Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A férfiak felszabadítása kis fáziskéséssel, de lassan azért halad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Jó, ez így nem teljesen igaz, mindenkinek mégsem szeretném, ha szép napja lenne. Például azoknak legyen csak nyugodtan csúnya napjuk, akik napok óta terrorizálják az országot azzal, hogy elérhetetlenné tesznek független weboldalakat. Remélhetőleg a mindig éber állami hatóságok már a nyomukban vannak, és a TEK hamarosan rárúgja az ajtót az elkövetőkre. Ameddig erre várunk, nyugodtan olvasgathatjuk a pártmédia összes példányát, és máris megtudhatjuk, hogy Hofi Géza volt Kádár János udvari bohóca. Bizonyára az is a fideszes kultúrharc szerves része, hogy a sárba taposnak mindent és mindenkit, aki nem simul bele résmentesen a náci fideszes narratívába. Az a rossz hírem van nekem, hogy ez az, ami nem működik, de mint minden diktatúra minden seggnyalója, ezek is túl ostobák hozzá, hogy megértsék, a kultúrát, a művészetet és a humort, valamint a közönséget nem tudja sohasem kisajátítani senki. Akkor sem, ha hangosan és érthetően ordítja, hogy most mi jövünk, mert eddig nem mi uralkodtunk, ámde mostantól ez változik! Nem változik. A tehetség nem osztható ki a hűségeseknek, szemben a trafikokkal, földekkel, uniós pénzekkel, reklámbevételekkel, állami megbízásokkal, kinevezésekkel, kastélyokkal. Hofit – ha már éppen ő az aktuális célpont – alighanem ismerni fogja a következő generáció is, Baginacsát a kutya sem. Ha valóban Hofi volt Kádár udvari bohóca, az egy dolgot jelent; Kádárnak volt természetes intelligenciája és ebből fakadó humora. Akinek Baginacsa az udvari bohóca, arról ezt nem feltételezhetjük még akkor sem, ha a legnagyobb jóindulat vezet minket. És, de, pláne, sőt, főleg miért vezetne? Van rá bármiféle okunk?

Semennyire nem fontos (bár fene tudja. Tényleg nem fontos?) hír ütött szemen. Az Origón, mert azt legalább meg lehet nyitni. Őket nem támadják, biztosan finnyásak a hekkerek, a félpornó-pletykabulvár nem izgatja őket annyira, mint a politika. Tehát a hír: Már a férfiak is sminkelhetik magukat egy nagy légitársaságnál. Még nincsen a hírhez értelmezés, ami persze nem is azért kell, mert a törzsfogyasztók nélküle nem tudnák, hogy mit kell gondolniuk a világot romba döntő genderlobbiról, hanem mert jó kis téma, belepasszol a pártpropaganda profiljába, lehet rajta rugózni, gúnyolódni, gyűlölködni, rémüldözni. Az mondjuk meglepett, hogy nem is ez az első olyan eset, amikor egy légitársaság módosítja a légiszemélyzetre vonatkozó öltözködési irányelveket, tavaly is volt erre példa. Azt akkor nem más, mint a minden fillérért becsülettel megdolgozó Habony-féle hírügynökség derítette ki szorgos, kompromisszumot, megalkuvást nem ismerő munkával. Az van tehát, hogy az utaskísérők és a pilóták dresszkódját egységesítették, nincsen külön női-, és férfi viseletre vonatkozó előírás. Még pontosabban: nem kötelező többé a magassarkú cipő, választható, ahogy a sminkhasználat, ékszer, hosszú haj, körömlakk, ékszer viselése is. Egységesen, nemtől függetlenül. Szerintem éppen ideje volt mindkét nem emancipálásának. Amúgy is, amennyire én tudom, eredetileg sminket is, ékszert is a férfiak viseltek előbb, szóval még csak meglepődni sem kellene ezen. Amitől persze fel lehet nagyon háborodni, bár kötve hiszem, hogy túl sok pilóta vagy légiutaskísérő fog magassarkúban szenvedni csak azért, mert már lehet. A többi pedig legyen mindenkinek szíve joga, majd hozzászokunk ahhoz is, ahogy azt is csak megszokta valahogy az emberiség, hogy a nő nem a férfi haszonjószága, nem kötelező szülni, fűzőt, melltartót viselni, érhet a szoknya boka fölé, lehet szavazni, tanulni, akár vezető beosztásban dolgozni a nőknek is. A férfiak felszabadítása kissé fáziskéséssel, de lassan szintén halad. Menő lesz, amikor majd nem szalad össze senki szemöldöke azért, mert valami olyat lát, amihez nem szokott hozzá. Megtanulhatunk végre (majd egyszer) a külsőségek mögötti tartalomra figyelni, az pedig csak jó lehet, ez nem is kérdés.

