Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lábon kihordott agyhalál cáfolhatatlan bizonyítéka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Már tegnap is feltosztam magam a híren, hogy egyetlen gyereksebész ügyelt jóformán a fél országban. De ugye ha mindenről írnék, ami rohadtul bosszantó, akkor napi tizenkét jóreggelt lenne. Mint oly sokszor, most is a szerintem nem megfelelő reakció volt az, aminek végül mégis sikerült kivernie a biztosítékot. A 24.hu rákérdezett, hogy miként fordulhatott elő, hogy egyetlen orvosnak 24 óra alatt 163 gyereket láttak el. A másik ügyeletben lévő kórháznak 5 órán keresztül informatikai problémája volt, ezért nem tudta ellátni a sérült gyerekeket. Engem mostmár az érdekel leginkább, hogy miféle informatikai probléma állott elő? Nem működött a betegfelvételi rendszer? Kockás füzet, cerka. Amúgy is sajátossága a magyar egészségügyi rendszernek, hogy bár elméletileg igen fejlett rendszert állítottak fel, a betegek minden adata, vizsgálati eredménye, felírt gyógyszere egy kattintással elérhető, a legtöbb helyen elvárják, hogy a beteg ezeket a dokumentumokat papír alapon is hurcolja magával. Egy nagyon bonyolult kezelés esetében valóban elengedhetetlen lehet az informatikai rendszer, de egy gyerek baleseti sebészeti ellátás esetében alighanem megy a dolog akár még számítógép nélkül is. Ami nem megy, azokat a betegeket lehetett volna vinni abba a kórházba, ahol működik a rendszer, de úgy hiszem, egy ficamot, törést, vágást akkor is el kell tudni látni, ha beszart az összes informatikai rendszer.

Nem, mintha nagy újdonság lenne, hogy a kormány hazugságot hazugságra lapátolva csimpaszkodik a hatalomba, de mintha egyre romlana az elmeállapotuk. Vagy én látom rosszul? Szijjártó azzal kampányol, hogy igenis veszélytelen, ellenben csudajó, ha az embernek a kertje végében nem stadion, hanem akkumulátorgyár van. Gondolom, fogja csinos, és jól kereső feleségét, valamint a gyerekeit, és maga is odaköltözik egy ilyen gyár közvetlen közelébe, hogy bizonyítsa, nincs mitől félni. Ameddig ő ezzel foglalatoskodik, Varga Mihály a jövő évi költségvetés nagyszerűségéről igyekszik meggyőzni a populációt.

Brüsszel és a baloldal akadályozza a pedagógusok béremelését – Reagálás a BM közleményére

A kormánypártok egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét jelentősen emelni kell, ezért fontos az Országgyűlés elé kerülő, ezt megalapozó, új pedagógus életpálya törvényjavaslat. A magyar pedagógusok átlagbére 800 ezer forintra emelkedik, ha Brüsszel kifizeti a Magyarországnak járó uniós forrásokat és végre tudjuk hajtani a tervezett pedagógusbéremelést. Szégyen, hogy a magyar baloldal európai parlamenti képviselői mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat. A baloldal brüsszeli képviselői – név szerint: Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna, Molnár Csaba, Ara-Kovács Attila, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor, Ujhelyi István – havi 5-6 millió forintos fizetésért bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést, és ne kereshessenek 800 ezer forintot.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

     Kiadó: Fidesz

Hát, ha a hülyeségből rendeznének olimpiát, a Fidesz garantáltan dobogós lenne. Nem is ez a valami, hanem az, hogy kétmillió valahány ember el is hiszi ezt. Azért meg kell süvegelni a technikát, ahogy hülyítik a híveiket. Pontosan a Fidesz-kormány miatt nem érkezik az uniós támogatás, és mostanra már ott tartunk, hogy a kormány harcol, mint egy oroszlán a pedagógusok béremeléséért, az ellenzéki EP képviselők pedig meggátolják. Őszintén szólva meg nem tudom mondani, hogy egy adott helyzetből próbált úgy kimászni a kormány, hogy másra keni, vagy esetleg az elejétől ez volt a terv. Megakadályozni az uniós pénzek érkezését – és számtalan erre utaló jel volt ám az elmúlt időszakban. Sokszor volt az az ember érzése, hogy szándékosan provokálnak, nehogy sikerül megállapodni -, mert az sem túlságosan nagy ár a bűnbanda szerint, ha jó sok EP-s helyet tudnak megszerezni. Ez ott sántít, hogy tudomásom szerint nincsen olyan opció, hogy csak fideszes EP képviselők lehessenek. Szóval nem tudom a megfejtést.

