Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezért tartunk ott, ahol

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismét egy iskolaigazgató – volt fideszes polgármester – brutális fegyelmezési módszereiről lehet olvasni a sajtóban. Kiderült ugyanis, hogy a pedofil papok ügyeihez hasonlóan itt is nagyjából arról van szó, hogy ugyan rendelkezésre állt elég bizonyíték ahhoz, hogy ezt az embert soha többet ne akarja egyetlen oktatási intézmény sem szerződtetni, a 2018-as távozását követően még évekig nevelőként tevékenykedhetett fiatalok körül. Többek elmondása szerint kizárólag cigány származású fiatalokat, diákokat fenyített meg különböző módszerekkel, amire fény is derült, mégsem történt egész mostanáig semmi. Ugyan már 5 évvel ezelőtt robbant ki a botrány, mégis csak most jutott el odáig a hazai igazságszolgáltatás, hogy vádat emeljen a szóban forgó férfival szemben, akinek az állását is csak azért függesztették fel – ki tudja meddig -, mert a 24.hu kérdést intézett a mostani munkaadójához.

A korábbi igazgató munkássága idején 24 tanár adta be a felmondását és legalább 21 diák távozott azért az iskolából, mert nem tudták tovább elviselni azt, amit a férfi művel az intézményben. Az mondjuk szerintem hatalmas kérdés, hogy ha 24 tanár pontosan tudta, mi folyik az iskola falain belül, akkor ennyien közös erővel miért nem voltak képesek tenni valamit annak érdekében, hogy ez az ember többet ne bánthasson egyetlen gyermeket sem. Mert lehet, hogy „csak” fenyítésről van itt szó, de egy gyermek esetében ezek a fenyítések olyan sebeket okozhatnak, amelyek akár egész életükben elkísérhetik őket, és olyanok is vannak, akik öngyilkosságot követnek el hasonló helyzetben. Nem szabad alábecsülni egyetlen ilyen „nevelő” jellegű pofont sem, hiszen mégis csak arról van szó, hogy komoly lelki törést okoz egy felnőtt ember a gondjaira bízott gyermekek lelki fejlődésében.

Az egyik pedagógus hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja: „Ne bántson, igazgató úr!” … A vád szerint a vádlott egy budapesti általános iskolában, a 2017/2018-as tanévben, „fegyelmezési céllal” hét – akkor 10 és 15 év közötti – diákkal szemben alkalmazott megalázó fegyelmezési módszereket, illetve testi fenyítést. Több esetben felpofozta, arcon ütötte a kiskorúakat, illetve hajukat és pajeszukat húzva fenyítette őket.

Úgy tudjuk, a vádiratban szerepel az is, hogy a gyerekeknek feltartott kézzel kellett térdepelniük, az egyik diák 45 perc után hagyhatta abban, amikor már nem bírta tovább.

És egy ilyen embert nem távolítottak el azonnali hatállyal az iskolából, dehogy. A Közép-Pesti Tankerületi Központ a végsőkig kitartott a férfi mellett, ami azt jelenti, hogy még akkor is mellette álltak, amikor egy közmeghallgatáson több, az iskolában dolgozó tanár is elmondta, hogy egyrészt őket is megfélemlíti, másrészt pedig megalázta és bántalmazta a diákokat. A tankerület odáig ment a védelmezésében, hogy 2018 augusztusában egyenesen egy kollégium nevelőtanárának nevezték ki, amelynek fenntartója nyilván a tankerület volt. Amely tankerület vezetője egyáltalán nem mellesleg éppen az a bizonyos Házlinger György, aki tavaly októberben a Szent István Gimnázium három tanárának személyesen vitte el írásbeli figyelmeztetést, miután a pedagógusok demonstrációt szerveztek a Kölcsey Ferenc Gimnázium kirúgott tanáraiért. Akkor őket kirúgással fenyegette meg.

Van tehát egy tankerület, amely gond nélkül kirúg tisztességes, a társaiért kiállni hajlandó tanárokat, akiket a diákjaik is szeretnek és elismernek, miközben egy olyan embert, aki bizonyítottan gyermekeket bántalmaz, nemhogy nem rúg ki, hanem áthelyez máshova. Véleményem szerint a fenti történetből pontosan az derül ki, amivel a legkevésbé sem esik jól szembenézni. Nevezetesen hogy a probléma ezzel az országgal nem csupán az, hogy a Fidesz van kormányon immár 13 éve, hanem az, hogy a társadalom ilyen emberekből áll, akik a hozzájuk hű embereket addig védelmezik, ameddig csak lehetséges. Bántalmazókat, pedofilokat, bűnözőket védelmeznek, ha az nekik valamiért megéri. Ezek nem politikusok, nem miniszterek és államtitkárok, nem felelős intézményvezetők, hanem különböző mértékű hatalommal rendelkező helyettes senkik, akik mégis, csak azért is képesek ilyen embertelenségekre. Ez a társadalom olyan, mint egy nagy tál rothadt alma, amelyben már egyre kevesebb esély van ép felülettel rendelkező gyümölcsöt. Meg is van annak az oka, hogy a rothadt belsővel rendelkezők olyanokra szavaznak, amilyenek ők maguk is.

Bár egyedi esetről lenne itt szó, de csak az utóbbi pár hónapból is számtalan ilyen és ehhez hasonló esetről számoltak be az újságok, ami tökéletes bizonyítéka annak, hogy ha valaha is működő társadalmat akarunk, akkor egészen annak alapjáig kell visszamennünk. Nyilván nem egy hét alatt lehet működő demokráciát létrehozni, de ha így haladunk, egy emberöltő is kevés lehet ahhoz, hogy valaha is azt lehessen mondani: legalább nyomokban tartalmaz emberséges állampolgárokat ez az ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.