Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ceruzával, csupa kis betűvel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Először is. Amikor a fenti videót tartalmazó cikket elolvastam, már vagy öt órája kint volt a Telex oldalán, ám mindössze 341 interakcióig jutott. Gratulálok a polgártársaknak. A szülőknek és a pedagógusoknak is. Mi van, emberek? Ennyire leszarjátok ezt a témát? Ennyire senkit nem érdekel, hogy ki fogja tanítani a kölykeit? Tényleg az van, hogy ki nem szarja le? Pedig a drága jó babaváró meg a csok miatt igen sokan gyerekcsinálásra adták a fejüket, testüket, mert ugye jól fizet a kölkökért a NER. Vagy nem? Mindenki annyira jól áll, hogy majd magániskolába viszi a gyereket, ha eljön az ideje? Mondjuk az egészségügyben már ez van, hallóka! Lehet, hogy nem mindenkinek tűnt fel, de ez a helyzet. Mi ez az össznépi vállvonogatás? Az, hogy pár tüntető tanár és diák vette a fáradságot és felment a Sándor-palotába, hogy elmondja a véleményét Katikának, ezért sorban álltak a Sándor palota előtt sajnos édeskevés lesz ahhoz, hogy itt bármi is változzon.

Először szólnék a tanárokhoz. Persze meg lehet sértődni, meg a stílusomat kifogásolni, nem érdekel. Jó pár éve kapom érte az ívet egyébként is, de úgy látszik, szép szavakkal nem lehet eljutni a hallgatósághoz. Szóval úgy bő tíz éve bizonyíthatóan szívatja a pedagógusokat az Orbán-rendszer, tíz éve lehetetleníti el a munkájukat, köti azt mindenféle teljesíthetetlen és értelmetlen feltételhez, senkivel nem egyeztet, és ott tartunk, hogy lassan nincs, aki tanítson. Persze mindezt úgy, hogy a fizetésüket a béka segge alatt tartja, és a társadalom nagy részét ellenük hergeli. Ezek után tenném fel a költői kérdést: mi a fészkes fenére tetszenek várni? Nem tudom elhinni, hogy ennyi szolgalelkű, elvtelen, gyáva van önök között. Ez már rég nem hivatásról és a szakmaiságról szól, hanem jobbágy és földesúr viszonyáról. Vagy összefognak és egységesítik az erejüket ezzel a fasiszta rendszerrel szemben, vagy a rendszer azt csinál továbbra is magukkal, ami jól esik nekik. Önök tanítják azt, amit én leírok ide. Önöktől kaptam annak idején a tudást, azt a tudást, amiből élek.

Mi történt önökkel, kedves tanáraim? Mi a fene folyik itt? Hát csapjanak már oda egyet arra a táblára, csikorgassák már meg a krétát úgy, hogy a szőr is felálljon Pintér Sándor enyves kezén. Hát kik vannak többen? Önök vagy az pár ingyenélő aktatologató, aki vezényel maguknak? Mik maguk? Rabszolgák? Akik lehajtott fejjel veszik tudomásul azt, amit ez a hatalom művel önökkel? Mert ha igen, akkor csinálják. Viszont akkor ne háborogjanak. Ha meg nem tetszik ez a velejéig rohadt rendszer, akkor csináljanak forradalmat! Mindenki felkapná a fejét, ha egyszer csak nem mennének be a munkahelyükre, és nem vennék fel az osztálynaplót, vagy mit tudom én mi van most helyette. Az én töritanárom egymaga legalább három osztályt tudott egyetlen kézmozdulattal csendre inteni, ha úgy hozta a helyzet, mert volt tekintélye. Maguknak van? Azt ki kell vívni, és nem mindig a diákokkal szemben, hanem most éppen a hatalommal szemben. Mert ameddig ez nincs, addig a hatalom ívesen tesz az egész tanári karra, ahogy az látszik is. Ha valóban fontos maguknak a munkájuk, a hivatásuk, a küldetésük – és biztos vagyok benne, hogy fontos -, akkor tegyenek érte. Puhány, beszari, megalkuvó emberek nem lehetnek példaképek a következő generáció számára, akik így is hatalmas hendikeppel fognak indulni az életben, hála a fidesztálib banda fasisztoid elmebajának. Fogjanak össze, kapaszkodjanak egymásba! Biztosan tudják: nem kevés betöltetlen állás, sok üres munkahely van, ahol jobban fizetnek, mint egy tanárnak, úgyhogy az ne legyen kifogás, hogy nem tudnak hova menni. Sőt, van még valami: ha egyszerre csapják rá az ajtót a rendszerre, akkor fognak célt érni, különben soha.