Csak a magyarok 55 százaléka gondolja azt, hogy jó irányba mennek a dolgok. 

Magyarországon az emberek 47 százaléka érezte úgy, hogy romlott az életszínvonala. 40 százalék egyelőre nem érzi a visszaesést, de arra számít, hogy be fog következni. A magyarok 64 százaléka elégedetlen a nemzeti, 54 százaléka az uniós válságkezeléssel. Nálunk az emberek 55 százaléka gondolja azt, hogy jó irányba mennek a dolgok, 34 százalék pedig azt, hogy jelentősen rossz irányba. (24.hu)

Ezek a számok egyszerűen tragikusak. Ki az az 55 százalék és miért? Már mi a bánatos túróért mennének jó irányba a dolgok? Egyszerűen felfoghatatlan az az igénytelenség, az a sötét ostobaság, amiben dagonyázik a fél ország. És akkor koronázzuk meg a napot a lábon kihordott agyhalál cáfolhatatlan bizonyítékával!

A magyarok nézzenek farkasszemet a háborúpárti balliberális politikusokkal! – hangoztatta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón, bejelentve: plakátkampányt indítanak az általuk háborúpártinak tartott magyar politikusokról.

    Csizmadia László úgy fogalmazott, a CÖF-CÖKA szellemi honvédőinek kezdeményezésére indítják el országos kampányukat.
    Kijelentette: a „gyurcsányizmus” súlyos teher Budapest számára, a főpolgármester pedig nem ismeri fel a valóságot. Nem ismeri fel, hogy nekünk, magyaroknak ki kell maradnunk az orosz-ukrán háborúból, és Magyarország legitim kormányának megdöntésére törekszik. „Reméljük, hogy az orosz drónok, szirénavijjogás közepette nem csapnak le ránk” – fűzte hozzá.
    Karácsony Gergely az ellenzékieket Brüsszelben vezető „Gyurcsénynéval” együtt „saját hazájukra acsarkodva” árusítja ki az országot. Fel kell tennünk a kérdést (…), a hazugságok ismételgetésével zajló, a magyar emberek ellen irányuló „liberális fasiszta roham” eltűrhető-e – fogalmazott Csizmadia László.
    Fricz Tamás politológus, a CÖKA kurátora hangsúlyozta: a 2024-es európai parlamenti választáson el kell érni, hogy az Európai Unió a nemzetek Európájává váljon. Így kerülhető el, hogy Magyarország számára a huxit, vagyis az EU elhagyása legyen a megfelelő megoldás – mondta.
    Kitért arra is: ma a vétó intézményének eltörlésére indult törekvéseknek az a célja, hogy Magyarországot elsöpörjék a liberálisok és a globalisták útjából.
    Úgy vélekedett: ma az európai jogrendet folyamatosan megszegik. Törvénytelen volt a Sargentini-jelentés elfogadása, az Európai Bizottság megtámadta a gyermekvédelmi törvényt, miközben az oktatás és a kultúra nemzeti hatáskör, az Európai Parlament pedig meg akarja akadályozni Magyarország soros EU-elnökségét – sorolta Fricz Tamás.
    Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője arról számolt be, hogy a Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) levelet küldtek, amiben Gwendoline Delbos-Corfield szakmai múltjáról, végzettségeiről érdeklődtek. Választ nem kaptak, ám az európai Zöldek honlapján az az információ szerepel, hogy a francia képviselő, aki jegyzi a Magyarországról szóló jogállamisági jelentést, korábban színésznő volt – jelezte.
    Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: „nagyon szeretjük a színházat, de Magyarországon és fejlett jogállamokban nem szokás az, hogy valakivel eljátszatnak egy szerepet, amikor egy ország megbüntetéséről van szó”. A magyar embereknek joguk van tudni, hogy ki az, aki jogi területen véleményt alkot Magyarországról, ezért újból levelet írnak a bizottságnak – mondta ifj. Lomnici Zoltán. (MTI)

Azt hiszem, ez önmagáért beszél, semmit nem érdemes sem hozzátenni, sem elvenni belőle. Így tökéletes, ahogy van. Az én gyomrom azonban még messze nem tökéletes, miután sikerült valami jó kis ételmérgezést beszereznem, úgyhogy veszem a búcsúmat és szenvedek tovább. Mindenki másnak szép napot kívánok, és jó szórakozást az első beszólásunkhoz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.