Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És tovább szorítják a pórázt az alattvalók nyakán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békepárti békés jóreggelt, vidám vasárnapot, végtelen hétvégét mindenkinek! Természetesen mindenki, aki számít, tegnap jelen volt a csíksomlyói búcsún, az élen a régi, bajszos meg az aktuális, bajusz nélküli Sándor-palotával. Vagy Sándorpalotánéval, sose tudom, hogy kell ezt helyesen néven nevezni. Készült is sok szép fotográfia a helyszínen, Semjén Zsolt pedig az alkalomhoz illően (?) – mint egy rosszul sikerült dadaista performansz nyitójelenetében – Magyarország digitális fejlődéséről, a nemzeti digitális tér létrehozásáról, a magyar digitális állampolgári szolgáltatások fantasztikumáról elmélkedett, és sikerült ezt az állítólag valóságosan létező teljesítményt (a távolban felsírt kismillió összeomlott pártállami informatikai rendszer) szembeállítania a világ és az Európai Unió elavult szolgáltatásaival. Azt hiszem, jobban járunk, ha ezt kivételesen nem kommentálom bővebben.

Viszont. Vasárnap, sátoros ünnep, hosszú hétvége ide vagy oda, valószínűleg ma sem fogok/fogunk tudni felemelkedni a doktor Pintér nyugdíjas rendőrtiszt és aktív oktatási, egészségügyi pusztításért felelős miniszter által (szerinte) képviselt színvonalra, és talán még kevésbé a lakodalmas giccspopműzene Kis Grofója által képviselt, hálóinggel feltuningolt Armani papucs útján arcba tolt, a NER kulturális holdudvarát tokától bokáig jellemző újkeletű divatkereszténység színvonalára. Mindazonáltal azért a tényekhez a húsvéti misztérium pünkösd által fémjelzett kiteljesedésének, vagyis a Szentlélek eljövetelének ködén át is ragaszkodni fogunk. Ellentétben például azokkal a jobboldali morális fölény, azaz a rogáni propagandamoslék visszaöklendezésének kényszere által vezérelt, rengeteg közpénzből életben tartott orgánumokkal, amelyek most még kénytelenek a hazugságaikat helyreigazítani, illetve a gátlástalan hazugságaikkal okozott pénzben egyébként kifejezhetetlen károkért sérelemdíjat fizetni. Már nem sokáig. A kenyéradó gazdáik, tekintetes főispánjaik, kegyelmes kis- és nagyobb királyaik pártja – akik maguk járnak az élen a valótlan állítások, magyarul: mindenféle öblös hazugságok terjesztésében – elintézték nekik, hogy ezután ilyetén kellemetlen következmények nélkül rágalmazhassanak, hazudozhassanak bárkiről bármit, mint egy igazi jogállamban, amelynek járnak az uniós források.

Visszatérve a színvonalakra. Azt soha senkinek nem javasolnám tiszta szívből, hogy célozza meg azt a színvonalat, ahol Pintér Sándor emberemlékezet óta pöffeszkedik, ahol évtizedes rendpárti-rendőrállami rombolását megkoronázandó immár két olyan terület élén is van szerencséje ámokot futni, amelyekhez egyáltalán nem ért (nem mintha ez a hozzá nem értés szempont lett volna, amikor kinevezte a főnöke, sőt, pont ez volt a lényeg), ezért mindenféle cinikus, tényeket nyomokban sem tartalmazó álérvelésekkel indokolja az oktatás politikai célzatú megsemmisítését. Nem én vádolom a színvonalas olajszőke erős embert, neves oktatási szakértők mondják, akik vele ellentétben értenek hozzá. Ezért az egyetlen álkérdés az, hogy valójában milyen színvonalon állhat valaki, aki azt hazudja bele az általa szanaszét szívatott tanárok arcába, hogy ő KÜZD a béremelésükért? Milyen küzdelem az, hogy közleményt adsz ki arról, hogy Brüsszel miatt, a baloldal miatt, a gonosz törpe miatt nincs pénz lóvéra? Ha egy percig is komolyan gondolná, ha kicsit is érdekelné a probléma súlya – például olyan apróságok, hogy párezres lélekszámú településeken már elsős osztályokban nincs tanítónő, mert történetesen mindkét elsős osztály tanítónője távozik -, akkor már rég odalépett volna a gazda lábára, és akármilyen üres a kassza (nem üres az, amire kell, arra van is, jut is), akármennyire penetráns állapotban van a költségvetés, megoldották volna.

De nem oldották meg, és nem is fogják. Ha érdekelné őket egy percig is, hogy milyen merényletet követnek el éppen az oktatáson keresztül az egész ország ellen, és lenne szándék arra, hogy visszaforduljanak ezen a bűnös úton, akkor nem fordulhatna elő az se, hogy gennyes, aljas indokokra hivatkozva érettségi közben rúgnak ki tanárokat. És nem egyszerűen csak kirúgják őket, de még annyi sincs bennük, hogy akkor már beleálljanak férfiasan, bátoran, ahogy a kontraszelektált milliárdos gázszerelőjük tanácsolta. Hogy hát igen, veszélyes az ember, tagja a Pedagógusok Szakszervezetének,  aktív szervezője a helyi tanártiltakozásoknak, nem kell ez nekünk. Nem. Inkább azt hazudják, hogy a szakmai minősítése elmaradt a központilag előírt szinttől. Szóval igen, lehetne holnap reggelig lamentálni a színvonalon, örülünk is, hogy a sötét múltú Pintérnek ilyen jó véleménye van saját magáról, saját szakmai, illetve jogi színvonaláról, bár kicsit hiányoljuk, hogy a morális integritását nem hozta szóba. Úgy lett volna igazán kerek a mordulása.

