Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lényeg, hogy senki ne dőljön be a hungarofób recessziós adatoknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemrecesszióban és vádlottak padjában gazdag másnapot és optimista jó reggelt mindenkinek! Akkor még egy kicsit rugózzunk ezen a témán, a közszolgálati Rogán-Sarka szépségverseny helyett. Azt mondták tehát az elvtársak, hogy nyugi van, lehet, hogy most szar, de majd jövőre jobb lesz. Jó, Sándorpalotáné ne vegye magára, őt se a háború, se a brüsszeli szankciós, inflációs nyomorúság nem gyűrte maga alá, a külcsínnek ára van, és az adófizetők boldogan fizetnek azért, hogy neki ne kelljen felelősséget vállalnia a kormányért, amelyet teljes mellszélességgel szolgál. Viszont ne kanyarogjunk, maradjunk az esszenciánál. Közepes képességű, szolgalelkű könyvelőéknél ilyen egyszerű az élet: jó, hogy már harmadik negyedéve zsugorodik a GDP, jó, hogy a hungarofób Európai Bizottság gazdasági előrejelzése szerint messze a magyar infláció lesz a legnagyobb idén az EU-ban, miközben a gazdasági növekedés az utolsók között várható (rohadjon meg Soros), jó, hogy már az országos tudatmódosításra fenntartott gigantikus propagandaüzemet és a minisztériumi apparátusokat is meg kell gyéríteni – a leépítés a siker új mértékegysége jeligére -, de jövőre majd jobb lesz:

A magyar gazdaság az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók ellenére idén is elkerüli a recessziót, jövőre visszatérhet a magas ütemű növekedési pályára.

Mint tudjuk, ezt a disztingvált, összetett diagnózist préselte ki magából Varga Mihály minisztériuma, miután a KSH előrukkolt a mágikus számmal: 1,1 százalékkal felcsökkent csökkent a magyar GDP az első negyedévben. És nem milyen igaza van a kizárólag örök múlt időben és valószínűtlen jövő időben létezni és pusztítani képes korrupt kormánynak, amelynek mindenre van egy, az eggyel korábbinál jobbnak alig nevezhető szövege, megmentési terve, elképzelése, ellentmondást nem tűrő megoldása, csak mindig a jelenben általa kemény vergődéssel felhalmozott problémákról nem hajlandó tudomást szerezni? De.

Ez megy tizenhárom éve, úgy megy előre, nem hátra, hogy mindig csak később lesz jobb valamikor, soha nem most. Sebaj, a technikai recesszió is jó lesz valamire, például majd jól fékezi az inflációt. Persze ennek is csak mértékkel és tartózkodással érdemes örülni, hiszen az a tény, hogy tulajdonképpen 3 negyedévnyi konstans recesszió kellett ahhoz, hogy a 25 százalék fölötti infláció kemény 24 százalékra mérséklődni tudjon, önmagában sem egy kimondott sikertörténet. Ez szükségszerű következménye annak, hogy a feketeöves gazdasági szakértők jogászkormánya szándékosan öntötte a pénzt a gazdaságba, fűtötte a választási kedvet, és satufékezés helyett padlógázzal rohant a Holdról is látszó negyedik kétharmad karjaiba, ívesen leszarva, hogy három negyedév alatt hogyan füstöl majd el a tankönyv szerint a kéményen csodálkozó, bérből és fizetésből élő kisember bére és fizetése. Igazuk volt, és Erdogan szultán példája is gyönyörűen mutatja, hogy erővel, propagandával, karhatalmi beágyazottsággal az állami korrupcióval összefüggő legsúlyosabb (természeti) katasztrófák miatti fájdalmat, sőt a brutális gazdasági összeomlásban gyökerező korgó gyomor életérzését is felül lehet írni. Vagyis lehet, hogy a krákogva köhögő gazdasági motorból kifogyott az üzemanyag és már rég a süllyedő hajón ülünk, lehet, hogy nem a csilláron lógunk, hanem megfogtuk a padlót, de ez csak azért van, mert az elmúlt ezerév legsikeresebb évtizede után, több mint tíz év fülsiketítő gazdasági dübörgése után igazán megérdemlünk egy kis lazítást. A technikai recesszió is értünk van, nem ellenünk, lehet, hogy most rosszabb egy kicsit, de ha Gyurcsány lenne, akkor most már semmi nem lenne. Különben is a miniszterelnök úr már biztosan beadta a vakcinát a recessziónak is, csak még nem látszik az eredménye.

Úgyhogy. A lényeg, hogy senki ne dőljön be a siralmas gazdasági adatoknak, a hungarofób recessziós adatoknak, hanem jól jegyezze meg a lényeget. A 2008-as világválság idején, amikor a Fidesz ellenzékben volt, és három egymást követő negyedévben csökkent a GDP, az azért volt, mert Gyurcsány. Most, amikor a Fidesz tizenhárom éve hatalmon van, rendeletekkel kormányoz, és három egymást követő negyedévben csökken a GDP, az azért van, mert háború van, szankciók vannak és mert az Európai Unió visszatartja azokat az uniós forrásokat, amelyekről eddig az hírlett, hogy nélkülük is megállunk a saját lábunkon.

