Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ettől sem kap a fejéhez Brüsszel, és nem küldik a pénzt máma még, akkor semmitől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Csütörtöktől indul a kormány legújabb, Hogyan verjük a más faxával a csalánt – jellegű választási önfényezése. A kötelező, akciózás fedőnevű művelet lényege, hogy plakátot kell rakni a nagy boltok bejáratához, melynek feliratán szerepelnie kell, hogy a kormány a családok védelmében új inflációellenes intézkedést tojt, minek következtében most olcsóbban lehet posírozott ródlikereket, vagy étbevonós nápolyiutánzatot kapni. Az a jó ebben, hogy igazából elég egy rendeletet hozni a kormánynak, az nem kerül semmibe – mármint persze azon túl, amit az indokolatlanul túlfizetett politikusok kapnak amúgy is, meg amit ellopnak. De ez akkor is így van, ha nincs akció, szóval extrában nem jelent több kiadást -, más állja a cehhet, mégis Orbán profitál belőle. Mert az egysejtű akollakók simán beveszik, hogy a kormánynak, de még inkább a jó kormányfőnek köszönhetnek bármit is. Ami igazából helytálló megállapítás, csak éppen nem az akciós termékek árát köszönhetik a kormánynak, hanem azt, hogy a legtöbb árucikk, ezen belül kiemelten az élelmiszerek olyan iszonyatosan megdrágultak (köszönhetően az Európa-bajnok inflációnak, plusz az áfának, amin a kormány profitál, hiszen ha magasabb egy termék ára, akkor az áfa is több lesz), hogy akcióval együtt is többet fizetünk majdnem mindenért, mint a háromszor-négyszer többet kereső nyugati polgárok fizetnek ugyanazért, akció nélkül. És még csak hálásnak sem kell lenniük, ünnepi mise és imalánc sincs a vezér szülinapján. Azok csak úgy bemennek a boltba és megveszik, ami kell – akciók ettől persze még vannak, ahogy nálunk is voltak eddig is -, nem kell azon agyalniuk, hogy a darab sajt, szelet csoki, két banán belefér-e a családi büdzsébe hó vége előtt, után, közben. Mert belefér. Máshol sincs legendás kolbászból a legendás kerítés, de azért máshol a gyári munkás, a pedagógus, az ápolónő, a bolti pénztáros, a takarító el tud menni akár hetente a családjával kajálni – nem luxusétterembe, de valahová, ahol becsületes ételt tesznek elé -, nem kell annyira számolgatni a filléreket. És ez már önmagában olyasmi, ami az ember komfortérzetét nagyban befolyásolja.

Az Európai Unió egyik legerősebb eszközére, a hetes cikk szerinti eljárás folytatására azért van szükség, mert Magyarországon továbbra is fennáll az európai értékek szisztematikus megsértésének veszélye – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja kedden Brüsszelben.

Vera Jourová, a tagállamok általános uniós ügyekért felelős minisztereinek tanácskozását követően tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az eljárás mindaddig nem áll le, amíg az aggodalmakat kiváltó problémák fennállnak, ameddig az Európai Bizottság által megkövetelt eredményeket Magyarország nem teljesítette. Az aggodalmak pedig továbbra is fennállnak Magyarország esetében – húzta alá.

Az eljárás akkor fejeződhet be, ha a problémákat megoldották, illetve ha biztosított, hogy a továbbiakban nem áll fenn az EU alapértékei szisztematikus megsértésének veszélye. „Egyelőre azonban még nem tartunk itt” – tette hozzá.

Kijelentette: az uniós bizottság semmiféle előrelépést sem lát egyebek mellett a választásokra vonatkozóan, az ombudsman és a közszolgálati média függetlenségének biztosítására tett javaslatok teljesítése terén. Magyarországnak továbbá teljesítenie kell a megkövetelt szupermérföldköveket a helyreállítási források lehívása érdekében – hangsúlyozta.

Az Európai Bizottság készen áll segíteni Magyarországnak a szükséges reformok teljesítésére kifejtett erőfeszítéseinek sikere érdekében – tette hozzá.

Szavai szerint a hetes cikk szerinti eljárás fontos eszköz az EU kezében, ugyanis erősödik a bizonytalanság és a bizalmatlanság a tagországok között. Az eljárás keretében folytatott meghallgatás pedig lehetőséget biztosít az érintett tagállamoknak a helyzet tisztázására – mondta.

Az Európai Parlament 2018 szeptemberében fogadott el állásfoglalást, amelyben azt javasolta, hogy a tanács az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének 1. pontja alapján állapítsa meg, hogy Magyarországon fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy sérülnek az EU alapértékei.