Sebaj, van még ott, ahonnan ez az egész jön. Mert ugyanis ez itt sokan mások mellett Pintér Sándor országa is, ahol köztörvényes bűnözőket engednek szabadon, mert nincs pénz az etetésükre, ahol az utcán fényes nappal fojtogató embert elengedik a rend őrei, akiknek a kollégái tizenéves gyerekeket fújnak le könnygázzal és rajtuk próbálgatják, hogy működik az a tetves sokkoló, vagy sem, de ahol a szolgálaton kívüli rendőr simán felnyomja a mezei polgárt (aki történetesen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pártigazgatója), mert egy 20 éve érintetlen antiszemita falfirkát („zsidó SZDSZ”) színes teknősökkel akart lefedni. Ez a Pintér-lelkű, önjáróvá vált szervilis lelki hajótöröttek országa is, ahol a pintérség szolgálaton kívül is túlteljesítő feljelentőjének feljelentésére a pintérkapitányságon azon tanakodnak, hogy bevigyék-e az embert, aki a gyereke társaságában éppen színes teknősöket fest egy ocsmány feliratra, vagy ne vigyék be. Nem mondom, hogy megdöbbentő ez a rendőri tanakodás, különösen a múlt heti rendkívüli éjszakai rendőrségi picsogó, siránkozó sajtótájékoztató után, ahol az ügyeletes alezredes azon vinnyogott, hogy a Pintér Sándor által semmibe vett diákok életveszélyesen meghajigálták az állampárt üres székházát tokától bokáig beöltözve védő szelíd rendőröket összenyomott sörösdobozokkal, műanyagpalackokkal és papírrepülőkkel. De abból, hogy nincs benne semmi meglepő, nem következik az, hogy rendben lenne. Ez sincs rendben.

Pedig nemcsak Pintér Sándornak és az ő hadseregének az országa ez, hanem sokan másoké is. Pont ugyanannyira a saját jövőjükért küzdő diákokat gennyládázó lovagkeresztes uszítóké, vagy éppen a luxusjachton kurvázó keresztényfideszes polgármesterek szintén luxusjachton kurvázó haverjaié, akik milliárdos osztalékokat marnak ki az államifideszes kaszinókoncesszióból, miközben a 74 éves nyugdíjas bűnöző rendőr tizenéves diákokat és a tanárokat szívat. Ez az ország a közpénzből milliárdossá hízott miniszterelnöki strómanpénztárcával seftelő, szintén közpénzből szarrá hízott miniszterelnöki vő országa is, akiknek a milliárdos NER-oligarcha csápjai most éppen a magyar szórakoztatóiparban, annak is a TV2 felőli végén érnek össze.

Az országot viszont se ez, se más nem hozza igazán lázba. Az se, hogy nem ér ki a mentő időben, hogy nincs töritanár és kémiatanár már hónapok óta a gyerek iskolájában, hogy nemhogy béremelés nincs, de ha felemeled a fejed, jön a könnygáz minden mennyiségben, jön a megfélemlítés, a megszégyenítés, az eltaposás, hogy miközben az uralkodóosztály kormányzás helyett kizárólag a saját jólétének és hatalmon maradásának biztosításával van elfoglalva, neki már a felére se futja annak, amire egy éve még futotta. A rendeletekkel kormányzó uralkodóosztály pedig látja, hogy még mindig nem fáj eléggé, és tovább szorítja a pórázt az alattvalók nyaka körül. Mert jól van ez így is, csak rosszabb ne legyen, csak nehogy belesodródjunk a háborúba. Jól van ez így is. És ahogy valószínűleg ma Törökországban sem történik csoda, és Szijjártó meg a főnöke legnagyobb örömére Erdoğan szultán második nekifutásra lazán megtartja az ő uralkodói székét, úgy Magyarországon sincsenek csodák. Pontosabban de, vannak csodák. Ahogy 80 százalékos (vagy már ki számolja, hány százalékos) infláció mellett a török szultán népszerűsége nem omlott meg, úgy a felcsúti önkényuralom is kibekkeli a gazdasági földbe fúródást százmilliárdos közpénzpropagandával. A józan ész oldaláról nézve ez valóban kisebb csoda. Az a csoda, hogy ezt simán meg lehetett csinálni egy olyan országban, amelyik az Európai Unió teljes jogú tagja. Az igazán nagy csoda az lesz, ha ezt a mélyállamot építő, maffiamódszerekkel kormányzó érdekcsoportot a közeljövőben le lehet majd váltani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.