Olyannyira megállunk – bár persze ez se azzal függ össze, hogy Európa gazdasági motorjából kifogyott az üzemanyag -, hogy már a mimagyarokra a propaganda szerint egyébként hatalmas veszélyt jelentő embercsempészeket (értsd: migránsokat a nyakunkba hozó elítélt bűnözők) is tömegével szabadítja Európára minden idők legsikeresebb kormánya. Miért? Gulyás miniszter szerint túl sokba kerül a fogva tartásuk, és egyébként is túlzsúfoltak a magyar börtönök. Ezért az embercsempészek által Európára szabadított migránsokkal riogató Orbán-kormány azt találta ki, hogy lehetővé teszi az embercsempészetért elítélt, jogerősen kiutasítandó külföldiek büntetésének félbeszakítását, ha azok 72 órán belül elhagyják az országot. Hogy utána mi lesz, hogy máshol jelentkeznek-e a büntetésük folytatására, az már nem az Orbán-kormány gondja. Emlékszik még valaki, hogy ezelőtt hat évvel, amikor még se koronavírus, se háború nem volt, és a migránsozás volt a kormány legfőbb politikája, és amikor még létezett az Echo TV, mit nyilatkozott az embercsempészekről a kormány egyik kedvenc szakértője, bizonyos Földi László, a külföldi hírszerzésért felelős Információs Hivatal volt műveleti igazgatója, akinek az volt a feladata, hogy a menekülteket segítő civileket (Migration Aid, Helsinki Bizottság) összemossa az embercsempészekkel? Ezt:

Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.

Tehát míg 2017-ben a kormánypropagandában az embercsempész szabadon likvidálható háborús bűnösnek minősült, 2023-ban a magyar emberek biztonságával öblögető Orbán-kormány úgy gondolja, hogy akkor háborús bűnösöket tömegesen szélnek ereszt Európa irányába. Akkora a mindenféle irányból támadó veszélyhelyzet, és annyira kifogytak a nertársak mások pénzéből, hogy ma már lazán belefér nekik az európai biztonsági helyzet aláásása is. Ja. És ezek vádolnak másokat azzal, hogy veszélybe sodorják a magyar emberek biztonságát. Azt hiszem, erre már köpni se lehet.

Viszont. Hogy ne csak mindig a károgás legyen, hogy recesszió meg infláció meg beleállás a turulszarba meg a kormány saját győztes propagandájának telibeokádása. Úgy hírlik – a szélnek eresztésnél maradva -, hogy a Vodafone 3 év alatt mintegy 11 ezer munkavállalóját tervezi elküldeni, mert a cég nem teljesít jól. A létszámleépítés a cég brit központját és más országokban lévő műveleteit is érintené. Azt akarnám mondani ezzel, vagyis a magyar kormány által kiváló időzítéssel, az ország mindenféle kínai óriásbankok felé történt eladósítása árán megkaparintott 660 milliárdos remek Vodafone-üzlettel kapcsolatban, hogy az itteni dolgozóknak szerintem nem kell aggódniuk. A legrosszabb, ami történhet, hogy Vodafone profitjából nem jön ki a tanárok béremelése, de az másból sem jön ki, szóval mindegy. Ellenben! A 4iG –  amelynek a leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. a fideszes állam 49 százalékával szemben 51 százalékos irányító befolyást szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben januárban – éppen a nyugat-balkáni régió egyik meghatározó technológiai-infokommunikációs szereplőjévé készül előlépni, szóval nyugi, nem lesz itt semmilyen leépítés. Mint tudjuk, Magyarország lokális kivétel volt, van, lesz a globális összefosásból, úgyhogy.

Úgyhogy nézzünk bizakodva a jövőbe, minden okunk megvan rá. Jó, lehet, hogy a kormányzati hazugságok az esőzések miatt leszakad egy-egy felújításra szoruló, ám fel nem újított iskola mennyezetének egy-egy darabja, de hát előfordult már olyan is, hogy olyan óvoda ázott be, amit azért újítottak fel, mert beázott, szóval minek felesleges köröket futni, amikor sokkal jobb helye is van az egyre kevesebb ellopható pénznek? Nem? De. Semmi probléma nincs. Elcseszett brüsszeli szankciók ide, európai rekord infláció oda, technikai nemrecesszió amoda, Mészáros Lőrinc felcsúti focisulija akkor is megépíti a 800 millió forintos fedett műfüves kispályát, ha a genderideológiától megvédett óvodások és iskolások fejébe zuhan a plafon, midőn három napig esik az eső. És akkor mi van?

Nincs itt abszolút semmi baj, különösen úgy, hogy a hangulatjavításról maga a fősámán gondoskodik, aki most is a helyzet magaslatán áll az udvartartásával együtt:

Képek, melyek többet mondanak ezer szónál. Feltételezem, hogy a hajsimogató igazságügyminiszter asszony nem amiatt telefonál, hogy megtudakolja, hogy a korrupcióval vádolt korábbi közvetlen beosztottját, Völner Kenőpénzes Pált mely bokros teendői akadályozták meg abban, hogy a Schadl-Völner ügy első rendes tárgyalási napján megjelenjen. Ez már csak azért sem valószínű, mert Magyarországon köztudottan függetlenek a hatalmi ágak, az elvált jogászzseni soha nem tenne ilyet. Ráadásul minden fideszes alapdefiníció szerint ártatlan. A legtöbben azután is, hogy bizonyítékok vannak a bűnösségére, csak éppen senkit nem érdekel. A független igazságszolgáltatást a legkevésbé sem.

Amúgy tényleg jó látni, hogy semmilyen aggodalom, a helyzet által indokolt borúlátás nem látszik az Európai Unió legkorruptabb kormánya tagjainak fején, ábrázatán. A gazdasági visszaesésért felelős, címlapon látható könyvelő felhőtlen jókedve különösen beszédes. Nagyon helyes. Őket egyáltalán nem érinti a recesszió, az se érdekli őket, hogy a mélypontot talán még el se értük a zuhanásban, a lényeg az, hogy a vezénylő tábornok drasztikusan töri az inflációt, háborús időkben is megvédi a magyar családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket. Csak hálát kell neki adni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.