Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak szórják, mint bolond pék a lisztet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pünkösd volt, van, de jó. A Fidesznek meg pláne, mert most lehetett csak igazán ájtatoskodni a szomszédban, a Csíksomlyói búcsúban. Ez a kegyelmes urak és közjogi méltóságaink Ozora fesztiválja, ahol annyira át tudnak szellemülni a szentlélek és a magyarság találkozásának ölében, hogy a fal adja a másikat. Mindenki ott volt, a sonka- és homárfogyasztás koronázatlan királya azonban idén is kihagyta a össznépi keresztény összeborulást. El volt tűnve három napig, aztán feltámadt mint Jézus, és elsőként gratulált az újraválasztott török szultánnak, Erdogannak. Még a hivatalos eredmény kihirdetését sem várta meg. Ez azért nagyon fontos, mert ugyan nem akarok senkit elkeseríteni, de nagyon úgy néz ki, hogy itthon sem kell nagyon másra számítani 2026-ban. Na szóval, nagy lesz az öröm a napos oldalon, hogy a keleti diktátor újra félholdként ragyog majd a törökök és Európa felett.

Visszakanyarodva a pünkösdi hallelujához. Semjén doktor például Hidvéghi Balázs és L. Simon László társaságában menetelt a helyszínre, ahol sok minden elhangzott és elénekelték a székely himnuszt. A három muskétás, középen a rénszarvasvadásszal, aki két éve megrendezett 17 milliárdos vadászati nemvilágkiállítás egyik főkolomposa volt. Nem ünneprontási szándékkal írom, de a brutális kiadáshoz képest mindössze 655 millió forint bevételt voltak képesek összehozni. Konkrétan az Egy a Természettel Nkft., ahol jelenleg 18-an dolgoznak. Tavaly 26-an voltak – fele annyian, mint a kiállítás évében -, és több mint 450 millió forint ment személyi költségekre. Lassan elfogy a suska, és gondolom, majd jól bezárnak. Másik érdekes adat a K-Monitor vonatkozó posztjából: „raktárban maradtak a Kovács Zoltán-féle Nimród vadászújság régi példányai is, aminek kiadására csak tavaly összesen 456 milliót költöttek”.

Csodálatos, bassza meg! 17 milliárd közpénzből alig jött vissza valami, ami meg igen, azt is elbasszák a kommunikátor államtitkár  újságjainak tárolására. És hol van már a Deutsch-féle beléptetőrendszer, vagy a ledarált dokumentációjú lélegeztetőgépekre elcseszett 300 milliárd, nem beszélve a Sámán-dobos pénzégetés világkiállítására? Szégyentelen pénzégető brigád, abban nagyon jók, minden másban nem annyira.

A Sándor-palota – aki természetesen szintén ott volt a csíksomlyói nyeregben – nemrég a kezét tördelve, de nem kicsit enerváltan magyarázta a rezidenciája előtt demonstráló tanároknak, hogy ő együtt érez velük. És hát mi adhatna ezeknek az üresen csengő szavaknak nagyobb nyomatékot, mint az a 66 milliós versenyzongora, amit a mi pénzünkből, a tanárok pénzéből is vettek a nagyságos asszonynak. Szívesen, bazdmg!  De az önkormányzatok azért fizessenek többet, főleg azok ahol nem fideszes pártkatona ül a választók nyaki ütőerén, hanem ellenzéki, netán független polgármester. Kilóg az ország valaga a nemzeti trikolór színű gatyából, de ezek csak szórják, mint bolond pék a lisztet. És nem a sajátjukat, hanem a miénket.

Egyébként megkérdeztem néhány teljesen random módon kiválasztott embertől a környezetemben, akikről tudom, hogy a narancssárga színre gerjednek, hogy meg tudnák-e mondani nekem, hogy egészen pontosan mit ünneplünk pünkösdkor? Lövésük nem volt, ezért nekem, balliberális, ateista hazaárulónak kellett felvilágosítanom őket, hogy mit ünnepel a kereszténység ilyenkor azon kívül, hogy 3 napos hosszú hétvége van. De kit érdekel, nem? A mélykeresztény fideszes hívőket nem nagyon, a nagy mester példáját követve a húsvétban is valószínűleg a sonkazabálás és a borvedelést szentségét látják, a karácsonyban meg a sok értelmetlen ajándékot és az adventi időszak alatti idegbajt. A Semjén-féléknek viszont ez egy tökéletes alkalom arra, hogy eljátsszák a hattyú halálát, és előadják díszmagyarba öltözve, hogy ők mekkora hazafiak. 

És igen, az elmúlt napokat beárnyékolta egy tragédia is: csúcstámadás közben vagy után meghalt Suhajda Szilárd, aki oxigénpalack nélkül indult el a Mount Everestre. Nem hiszem, hogy tőlem tudja meg bárki, hogy a hegymászás igencsak veszélyes és sok halálos áldozatot követelő sport, több magyar mászó is meghalt már – Erőss Zsolt, Kiss Péter, Várkonyi László -, akik nem érték el az olyan nagyon áhított célt, amit kitűztek maguk én. Nekem különben fogalmam sincs, mi az az elementáris erő, ami arra késztet valakit, hogy ilyen magasságba másszon ahol alig van oxigén, ahol folyamatosan fagypont alatt van a hőmérséklet, ahol lavinák, szikla és jégdarabok zuhannak mászás közben az emberre. Szóval nem értem, hogy ennek ellenére mi visz rá valakit, hogy kockára tegye az életét. Hogy kinek, mit és miért akart bizonyítani. Ennek ellenére maximálisan tiszteletben tartom, hogy némelyek így döntenek. Viszont megint kiderült, hogy mindenki okos ebben a kérdésben is, hiszen mifelénk az csak természetes, hogy kommentelők pillanatok leforgása alatt lesznek virológusból katonai szakértők, vagy gazdasági és politikai elemzők, így ezzel kapcsolatban is lehetett olvasni igencsak ellentmondást nem tűrő, ítélkező, szélsőséges hozzászólásokat. Persze a nemzeti oldal már a vállára is emelte a szerencsétlenül járt sportolót, a magyar fotelforradalmárok egyfajta gyászpornóként, kattintásvadászatra használta a tragédiát. Mondhatni csak a szokásos. Ezt a fura, szélsőséges mentalitást talán sehol nem lehet jobban alulmúlni mint itt, Orbanisztánban.

Viszont jutott legalább egy jó hír is így a hétvégére, miután Gálvölgyi Jánosnak sikerült túlélnie a leharcolt magyar egészségügy berkeiben a betegségét, és viszonylag épen hazamehetett. Amikor ezt írtam, Sváby András élőben beszélt vele telefonon, és amennyire ezt meg tudtam ítélni, teljesen rendben volt a művész úr hangja. Ami azt jelenti szerintem, hogy túl van a nehezén. Dacára annak, hogy a mentős diszpécser mindent megtett azért, hogy szerencsétlennek hendikepből kelljen indulnia a kórházba jutás rögös útján. Mindegy, ezt is kimagyarázták hatalmasék és külön Győrfi Pál, de legalább kiemelt figyelmet szenteltek az ügynek. Reméljük, minél előbb újra láthatjuk és hallhatjuk Gálvölgyit, és minden rendben lesz vele! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.