Egy azzal összefüggésben feltett kérdésre, hogy az Európai Parlament a héten olyan indítványról vitázik, majd pedig szavaz, amely meg kívánja akadályozni, hogy a 2024 második félévében Magyarország töltse be a soros uniós elnökséget, Jourová azt válaszolta: az Általános Ügyek Tanácsának vitatémái között nem szerepelt az EP indítványa. Az Európai Bizottság az uniós szerződések szerint fog eljárni – tette hozzá. (MTI)

Tudom, az Európai Bizottságnak sem osztottak lapot. Amúgy is tele van balosokkal, liberálisokkal és Soros György fizetett ügynökeivel. Sőt, tulajdonképpen Magyarországnak nem is kell Brüsszel pénze (ami amúgy jár nekünk), mert egyrészt nem engedünk a szuverenitásunkból, nekünk aztán senki nem mondhatja meg, hogy kit gyűlöljünk (mindenkit, főleg egymást), másrészt, ha Brüsszel nem ad pénzt, majd szerzünk máshonnan, harmadrészt pedig úgy hasít a gazdaság, hogy igazából mindjárt mi fogjuk eltartani az egész Európai Uniót. Bizony. Ezzel párhuzamosan:

Az Európai Parlament azért kívánja megakadályozni, hogy a 2024 második félévében Magyarország töltse be az uniós tanácsi elnökséget, mert az intézmény baloldali többségének nem tetszik Magyarország békepárti álláspontja – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

Varga Judit, a tagországok európai ügyekért felelős minisztereinek tanácskozását megelőzően magyar újságíróknak nyilatkozva közölte, az EP kezdeményezése az intézmény frusztrációját mutatja, hiszen a magyar tanácsi elnökség egyik prioritása az lesz, hogy a jogállam, a jogállami elvek működését az európai uniós intézmények munkájában is ellenőrizze.

Magyarország ellenőrizni kívánja egyebek mellett, hogy az Európai Parlament, mely „korrupciós botrányokban fürdik”, betartja-e saját szabályait és az uniós jogelveket. Ellenőrizni akarja továbbá, hogy az Európai Parlament az európai demokráciát és az európai állampolgárok, vagy saját hatalmi érdekeit érdekét szolgálja-e – emelte ki az igazságügyi miniszter.

„Az Európai Parlament nem tiszteli sem a demokráciát, sem a jogállamot, hiszen olyan kezdeményezéssel szeretne élni ezen a héten, ami egyértelműen szembe megy az európai uniós szerződésekkel” – fogalmazott.

Varga Judit, az uniós tanácsnak a jogállamiság betartása ellenőrzésére, az uniós szerződések hetes cikke szerint Magyarországgal szemben indított eljárásról folytatott keddi meghallgatást „beteg, megfáradt eljárásnak” nevezte.

Kijelentette: egyértelmű, hogy az EP kezdeményezérére öt évvel ezelőtt kezdett eljárás esetében továbbra is politikai nyomásgyakorlásról van szó.

„Korábban a bevándorlást ellenző álláspontunk volt a probléma, aztán a családok védelme, majd pedig a magyar kormánynak, a magyar emberek által támogatott békepárti álláspontja nem tetszik az Európai Parlament baloldali többségének” – fogalmazott.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a hetes cikk szerinti eljárás nincs összefüggésben az uniós tanács elnöki tisztségével. Az elnökség kötelesség és megtiszteltetés, nem pedig egy olyan jog, amit el lehetne venni egy országtól – hangoztatta.

Az uniós parlamentnek „nem osztottak lapot” abban a kérdésben, hogy ki tölti be az unió tanácsának soros elnöki pozícióját – húzta alá.

Az Európai Parlamentet a maga helyén kell kezelni. Az EP a megoldás helyett mindig a probléma részévé akar válni. Ahelyett, hogy egyes európai politikusok a saját választóik igényeivel foglalkoznának, egy ország demokratikusan megválasztott kormányát és szavazóit támadják. Éppen ezért a legfontosabb, hogy az európai polgárok levonják a tanulságot és véleményt mondjanak a jövő nyár elején esedékes európai parlamenti választásokon – tette hozzá Varga Judit. (MTI)

Így kell ezt csinálni! Ha ettől sem kap a fejéhez Brüsszel, és nem küldik a pénzt máma még, akkor semmitől. Ebben a boldog tudatban veszem is a kalapomat, valamint a búcsúmat. Jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek! Mi persze hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ha valami, az egészen biztos, hogy nekünk nem küld pénzt sem Brüsszel, sem Soros György.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.