Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyszer mindenkinek lejár a szavatossága

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Azt hiszem, a világon az egyetlen olyan ország a mi szép kis hazánk, ahol egy valóságos űrbiztos ül a parlamenti képviselői székek egyikében. Ha nagyon nagy szerencsénk van, fog valahol nekünk egy marslakót. Csak Kövér László közelébe ne engedjék, mert az komoly zavarokat okozhat az amúgy is üldözött agyállományú házelnök mindenféle idegen hatalmak által megszállni óhajtott tudatában. Ocsmány dolgokat fogok mondani, de miért éppen most kezdenék el féket tenni a lepénylesőmre? Úgy látom, lassan kifut Suhajda Szilárd, több bőrt már nem lehet lehúzni szegényről. Már megtalálták az utolsó szavait, fotóit, hátrahagyott holmiját, többet nem nagyon lehet kihozni ebből a történetből. Én azt merem állítani, hogy a tragédia előtt aligha volt kétszáznál több olyan ember, aki tudott volna az ő létezéséről, ehhez képest egy ország értesült róla. Bizonyára megrázó  érzés lehet a családjának, szeretteinek minden áldott napon találkozni a nevével a médiában, de ennek lassan vége van, az ő szerencséjükre. Már ha lehet szerencséről beszélni egy családtag elvesztése után. Kell valami új őrületes sztori. Ahogy én látom, két induló van ebben a kategóriában. A Korda házaspár ingatlaneladása és az ismert – ha eddig nem ismerte volna valaki, az előzetes letartóztatását követően volt rá alkalma – divattervező kinek adott el füvet, kinek nem, már amennyiben egyáltalán. Majd kiderül, melyik hír lesz a győztes a nagy versenyfutásban.

Reményt keltő hír:

A magyar lakosság relatív többsége, 37 százaléka az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját tartja a hazai magas infláció közvetlen kiváltó okának – derül ki az IDEA Intézet kutatásából.

A megkérdezettek negyede (25 százalék) szerint a pénzromlás oka az Európai Unió Oroszországra kivetett szankciói, 7 százalékuk pedig az orosz-ukrán háborút tartja a fő felelősnek. A válaszadók közel egyharmada, 31 százaléka nem tud vagy nem akar felelőst megnevezni. (24.hu)

Kissé meglepő a dolog azok után, hogy éppen tegnap olvastam, a lakosság 55 százaléka jónak tartja az irányt, amerre az ország halad. Ez azt jelenti vajon, hogy bár látják a népek, hogy a kormány tehet az inflációról, mert szarul dolgoznak, nem értenek hozzá, és még lopnak is, de nem baj az, mert ez a helyes irány? Ha ez így van, akkor vajon mi lehet a rossz irány? Bele se merek gondolni!

Stefka István és Németh Szilárd csacsogtak arról, hogy merre van az arra. Most nem az esztétikai élményről óhajtok ódákat zengeni, csupán rámutatnék a pártpropaganda hihetetlenül sunyi aljasságára:

Németh Szilárd fontosnak tartja a magyar–török barátságot is, amelynek záloga Erdoğan újraválasztása. Nem véletlenül hívták meg a török elnök beiktatására Orbán Viktor miniszterelnököt. Sokan csodálkoznak, hogy miként lehet egy keresztény és egy muszlim állam között ilyen szoros kapcsolat? Ennek oka között szerepel a több mint ezeréves, a honfoglalást is megelőző közös múlt, tán rokoni kapcsolat (az európai török terjeszkedés időszakában a barátság odalett), a kultúra és a közös gazdasági érdekek.

Végül hangsúlyosan szóba került a magyar balliberális ellenzék kártékony politizálása is. A Fidesz alelnöke nem rejtette véka alá a véleményét: az, hogy a Gyurcsány által vezetett dollárbaloldal a magyar érdekek ellen dolgozik az Európai Unióban, az nem más, mint hazaárulás. Emiatt pedig egyre ellenszenvesebb a Gyurcsány–Dobrev–Cseh–Donáth–Ujhelyi-féle politizálás Magyarországon.

