egyértelmű felhatalmazást adtak a szavazók, akik mindent értünk tesznek. Csak tudnám, hogy akkor mitől fosnak olyan kegyetlenül? Arra nem gondolhatok, hogy furdalja őket a lelkiismeret, mert ilyenjük nincsen. De valami van, ha csak úgy érzik biztonságban magukat, ha hermetikusan bezárkóztak. Így is lehet persze élni, a kérdés az, hogy érdemes-e.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Olaszországba utazik, hogy lerója kegyeletét Silvio Berlusconi volt miniszterelnök, a Hajrá Olaszország (FI) párt elnöke gyászszertartásán – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az erről szóló olaszországi médiaértesüléseket.

A temetési szertartást szerdán délután 3 órakor tartják a milánói dómban, állami tiszteletadással.

Silvio Berlusconi hétfőn, 86 éves korában hunyt el Milánóban. (MTI)

Hát az csak természetes! Kár lenne, ha lemaradna. Igazán örömmel fizetem a különgépet, testőröket, mindent, ami kell. Kedves gesztus Havasi Bertalantól, hogy minket is értesített, ha már az olasz sajtó amúgy is előbb tudott róla, mint az őshonos alattvalók. Remélhetőleg sikerrel zárult a tegnapi kormányülés, amiről természetesen mi egy vak hangot nem tudhatunk, mert nem tartozik ránk. Ülnek a komoly bácsik az asztal körül, sem laptop, sem táblagép, okostelefon, véletlenül sem. Cerka, papír, nyomtatott térkép. Magyarország előre megy, nem hátra! Mert ugye lehetne az stencilezett térkép is.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Ahogy szoktuk, hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

Végül – bár nem szokásom nekrológot írni, és most sem fogok – elment egy generáció bálványa. Kevés embernek adatik meg, hogy úgy távozhasson ebből a világból, hogy az méltó legyen ahhoz a képhez, ami sokakban él róla. Jó motorozást odaát, Berger!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.