És akkor jöjjön Katalin. Az a Katalin, aki karba tett kézzel, egy testőrrel felszerelkezve odabilleget az esőben álldogáló diákokhoz és tanárokhoz, hogy beszélgessen velük. Te, Katalin? Ki vagy te? Kijössz egy hodályból, amit mi fizetünk neked, még ha rohadtul nem is világos, hogy miért tesszük ezt, és még te sértődsz meg, mert azt merik kérdezni tőled, hogy minek vagy te ott, ahol? Dísznek? Hát pont annak. Egy golyóstollnak, egy végrehajtó műnőnek, egy cinikus, hisztérikus, bólogató Marcsának. Megkérdezi egy 16 éves diák, hogy milyen az a rendszer, amelyik nem tudja kitermelni az oktatás költségeit, erre te azt makogod, hogy te nem vagy az állam? Te ki vagy? Mert ha nem tudod, akkor minek ülsz az első számú közjogi méltóságot megillető székben? Szép szóval kérnek, hogy ne írd alá a státusztörvényt, erre te nem tudod ezt garantálni. Szégyelld magad! Ennyire vagy érzékeny. Pontosabban ennyire vagy képes, és pontosan ennyire vagy elfogult a homárzabáló gazdáddal. Leereszkedsz. Nagyon találó volt ez a szó, mert valóban azt teszed. Ki vagy te? Ha valaki, hát te tudnál tenni az emberekért, akiknek a pénzéből luxusban és pompában éldegélhetsz, utazgathatsz és terjesztheted a felcsúti propagandát. De te nem teszel semmit, csak megsértődsz.

Ti egyszerűen összekeveritek a windsori hercegséget a felcsúti putrival. Meg a Bibó kollégiumot a Karmelitával, ahova ha a csillagok éppen nem úgy álltak volna, talán még szőnyeget takarítani sem mehetnétek be. Felkapaszkodott senkik vagytok, akik gyerekek, felnőttek, családok, generációk életéről döntötök, az ő pénzüket lopjátok el – törvényesen, persze – egy aluliskolázott gázszerelő számlájára, meg a kibaszott tőkealapjaitokba. Mert ez az egész ország egy kurva nagy pénznyelő automata, ahol mindig a bank nyer, mi meg csak dobáljuk bele a pénzt. Te sértődgetsz, te vagy megsértődve, Katalin? Szerintem inkább örülj, mint a többi semmirekellő, akik szintén a mi bőrünk nyúzásából gazdagodtak meg, és lettek azok, akik sosem lehettek volna egy normális országban. Mert az ilyenek máshol börtönben ülnének. Apropó börtön. Te nagyon szolidáris, te szociálisan nagyon érzékeny elnökasszonyság! Ki engedte szabadon azt a bizonyos terroristát pár hete nagy dérrel és durral? Igen te voltál a kegyelemosztogató berendezés, és ezt soha, de soha nem fogja neked jó sok ember megbocsátani, mint ahogy azt sem, amit eddig tettél az ország ellen. Ceruzával, csupa kis betűvel fog a neved bekerülni a történelem(könyvek)be. A cinkostársaiddal egy undorító szégyenfolt lesztek, amit nem lesz könnyű, de ki lehet majd kiradírozni. Ki is kell, ki is lesztek radírozva. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.