Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt emberek vannak, akik megpróbálják hallatni a hangjukat, miközben ti az Armani cipőitekkel a nyakukon tapostok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

NAGY ERVIN: „PÁRIZSBAN MÁR ÉGNE AZ EGÉSZ VÁROS!”

Tudom én, mi a ti legnagyobb nyomorúságotok, nagyokos! Hogy ez itt nem Afganisztán, és nem is a Majdan, ahol Pressman haverod titkosszolgálata szokott decens kis polgárháborúkat kirobbantani…

Nem, Ervin! Ez itt Magyarország, gondolkodó emberekkel, akik egyáltalán nem vevők a ti szánalomra méltó „szent ügyeitekre”, amelyek se nem szentek, de még valódi – össztársadalmi értelemben vett – ügyeknek sem tekinthetők.

Pusztán politikai blöffakciók, amelyeket külföldi zsoldban álló, hivatásos felforgatók és egyéb féleszű, balos aktivisták nyomnak, mintha nem volna holnap. 

Amikor pedig a párizsi városfelgyújtásról ábrándozol, csak halkan jegyzem meg, hogy az ottani rohamrendőrök nem gázspray fröccsöt fújkálnak ám a levegőbe, hanem rommá verik az illegálisan tüntikézőket. Na, például ez is egy óriási különbség Párizs és Budapest között… 

Ha mégis mindenképpen oda vágysz, nem tartóztatunk! Schilling és Sárosdi nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban. Sok szerencsét!

Hú Rákay, bazdmg! Ezt odatetted, ahogy kell (az ennél eggyel frissebb kirohanásodat hagyjuk is), látszik, hogy megdolgozol rendesen a pénzünkért. Ez nem Párizs, az biztos, mert ha netán az lenne, akkor téged már furkósbottal kergettek volna onnan el a helyi ellenzékiek. Tudod mi a különbség Párizs és Budapest között? Őszintén kétlem. Bármennyire is igaz, hogy földrajzi értelemben mindkettő Európában van, ott mégis van valami, ami itt már nyomokban sincs. Ha volt egyáltalán valaha. Úgy hívják: demokrácia. Mi több, nevezhetjük Párizst nyugodtan a forradalmak bölcsőjének is, ahonnan annak idején – biztos hallottál róla – a Nagy Francia Forradalom is elindult, és végigsöpört Európán. Ott és akkor az volt a helyzet, hogy az országot a pénzügyi csőd közelébe vezető abszolutista rendszert megbuktatták. Ha esetleg nem lennél tisztában az abszolutista szó jelentésével, nézz utána, nem szégyen. Kis túlzással ugyan, de majdnem ugyanazt fedi, amihez a mostani Orbán-rezsimet is hasonlítani lehet. Akármi is van papíron leírva. Ahol az uralkodó autokratikus hatalommal rendelkezik, nem korlátozzák az írott törvények, a törvényhozás vagy a szokások. Érted, ugye? Ha már elégettél 6 milliárdot az IMDB-n is vastagon egyes alá értékelt, szerintem egyébként értékelhetetlen Aranybulládra, feltételezem, hogy foglalkoztál egy kicsit a történelemmel is.

Ami az általad hivatkozási alapként említett gondolkodó embereket illeti: ezzel az állítással különösen vitába szállnék, miután az urad és parancsolód gondoskodott róla, hogy az országot a köztől ellopott médián keresztül propagandával hülyítse és lezüllessze. Meg is van az eredménye, többek között te is. Te is csak egy semmirekellő csivava csicska vagy a gépezetben, aki zavarba ejtően, arcot pirítóan sok pénzt kap azért, hogy ilyen posztokat irkáljon egy olyan emberről, akinek a cipőfűzőjét nem köthetné be. Ne keresd a külföldi szálat, Fülöpke, nincs itt olyan. Itt emberek vannak, akik megpróbálják hallatni a hangjukat, miközben ti az Armani cipőitekkel a nyakukon tapostok, és ellopjátok azt a pénzt, ami nekik járna. Tulajdonképpen ha ez nem így lenne, te sem lennél sehol. Legfeljebb valami fos zenecsatornán vihognál, trágárkodnál és az éppen aktuális külföldi slágereket reklámoznád. Ha bármennyire szórakoztató lenne a helyzet halálra röhöghetném magam, ahogy hivatásos felforgatókról meg féleszű balos aktivistákról delirálsz, mert mi mást tehetnél. Beszarás vagy, te gyáva, gerinctelen kollaboráns. 

