Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fiatalok többségét senki nem tudja megszólítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

De ahogy az LMBTQ-lobbi érzékenyítő aktivistáinak, úgy a különböző fedőfoglalkozásokkal (pedagógus, politikus, humorista, újságíró, stb.) álcázott aktivistáknak, agitátoroknak és ügynököknek, a globalista elit különböző kitartottjainak, propagandistáinak és uszítóinak is szól az üzenet: a gyerekeket, fiatalokat hagyjátok békén!

Ezen indulatos szavak Jeszenszky Zsolt nevű propagandistát dicsérik, aki úgy véli, hogy a fiatalokat fel akarják használni a baloldalon és azon fiatalokat, akik a konzervatív oldal felé kacsingatnának, egészen egyszerűen kiröhögik, gúny és nevetség tárgyává teszik. Szerintem ez nem egészen így van. Valószínűleg sokkal közelebb áll a valósághoz az, hogy a kormánypárt szavazótábora (bár nincsenek ezzel egyedül) egyre öregszik és igen kevés az olyan fiatal, aki meggyőződéses fideszes, ezért valamit tenniük kell. Orbán ezt úgy akarta elérni, hogy mindenféle kedvezményeket adott a fiataloknak, ami egyáltalán nem mellékesen, az összes többi választási pénzszórással együtt összeroppantotta a költségvetést a hozzá fűzött reményeket viszont messze nem váltotta be. Mert a fiatalok nyilván elfogadták az „ingyen” pénzt, de csak ezért nem szavaztak automatikusan a Fideszre, hiszen ennyire azért nem ostobák. Lehet, hogy idősebb, vidéki szavazókat (akinek nem inge, ne vegye magára) meg lehetett vásárolni egy zsák krumplival, de a fiataloknál ez kicsit másként működik.

Ténykérdés, hogy a Fidesz egyre öregszik és a fiatal demokratákból öreg szélsőjobbosok lettek, akik már nem nagyon rendelkeznek semmiféle ideológiával, elvekkel, céljuk csupán a hatalom megtartása. Ez egyébként sajnálatos módon megy is nekik, hiszen Orbán 13 éve van hatalmon és választási győzelmei egyre elsöprőbbek. Ennek egyik magyarázata, hogy sikerült annyira lebutítania a magyar társadalmat, hogy sokan fel sem fogják, hogy mire szavaznak négyévente. Nem én állítom, ők maguk állítják. A fiatalok viszont vagy azért csatlakoznak – a Fidelitas által – a kormány iránymutatásához, mert pénzt és hatalmat remélnek tőle, vagy pedig azért, mert nem nagyon látnak más opciót az előrehaladásra. Igen kevesen vannak olyanok, akik egészen komolyan azért csatlakoznak mondjuk a Fidelitashoz, mert egyetértenek a politikájukkal és azzal a hangnemmel, amit Orbán Viktor képvisel. Lehet, hogy vannak egyezések, de hogy a legtöbb gondolattal egy fiatal nem nagyon fog egyetérteni, az egészen valószínű.

Mert akármennyire nem tetszik ez sokaknak, a konzervatív gondolkodásmód általánosságban véve az idősebbekre jellemző. Ennek több oka is van, amelyet már sokan, sok helyen elmagyaráztak. Ebbe én most nem mennék bele, a lényeg az lenne, hogy elfogadjuk: a fiatalok többsége nem konzervatív értékrenddel rendelkezik, még ha ez egyébként nem is azt jelenti, hogy minden fiatal baloldali lenne. A fiatalok keresik azt az irányvonalat, ami a leginkább megszólítja őket, de idehaza ilyenbe nem nagyon lehet belebotlani. Mert ki is szólna a fiatalokhoz? A Fidesz? A DK? Az MSZP? Esetleg a Momentum? Persze vannak olyan gondolatok, amelyekkel azonosulni tudnak, de a többségük mégsem olyan, amely meghatározná a napjaikat. A fiatalok problémáira senki sem kíván megoldást nyújtani, sőt, törődni sem nagyon törődik velük senki. Ha ez másként lenne, akkor már régen tettek volna valamit az oktatási rendszerrel, és nem hagyták volna, hogy szétrohadjon.

A fiatalokat azonban nem befolyásolni kellene, hanem alternatívát kellene felkínálni számukra. Nem hülyének kellene nézni őket és kihasználni őket, hanem bevenni őket a politikacsinálásba. Hozzájuk is kellene szólni, terveket kellene nekik készíteni, amelyek akár még arra is bíztathatnák őket, hogy a következő választáson ne maradjanak távol az urnáktól. Ezeket a fiatalokat a pártok többsége cserben hagyta, hiszen nem gondolták őket elég fontosnak ahhoz, hogy foglalkozzanak velük, vagy pedig fogalmuk sem volt arról, hogy mégis hogyan tudnák őket megszólítani. Ez viszont nem mentség semmire, hiszen ez az ország a fiatalokért kell, hogy létezzen. Ők azok, akik megírhatják annak jövőjét és ők azok is, akik a társadalmat megváltoztathatják. Ha bennük végre megbízna valaki és alternatívát kínálna fel számukra, akkor ha nem is minden, de sok minden megváltozhatna. A probléma csak az, hogy úgy tűnik, egyetlen párt van, amely ezt felismerte és ezzel próbálkozik, az nem más, mint a Mi Hazánk – meg nyilván az MKKP is, de ők szerintem még mindig nem döntötték el, hogy komolyabban is akarnak-e politizálni, vagy inkább viccet csinálnak a nyomorúságból -, ami véleményem szerint óriási veszélyt jelent Magyarország számára. Valaki másnak is elő kellene lépnie azért, hogy legyen valamiféle jövője ennek az országnak, hiszen ha ez a jövő a szélsőséges irányba elborult Mi Hazánkat jelenti, akkor már most nyugodtan lehúzhatjuk a rolót.

Véleményem szerint Jeszenszkynek fogalma sincs a fiatalokról és arról, hogy ők mit akarhatnak. Pont ezért is vicces az, hogy arról beszél, hogy hagyják békén szegény fiatalokat, hiszen a baloldal folyamatosan támadja őket és felhasználja őket a politikai céljaira, miközben erről szó sincs. A baloldal még erre is képtelen, ami mondjuk nem feltétlenül rossz dolog, hiszen ha valamire, hát erre egészen biztosan nincs most szükség. A fiatalok képviseletére viszont annál inkább, ami talán egyszer majd be is fog következni, csak kérdés, hogy akkor még fog-e létezni MSZP vagy DK.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.