Ha így folytatják, akkor jön az újabb kétharmad

– szögezte le az alelnök. (PestiSrácok)

Ja, hogy a magyar-török közös múlt miatt van összegyógyulva Orbán Erdogannal? Ezek szerint ez a megfejtés Putyin makkjának fényezésére is. Ez idáig oké, de akkor meg miért kampányol azzal a vezér, hogy ő zavarta ki az országból az oroszokat? Nincs itt valami kis zűrzavar? Na de az igazi durranás ezután jön. Miután a pártpropaganda befosásig erőltette eddig is, ezután is, hogy az ellenzék, főként az ellenzéki EP politikusok miatt nem kapja meg az uniós forrásokat az a magyar kormány, amelyik saját jogon nem kapja meg, mert lopnak-csalnak-hazudnak, most azzal fenyegetőzik Németh Szilárd száján keresztül, hogy majd megint kétharmaddal fog győzni a Fidesz. Egyrészt neki nem ez az álma és vágya? Ő nem ezt akarja mindennél jobban? Másrészt a fene tudja, mi történik még a választásokig. Nagyon sok idő van addig, akár még űrhajós is lehet Szilárd úrból. Majd varrnak neki extra méretű szkafandert.

A franc gondolta volna, hogy Nagy Márton nevét nem csak azért fogjuk megtanulni, mert igen nagy zöldségeket képes állítani, hanem azért is, mert mostantól ő a nemzet ingatlanosa. Azt tervezi jó kormányunk, hogy amit eddig még nem adtak (vagy nem loptak) el a talpunk alól, fejünk fölül, azt majd most. Ahogy látom, a HVG.hu meglehetősen optimistán áll a dologhoz, amennyiben valóban úgy gondolja, hogy kell a pénz az államháztartás lyukainak betömködésére. Illetve nyilvánvalóan kellene arra is, de azt csak nem hiszi el senki 13 év kőkemény tapasztalattal a háta mögött, hogy az egyéni érdek nem fogja felülírni a társadalom érdekét? Szerintem egészen leegyszerűsítve az fog történni, hogy a pereputty és csókosok viszik olcsó pénzen, amihez csak hozzáférnek. A jelmondat: utánunk az özönvíz! Nem szorosan, de azért kétségtelenül ide lehet biggyeszteni a külföldi befektetők egyre gyakrabban feltörő zokogását, hogy hát őket itten már zsarolják. Szinte hihetetlen! Amikor a hazai vállalkozókat taposták el az ő érdekükben, az nem volt ennyire fájdalmas, ugye? Hát, aki a maffiával üzletel, az a végén általában pórul jár.

Megkezdtük a munkát. Tapasztalatban és felkészültségben nincs hiány. Magyarország kormánya második európai uniós elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺 (Facebook/Orbán Viktor)

Valaki igazán szólhatna a kocafocistának, hogy a Varga Judit nevű minisztere már hónapok óta azt harsogja, hogy meg van kezdve a felkészülés. Vagy most, hogy a legnagyobb keresztény is bejelentette, megint elkezdik? Ez is olyan lesz, mint az uniós pénzek, vagy mint Paks2? Feszt elkezdik, csak valahogy nem tudják folytatni? Amúgy pedig nem az a példa nélküli, hogy egy ország kétszer is uniós elnök lehet, hanem az, hogy mire ismét sorra kerül, még ugyanaz a kormány van. Amúgy ez most is igaz, az első uniós elnöki posztot 2011-ben töltötte be. Abból a kormányból ma Orbán, Pintér és Varga Mihály van, senki más. Varga Mihály nyilván lecserélhető lenne, Pintér aligha, Orbán Viktor pedig örök. Egy darabig. De azért egyszer neki is lejár a szavatossága. Szerintem hamarosan.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.