De visszakanyarodva Párizsra. Ott esélye nem lenne arra egyikőtöknek sem, hogy a népet leszarva, annak feje felett, titokban, önkényesen döntsetek élet és halál kérdéseiről. Ott a gazdid nem sokáig pöffeszkedhetne mondjuk a Versailles-i kastélyban, mint annak idején Lajos napkirály. Úgy vágta volna ki onnan a nép, mint a gerelyt. Vagy hogy jobban megértsd: mint a Ráhel nevű királykisasszony a szaros pelenkát a horvát autópálya mellett a luxus Mercedesből. Párizsban a néptől úgy fél minden politikus, mint a gazdád Putyintól. Ott nem annyira opció az, hogy valaki úgy szarik azokra, akikből él, hogy kiröhögi, megalázza őket, és a szájukba hugyozik. Ott  vannak szakszervezetek, érdekképviseletek és civilek. Ott egy politikus felelős a kijelentéseiért és a cselekedeteiért. Ott az nem megy, hogy ne azt figyeljék, amit mondok, mert úgyis azt teszek, amihez kedvem van. Ott nagy a konkurencia, Fülöpke, ott nem egy tolvaj banda osztja az észt évtizedeken keresztül, mert ha ez bekövetkezne, akkor valóban felgyújtanák a Champs Élysées-t. Ott a rendőrök a rendet védik, és általában ott is békésen szokott kezdődni minden tiltakozás. Aztán ha a mindenkori államvezetés nem hajlandó meghallani a nép szavát, akkor megindul a tömeg. Ez az önérdekérvényesítés egyik teljesen bevett módja. Nagyjából az, amit a te hős vezéred is csinált 2006-ban, bár annyira azért nem volt fasza csávó, hogy az élére álljon a tüntikének. Helyette felhergelte a híveket és a szélsőséges huligánokat, ő meg elhajtott a páncélozott Transporterével. Ő is pont olyan, mint te: egy gyáva, jellemtelen senki. Akinek csak az einstandolt, hírhamisító, vastagon cenzúrázott közmédiában meg a békemenetnek csúfolt, szervezett állampárti megmozduláson nagy az arca. Az utcára 10 testőr nélkül nem mer kimenni, a rendezvényeire meg kordonok mögött bujkálva laposkúszásban közlekedik, miközben a sajtó kérdéseire nem válaszol.

Ja és még egy párhuzam a francia és magyar rendőrséggel kapcsolatban, ha már felhoztad. Ott az ilyenek, mint te, már rég eljárás alá lennének vonva a főnökkel együtt a közpénzek meglehetősen kreatív eltüntetése miatt. Ott az összes ilyen semmirekellő, mint te, el lenne számoltatva, nem pedig mindenféle díjakkal kitüntetve, mindenféle kamumegbízásokkal kitömve. Ott az ilyenek, mint te, egyszerűen nem lehetnének tényezők. Maximum elrettentő példának lennétek alkalmasak. De ami a legfontosabb: Franciaországban az állami médiában kiegyensúlyozott híradás, korrekt tájékoztatás folyik, ahol jobb- és baloldali, liberális, zöld, konzervatív, szélsőséges, bármilyen színű és hovatartozású politikus elmondhatja a véleményét, kifejtheti az álláspontját, amit a szavazó meghallgat, és utána szabadon eldönti, hogy neki ki vagy mi szimpatikus a látottak, hallottak alapján. Ez ma Magyarországon elképzelhetetlen, most már 13 éve az. Úgyhogy azért van nektek ekkora pofátok és önbizalmatok, mert az átlagember nem kap megfelelő információkat semmiről. Maximum arról, hogy az ellenzék egy szar, a Nyugat egy fos, és éljen Oroszország.

De ne aggódj, Fülöp! Ha azok, akiket letiltottatok a valóságról, akiket félrevezettek több mint tíz éve, megtudnák, hogy mi folyik ebben az országban, szerintem neked kellene a haldokló Nyugaton valami narancsültetvényen teljesíteni napi kvótát, nem Schillingnek és Sárosdinak. Ez is a te, illetve ti szegénységi bizonyítványotok. Hogy ilyen embereket elüldöztetek abból az országból, ami elvileg mindenkié, nem csak a tiétek. Ezt azért ne felejtsd el, Rákay! Soha ne felejtsd el!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.