Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kamukáliák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Putyin álláspontja „az ukránok háborúja” (by fidelitas) ügyében:

A tér szentesíti az eszközt.

*

Nem az a baj, hogy a magyarok végletesen megosztottak. Az csak egy következmény. A probléma gyökere az, hogy eltűntek a morális fékek – és lassan már a jogi normák is. Nincsenek aggályok, gátlások. Bárki bármit mondhat, írhat, mindennemű következmény nélkül. Az emberi és a személyhez fűződő jogok devalválódtak. Az alkotmány szerepére szánt fércműből kigyomláltak mindent, ami érték, ellenben telepasszírozták rezsimvédő rigolyákkal és riogatásokkal. A bűnelkövetőket nem fenyegeti börtön, az elmebajosaknak nem kell tartaniuk attól, hogy a bolondok házába szállítja őket az esetkocsi. Egy vödörben a vergődik a víz és a szar, együtt kell élniük – hát csoda, hogy nem kedvelik egymást?…

Nem az a baj, hogy hülyeségeket mondanak / irkálnak kormánybérenc toll- és felforgatók. Az csak egy következmény. A gond az, hogy a korszellem ezt lehetővé teszi. Többségüknek se tudása, se tehetsége, de még a fogalmazás is kihívás számukra. Agyukba rágják a napi mondanivalót – és arrafelé nem késnek a kifizetések sem. Ha viszont nem szopnak rendesen, máris mehetnek árufeltöltőnek „valamelyik franciaországi kisboltba”. Senkit ne tévesszen azt meg, hogy esetenként a pártzsurnaliszták mást mondanak, mint az élvonalbeli politikusok. Egyrészt azok maguk is hol ezt mondják, hol azt, hol meg az egésznek az ellentétjét. Másrészt viszont nagy a (béke)tábor, hadd csemegézzen-habzsoljon mindenki kedvére a központosított médiavályú széles spektrumú kínálatából.

Ez a kormány a nemzet sírásója. Bele is löki az általa ásott gödörbe, még éltében.

*

Ez az egész Orbán-korszak pont olyan, mint egy Rákay Philip rendezte – „Aranybuli” című – film. Amelyben valós a díszlet, minden szereplő önmagát alakítja, és ahol valódi pénzkötegek forognak (a film)kockán. Kis Grófo és Győzike pattogtatják-csettintgetik ujjaikkal a ritmust, de vitéz kis- és nagysehonnai Varga Viktor is feltűnik a 15 perc hírnév erejéig, díszmentében.

Kíváncsi vagyok hogy a legjobb női alakításért kitűzött díjat, az Aranybulát Novák Katalin vagy Varga Judit fogja-é elnyelni.

*

A családok védelmére (és némi közpénz becsatornázására) már alapítványt is létrehozó Novák Katalin kifejtette, hogy a diáktüntetőknek álcázott terroristákkal szembeni rendőri brutalitás családon kívüli erőszak, ezért kívül esik az érdeklődési körén. De még Kiskörén és az északi szélesség 47. körén is.

*

Ártunk és orbánunk csak és kizárólag az adónemekben tűri meg – sőt kedveli – a másságot.

„Az adócsökkentés kormánya” már azt sem tudja jódolgában, mi más és új sarcot találjon ki a meglévő kb. 50 (a választások óta cirka a 20-ik) mellé. Nem annyira készakarva, mint inkább készpénzt akarva. 

A füstadó újbóli bevezetésétől – a retrofíling ellenére – a fűtéstechnika fejlődése és diverzitása miatt eltekintettek, de helyette a nyüstadó* bevezetését tervezik, üstöllést. Ez totál elkerülhetetlen, olyannyira nyüstöli (nyűvi, koptatja, noszogatja, agyabugyálja, agyonhasználja) – a kórszak eleitől fogva – a Magyart a Soros által leuralt Brüsszel. Lám, a nekünk járó euromilliárdok is más utakon járnak. Lassan már az sincs, amit ellophatnának – bár a lakossági megtakarítások még kecsegtetnek némi takargatnivalóval.

(*Nyüst = a szövőszék alkatrésze, amely a láncfonalakat megemeli.)

*

Semmit nem old meg a kamatadó emelése! Ráadásul ez konkrétan leginkább a sajátjait sújtja, az outsiderek aligha parkoltatnak százmilliókat magyarhoni pénzintézetekben. De ez legyen már az ő belproblémájuk… 

Az egyetlen adónem, amely kihúzhatná az országot a csávából és a magát nagy formátumú államférfinak képzelő csávó popsijából, egy példás mértékű kamuadó bevezetése lenne. Özönlene, áradna a tengernyi lé az államháztartásba, mint a nova kakhovkai tározó vize a dél-ukrajnai Herszonra és vidékére, az orosz gátrobbantás után!

Azon nyomban megszűnne a mindent felülíró kamuflázs, valamint a fenntartható fejlődésléptelenség is rögvest tarthatatlanná válna.

