Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha mi lennénk most a szerbek helyében, még a lábtörlőre se ülhetnénk le

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép volt, Szijjártó Péter! Ez megint gyönyörű volt. Bár a lényeget eddig is tudtuk rólad. Hogy egy rendületlenül rossz irányba kollaboráns, nacionalista megmondóember vagy, aki imádja az Armanit, és előszeretettel repked a szélrózsa minden irányába, de még véletlenül se valami fapados légitársaság gépén, hanem a közpénzből fenntartott, kerozinnal állandóan teletöltött luxus nemhonvédségi gép valamelyikén. Én már biztos letettem volna a helyében a pilótavizsgát, ki tudja, meddig tart a nemzetromboló külügyminiszteri kinevezés, talán utána tudna egy normális polgári munkát végezni, ami valóban a köz javát szolgálná. Mert mióta bekotkodácsolta magát az anno Orbán által összegrundot Fidelitas elnökségi pozícióból a bársonnyal bevont miniszteri székbe, azóta semmi mást nem csinál, mint rombolja az ország tekintélyét, aláássa a külkapcsolatainkat, az összes szövetségesünk úgy köp utána, hogy sírni lehetne tőle, és mindezt úgy, hogy közben maximálisan meg van győződve arról, hogy ő egy komoly, világpolitikai tényező.

Nem, te nem tényező vagy, Szijjártó miniszter, te egy szimpla hasznos idióta vagyok, aki a homárzabáló főnöke kényét és kedvét kiszolgálva hajtja végre azokat az arcpirító külügyi hókuszpókuszokat, amivel az megbízza. Mert általában megbízza, és többnyire nem azzal, hogy a szövetségeseinkkel előremutató, gyümölcsöző kapcsolatot tartson fenn, hanem éppen ellenkezőleg. A szövetségeseinket rendületlenül kioktatja, szapulja azzal a tenyérbemászó, flegma stílussal amivel az ő istene megáldotta Petikét. Azt a Petikét, aki lassan tényleg úgy néz ki, mint a letűnt III. Birodalom random katonájának valamely klónja, és nem mellesleg úgy is nyilvánul meg amerre jár a világban. Durva? Az.

És hogy a legutóbbi kimagasló teljesítményére rátérjek: aki kimegy Szerbiába, és ott egy összetrombitált nagygyűlésen szerbül uszít Európa ellen, az nem más mint egy szélsőségesen elborult politikus. Kit hergel? A szomszédos ország választóit. Na jó, ezt kezeljük fenntartásokkal, hogy mennyire az országot testesítették meg azok az emberek, hiszen a magyarországi békemeneten sem az ország azon polgárai szoktak mindenféle harcos táblákkal és szűzanyás/orbános képekkel vonulászni, akik egyébként a valódi többséget alkotják. Az viszont tény, hogy Vucic szerb illiberális, populista, nacionalista államelnök ugyanazt a kottát olvassa, amit a mi felkent Jézus Viktorunk, ugyanarra az elvetemült rugóra jár az agyuk az államvezetés tekintetében. Meg persze lopásban, korrupcióban, a nép kizsigerelésében.

Emellett ne feledkezzünk meg a revizionista hisztizésről sem, mert ugye azzal lehet igazán fasisztoid érzelmeket kiváltani egy amúgy is forróvérű nemzet polgárából. A különbség csak annyi, hogy az a kotta cirill betűkkel van írva, és ha kell, akkor Szijjártó miniszter felolvassa azt szerbül a szerbeknek, mert hát most már ők a nagy haverjai, nem a lengyelek. A mi politikánkba ne avatkozzon bele senki, de mi – mármint ők – zokszó nélkül hergelnek és foglalnak állást, akár Romániában, akár Szerbiában, akár bárhol máshol ahol éppen kell. Márpedig  most Szerbiában nagyon is kell, mert Vucic elvtárs szarban van, ezért terelnie kell a valóságról. Ehhez nagy jól jött a koszovói önkormányzati választás, ahol szerbek lakta többség van. Bojkottálták a szavazást, ezért a helyi albánok nyerték a választásokat, akiknek el szerették volna foglalni a hivatalaikat, de ez nem sikerült a szerb barátainknak. Mert – és itt jön a 2006-os párhuzam – a szerbek megpróbálták megakadályozni azt. Aha. De nem kizárólag a helyiek, hanem mindenféle huligánok, ultrák és fasiszták, de még szerbiai szerb rendőrt is azonosítottak a békésen erőszakoskodó tömegben, amely tömeg fegyverekkel, Molotov-koktéllal és mindenféle füstbombákkal támadtak rá, az önkormányzati épületeket védő KFOR katonákra. Köztük magyarokra is!