Némileg a keretes szerkezet jegyében zárom nagybecsű soraimat (kelt mint fent, mert nem csak Hofi, Rejtő is örök) a független média ellehetetlenítésére tett kísérlettel. Azt írja – nem az újság, hanem – a PestiSrácok, hogy ők ezennel lerántották a leplet Gulyás Marciról, aki a drágaszép, ám erősen megvezetett támogatóinak a pénzén élősködik. Ezt srácokék úgy kalkulálták ki, hogy megpislantották a nyilvános beszámolót, abból leszűrték, hogy Soros György önti be a pénzt – az meg mindegy is, hogy nulla forint külföldi támogatás szerepel a beszámolóban -, ámde!

A kommunista forradalmárból lett médiavezér pedig nem csak egy alapítványon, hanem egy cégen keresztül is, pontosan a MFG Film- és Videógyártó, Szolgáltató Kft-n keresztül is jövedelmező módon gazdálkodott. A cég árbevétele négyszeresére nőtt az egy évvel korábbihoz képest, tavaly 56 millió forint árbevételt realizált. Ebből 13 millió forint volt az adózott eredménye. Vagyis Gulyás Marci az általa hangoztatott nagy orbáni elnyomás közepette már a második fizetőképes vállalkozását építette fel. Személyesen is profitált a cégből, hiszen a nyilvános dokumentumok szerint, mint egyedüli tulajdonos 10 millió forintot vett ki osztalékként. (PestiSrácok)

Hát meg is zavarodok nyomban! Valami elképesztő, hogy valaki csinál egy céget, realizál némi nyereséget, és pénzt vesz ki a saját cégéből! Vérlázító! Amúgy a nyilvános adatokból az is kiderül, hogy Gulyás nem vesz fel fizetést sem a cégében, sem a Partizánban, ebből én azt szűröm le a magam egyszerű agyával, hogy az a 10 milliós osztalék lehet az éves megélhetése. Adózás után persze, ami marad. Nyilván újdonságot mondok, de az van, hogy a független/ellenzéki/rendszerkritikus/kommunista/forradalmár is pénzért vásárol a boltban, fizeti a rezsit és az összes adót, sarcot. Istenkém, mohó kicsit, szeretne legalább egy átlagfizetés körül keresni. Nem győzöm hangsúlyozni, munkával. A saját pénzéből alapított saját cégével. Hihetetlen, valóban! Olyasmi ez, mint amikor rólunk rántották le a leplet néhány éve. Akkor az derült ki rólunk, hogy egyrészt mi vagyunk a felelősek a Romániába telepített/telepítendő rakétarendszerért, vagy valami ilyesmi. Akkor sem értettem, mára pedig a kilencven százalékát el is felejtettem a rólunk összelapátolt hülyeségeknek. A mi rakétavetőségünknél nagyságrendekkel fontosabb leleplezés volt, hogy szintén dőzsölünk a támogatók pénzén, akik iziben gondolják végig, megvonják-e a falatot cserepes ajakuktól azért, hogy abból mi nyaralni járjunk. És – az urak sportja! – golfozni! És ezt még bizonyították is, Gergő kolléga közösségi oldalán turkálva kisütötték, hogy Spanyolországban nyaralgat hónapokig, közben időnként átugrik Angliába golfozni, mert már nem bír magával, és mert telik rá. A valóság közben meg az volt, hogy a kolléga nem nyaralt Spanyolországban, hanem akkor már évek óta ott élt, Angliába egy barátja kérésére – és finanszírozásában – ment el esküvőt fotózni, a golfozós kép pedig úgy készült, hogy egy közösségi golfpályán – ami arrafelé ingyenes – talált egy törött ütőt, azzal bohóckodot, a képet felcsűrte  Facebookra. Éberék pedig csodálatos mesét raktak össze belőle. Az sem zavarta össze őket, hogy Gergőn kívül élő ember nem volt sem közel, sem távol, az öltözéke pedig a létező legtávolabb állt a golfozáshoz viselt ruházattól. Akkor sem úsztunk a pénzben, azóta sokat romlott a helyzet, de a propagandisták a jólfizető állásuk biztonságából jól megmondták. Mint most Gulyás Marcinak. Lelkük rajta!

Kissé elnyúlt a jóreggelt-puszi, de hát nem tehetek róla, elkapott az ideg a végére. Jelzem, golfozni ugyan nem tervezünk menni, nyaralni sem, de a számlákat be kellene fizetni, kajálni, ilyesmiket terveztünk, miután befizettük az összes adót, és kifizettük a portálok költségeit. Ez mostanában egyre kevésbé, mostanra már semennyire nem megy. Mi lenne, ha ebben a hónapban megpróbálnánk elérni legalább a szükséges összeg felét? Azt már mondani sem merem, hogy kétharmadát. Az aktuális állás mindig ott van minden cikk tetején (egy napos csúszással), bugyirózsaszínbe csomagolva, hogy hátha rátéved valaki szeme. De nem. Megpróbálhatjuk? Hadd irigykedjenek a hivatásos propagandisták. Na? Jó? Köszike! Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.