*

Aki hagyja, hogy furtonfurt, nyakra-főre, okkal ok nélkül, mesével-mesketével megvédjék marcona küllemű, nyálzó alakok, az ne csodálkozzon ha őkelméék védelmi pénzt szednek tőle.

*

Jegyezted már?! 

A Békekormány Békekölcsöne csak Rád vár!

Mellékes, hogy most épp államkötvénynek nevezik. Bármivel indokolják, a lényeg ugyanaz. Elmarják, agyonadóztatják, lenyúlják, elpávatáncolják mindazt ami konkrétan a Tiéd.

Az ország vagyonát saccperkábé már magukéva tették. Az EU nem finanszírozza tovább a habzsi-dőzsit, már csak azt vehetik el, ami nem lehetne az övék. 

Oszt’ jövőre is lesz majd szülinapi szentmise, arra elmehetsz dicsérni a Fényességest.

*

Magyar államigazgatás: Kormányblablak.

*

Még éppencsak hogy nincs államcsőd. 

Még csak államcső van, amelybe jól behúztak minket.

*

Van, ami van, lesz, ami lesz, mindenesetre én mosom a neszeimet.

*

Történelmi tapasztalat, hogy ha egyszer egy kormány megbukik, ott nincs pótvizsga.

*

Ami a közgondolkodást illeti, nekem úgy tűnik, ebben a kontextusban túl sok az alkalmatlan, ám annál hangosabb személy.

*

Szükség esetén (pl. forradalom vagy a Várhegy kitörésekor) bevethető Orbán-hasonmásoknak hirdetett válogatót a Miniszterelnöki Hivatal. A beígért milliós fizetés sokakat jelentkezésre csábított. A végső megmérettetésen végül csak 8-an csillogtathatták képességeiket. Az Orbán-imitátoroknak különféle helyzet-, mozgás- és beszédgyakorlatokat kellett elvégezniük. 

A zsűrinek végül is nem volt nehéz dolga, ugyanis egy versenyző toronymagasan kiemelkedett a többi közül, minden szempontból.

A kiszivárgott adatokból kiderült, hogy a kiválasztott alteregó, a Miniszterelnök kiköpött mása nem más volt, mint Mészáros Lőrinc, az ismert bizniszmen. 

Hát nem megnyerte ezt a versenyt is?!… A mázlista!

(Holott olyan mint Ő, nincs még egy, tudjuk jól.)

*

Kádárék 1967-ben bebádogozták a Corvin Áruházat. Orbánék 2010-ben bebádogozták Tarlós Istvánt.

Az áruházról 2023-ban lehullt a bádog. Tarlós Istvánról 2023-ban is lehull az átok. 

Bádogbábokra hiába pofáztok.

*

G. Fodor Gábor volt az egyetlen ember széles e világon, aki önmaga helyettese is volt.

Legalábbis a Wikipédiának az áldatlan emlékű 888.hu-ról szóló szócikke szerint. Íme: 

„Főszerkesztő G. Fodor Gábor

Munkatársak 

Főszerkesztő-helyettes: G. Fodor Gábor”

De nem erről híresült el ez a jóember, hanem arról a mondatáról, mely szerint „a polgári Magyarország csak a hívószó volt, egy politikai termék.” 

Magyarán: kamuzott a Fidesz.

Máshoz nem is igen értenek.

*

Meglepő, hogy világszerte még mindig milyen sokan élnek jól abból, hogy Elvis-imitátorként előadják a dalait.

Minálunk mégis inkább politikus-imitátorként élnek jól sokan.

Igaz, ők is mindent Elvisnek, ami nincs bebetonozva.

*

A kis és nagy Polskik már mind eltűntek az útjainkról.

A kis és nagy bolsikról ez nem állítható.

*

Én nagyon is értem azt a típusú kereszténymagyarkodó nyelvezetet, amelyet oly sokan használnak idehaza, de nem beszélem. Képtelen vagyok rá.

*

A félreértések elkerülése végett le kell szögezzem, hogy amikor a bigott szót használom, még véletlenül sem arra utalok, hogy a kiváló egykori cseh énekes, Karel Gott biszexuális lett volna.

*

Magyar ellenállás: szemellenzék.

*

A szobrot leleplezték.

A szobor nem leplezett le semmit.

*

Híve vagyok a piacgazdaságnak, a minap meg is tapasztaltam annak magyar verzióját. 

A Pólus Centerben kolbászoltam, valutaváltót keresve. Volt is belőlük vagy négy, ahogy illik.

Valamennyin a Western Union logója sárgállik, és mindegyiknél ugyanaz a szemérmetlen árfolyam.

*

Keresztény értékrendű vállalkozót keresek kulipintyóm vihartépázta tetejének gyors javítására.

De azért értsen is hozzá.

*

Amint a Mohácsi Uj Hirlap 1913. március 9.-i számából is kiderül, én már akkor is vásott pacák voltam. Nyakló nélkül zúztam az éjszakában, többedmagammal. Jaj de zsenáns!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.