A büdös kurva életbe, Szijjártó miniszter! Tényleg semmi szégyenérzet, semmi lelkiismeretfurdalás nem merül fel, amiért most már olyanok életével is játszol, akiknek a ti agymenésetekhez semmi köze nincs? Hát mit képzeltek ti magatokról? A Vucic nevű elvtársatok csak azért, hogy a bőrét és az ellopott pénzét mentse, ilyen aljas, szemét húzásra képes, és te ehhez asszisztálsz? Aztán a sajtótájékoztatón nem elküldöd a picsába, hogy mit képzelnek magukról, hanem elkezded a NATO-t meg Brüsszelt ekézni, mert nem veszi fel ezt a félfasiszta, Moszkva-barát államot a szövetségbe? Megsúgom, bár tudod te azt magadtól is: ha mi lennénk most a szerbek helyében, még a lábtörlőre se ülhetnénk le, nemhogy az EU döntéshozatalába bármikor is beleszólhatnánk. És miközben a szintén (szélső)jobboldali olasz miniszterelnök a leghatározottan elítélte a koszovói zavargásokat, te nagy nyilvánosság előtt már megint az EU-t ostoroztad úgy, hogy előtte 3 nappal valami fura szerb nyelven kiabálva piedesztálra emelted az uszító szerb elnököt. Mikor lesz már elég az ország lejáratásából, lábbal tiprásából és ebből a közveszélyes, szégyenletes mellébeszélésből?

És azon megy a hőzöngés, hogy szegény Szerbia milyen szép, meg okos és barátságos és pláne demokratikus nemzetállam, mégsem kell a szövetségnek. Olyan nagyon nem érdemes ezen csodálkozni. Bőven elég egy oroszpárti, kollaboráns, bomlasztó vezető az EU-ba, nem kell ide még egy. Szijjártó tegnapi kirohanásának másik pikantériája, hogy honnan hörgött békepárti szólamokat Brüsszel káros politikájával szemben? Egyiptom külügyminiszterének oldaláról, miután állítólag a hivatalában stratégiai tárgyalásokat folytatott a szintén zenész Számeh Sukrival. Békét és nyugalmat akar Koszóvóban, miközben ő hergeli Belgrádban a szerbeket, és eszébe nem jut egy kurva szóval elítélni ezt a puskaporos vircsaftot. Hogy is jutna eszébe? Holló hollónak csak nem vájja ki a szemét, szélsőséges uszítónak szélsőséges uszító a barátja.

Ennyire futotta, megint sikerült alulmúlnia magát Orbánnak és hű szolgájának, miközben kiderült, hogy a focihuligánok, akiknek majdnem sikerült rendfenntartókat megölni, az „Ajmo Orbane” rigmust skandálták Koszovóban (ami annyit tesz szerbhorvátul, hogy „Hajrá, Orbán”), és a „Z”-t, vagyis a háborús orosz jelképet fújták rá a helyi rendfenntartók járműveire. Bravó, bazdmg! És akkor jön Varga Jucika és fel van háborodva, ki van kelve magából, amiért terítéken van Brüsszelben, elveszik tőlünk/elhalasztják a soron következő magyar uniós elnökséget. Idézem a jó miniszter asszonyt:

„Az Európai Parlament azért retteg a magyar uniós elnökségtől, mert az számon kérné az EP által hozott antikorrupciós és jogállami szempontokat a brüsszeli bürokrácia tagjain és intézményein”.

Nem Juditka, semmi ilyesmiről nincs szó. Bár a fentiek tükrében attól lassan jogosan retteghetnének, hogy még a végén miattatok kitör a III. világháború. Mert tőletek minden és bármi kitelik, az kurvaélet.

Szolgálati közlemény

A Disztópia, valamint a Szenteltvíz vodkával és jéggel című könyveim dedikálására az Ünnepi Könyvhéten kerül sor Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol lehetőségetek nyílik a könyvek megvásárlására. Találkozzunk június 9-én 17 és 18 óra között az ANIMA KFT standjánál. Szeretettel és barátsággal várok minden érdeklődőt, volt és leendő olvasót! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.