Június 24,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Mohó sápiens

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,010,177 forint, még hiányzik 989,823 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Kikapott a török szivárványkoalíció – de a magyarnál így is messze jobbak voltak” – kommentálta a Mandiner bértollnoka az Erdoğan vezetéknevű diktátor vártnál jobb szereplését a választás első fordulójában.

Az én hozzászólásaim: 

Hasonló a hasonlónak őrül.

Minden semmirekellőnek hazafelé hajlik az esze.

Ahol zsarnokság van, ott mindenki babszem a zsákban.

Holló az ollónak nem vájja ki a szemét.

*

Nem itthon történt, hogy a Bécsbe tartó vonaton valaki(k) Hitler-beszédet toltak a hangosbeszélőben.

Mit mondana erre Dávid „nem értek a focihoz” Ibolya, ha még aktívan politizálna?

Nem vonattal szoktam Bécsbe utazni.

*

A kisebbségek ritkításának a leggyorsabb módja egy hódító háború indítása. 

Speciel, figyelemelterelésnek, hatalommegőrzési praktikának sem rossz.

*

A Kossuth rádió szerint – az egyesek fejében nem is létező – Németországban nem fürdenek minden nap az emberek.

Bezzeg mi! Itt állunk jól befürödve.

*

A korábbi pártállami berendezkedés haszonélvezői Romániában a forradalmat lopták el, Magyarországon a rendszerváltást.

*

A szabad versenyt a közbeszerzések terén lölösítették, a közszférában kiiktatták, de helyette örülhetünk a 66,4 milliós versenyzongorának a köztársasági elnöki palotában. A sminkszoba és a moziterem mit sem ér anélkül.

Ahhoz meg külön pofa kell, hogy a főasszonyság leereszkedik a tüntetők közé versenyt tiltakozni az alacsony pedagógusbérek miatt.

*

Új doktrína a honvédségnél.

Kaszárnyalunk!

*

Az Orbán-kormány az egész társadalmunkat meghekkelte. Senki sem gondolhatta komolyan hogy éppen pont a hekksütők maradnak ki a szórásból. Most már ők is megtanulják, milyen az, amikor a NAV közérdekű adatigényléssel fordul a vállalkozókhoz.

Mellesleg, a „balatoni” hekk mint fogalom a szocializmus hagyatéka. Valójában a hekk (Merluccius merluccius) sós vízi hal, amely Norvégiától egészen Argentína partjáig jelen van.

Hogy miért kerül forgalomba kizárólag fej nélkül? Hát mert olyan a feje, hogy ahhoz képest még a rémálmaimat uraló fideszesek is szépek.

*

Én-nel nem kezdünk gondolatot, de én kötelezővé tenném a Legfőbb Vezetők időközönkénti orvosi vizsgálatát. Sőt, annak eredményétől tenném függővé a további munkavégzésüket.

Miért, egy személygépkocsi vezetésénél ez előírás, egy országot meg simán el lehet vezetni súlyos betegen?!…

Lámcsak, hova vezetett, hogy az a Hitler nevezetű monarchiabéli honfitársunk eléggé elfuserált teremtényként érkezett a világra. Jobb heréje teljesen hiányzott, a húgycsöve sem oda torkollott, ahova másoké szokott. Későbbi életét gyomorbántalmak, fejfájás, drogfüggőség, messiás-komplexus, paranoia, személyiségzavarok kísérték. Még azokat is eltüntette a Föld színéről, akik az egészségi állapotát firtatni merészelték. Jóformán a komplett golyóbis viselte ezeknek a testi és mentális rendellenességeknek a következményeit.

Itt van nekünk is egy küldetéstudatosunk, egy – a harcát és hacacáréját TEK-kel és kordonokkal védő – echte pszichopatánk. Egyezzünk meg abban: az, hogy volt arcostársa szerint O1G, az nem egy diagnózis. Véleménynek vélemény, de nem szakvélemény. 

Mindenki tudni véli, hogy Grazba jár kezelésre, bizonyos neurológiai tünetei, mint pl. a kényszeres szájnyalogatás, a kontrollálhatatlan kézmozgások vagy a kóros elhízása első látásra szembetűnőek. Mentalitását irracionális képzetek, zagyva világlátás, nárcisztikus epizódok jellemzik. Az egész társadalom az ő öntömjénezésétől fuldokol. Átír morált és törvényt, újraértelmezi a bűn és bűnhődés fogalmait. Rákényszeríti akaratát a környezetére, amelyet Magyarországként definiál, és amelyet időnként összetéveszt saját magával. Politikusként önmagát világtényezőnek véli, ám ehhez sem karizmája, sem kvalitásai, sem iparilag-gazdaságilag-hadászatilag fejlett országa nincsenek. Irányítása alatt az állam semmilyen kötelezettségét nem teljesíti megfelelően, ám az utolsó adófillért is igyekszik kipréselni a polgáraiból. Ámokfutását pávatáncnak nevezi, heveny képzavarba hozva ellenlábasait. Akik közül a legismertebb épp a minap odanyilatkozott: „Beteg ez az ember!”

Mivel ezzel nincs egyedül, körülbástyázta magát a magyarság egészségileg selejtes emberanyagával. Mohó udvartartásában semmi nem számít, csak az iránta való hűség. Sokan vannak, és per pillanat elegen is.

*

Évek óta foglalkoztatja a közvéleményt a Fidesz kommunikációs igazgatójának, Hollik Istvánnak a haja, amely bizony – minden kezelés ellenére – csak mérsékelten nő.

A vagyonával ellentétben.

*

Ezt a molinót még tavaly decemberben fotóztam Budapesten, a XV. kerületben, ahol lakom. Pont egy forgalmas buszmegállóval szemben volt kifüggesztve. Sajnos csak néhány napig volt látható, dacára hogy ez egy ellenzéki vezetésű kerület. Nyilván hatóságilag felléptek a házát ezzel a transzparenssel kidekoráló bátor állampolgár ellen és rábírták a hirdetővászon eltávolítására.

Szerintem ez egy kordokumentum a orbáni permanens veszélyhelyzet idejéből. Jelzi, hogy igenis létezik a spontán lakossági ellenállás, vannak, akik másokat is felhívnak szembemenni a zsarnoksággal.

Megosztom a képet a magyari bátorság és a dac mementójaként. 

Nem mellesleg, ez a veszélyhelyzeti kitaláció az Orbán-banda egyetlen őszinte megnyilvánulása. A magyar történelemben eleddig csak nagyon kevesen jelentettek akkor veszélyt az országra, mint ők.

*

A többpárt-rendszer a demokrácia egyik feltétele.

De nem tévesztendő össze a többszekta-rendszerrel, amely kizár minden konstruktív párbeszédet.

*

Amióta bogozgatom a magyar nyelv ezernyi ága-bogát, csak egy tájnyelvi fordulatnak érzem magam.

*

Jó az, ha véleményed van erről-arról, és az külön öröm, hogy ezt szabadon el is mondhatod. De mindenkinek drága az ideje, ezért lehetőleg csak akkor oszd meg másokkal, ha tudósa vagy annak, amit megfogalmazol, ha biztos vagy benne, hogy utánérzéstől mentes, eredeti, egyéni és van benne valami előbbre vivő. 

Ha a szabatos fogalmazás és a helyes írás képességével is rendelkezel, leszek az olvasód!

*

Mindannyiunkban ott lakozik egy Ikarosz.

De ha megvárod, hogy a hatalom feltűzzön a gombostűre, akkor már nix szárnyalás. „Nix ugri-bugri.”

Legjobb esetben izeg-mozoghatsz, ideig-óráig.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.